Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronkaskowronka

Pytanie refleksja... czy różaniec lub inne modlitwy

Polecane posty

"Tak mało warte sa te mróweczki, że przysłał Syna swojego, który uzdrawiał, pocieszał, karmił i wskrzeszął te mróweczki, które go następnie zamorodowały" widocznie mroweczki wolaly zeby sie od nich zwyczjanie od...czepil;-) a ni eim, z aprzeproszenie, dupe trul;-) as easy as it is;-)

Znam tą teorie o bogach solarnych (bo pewnie o to Ci chodzi), jest do kitu. :P Tak btw nie chodzi mi o to, żeby przeforsować takie rzeczy jak chodzenie po wodze jako prawdę, tylko o to, że taki człowiek jak Jezus żył i coś tam niewątpliwie zdziałał w swoich czasach.

"To, że tak się zdarza nie jest winą Pana Boga a naszych błędów z czasów ciąży, sprzed ciąży, błędów w odżywianiu jak zwykle sukces ma wielu ojcow, a porazka jest sierota;-)) "Mamy wolną wolę i możemy decydować co robimy, a przynajmniej tak powinno być. Niestety bzdury wciskane nam przez doradców, koncerny farmaceutyczne i lekarzy skutecznie nam utrudniają podejmowanie właściwych decyzji" mam nadzieje ze wyznawcy mr. boga nie siegaja po antybiotyki wciskane im przez koncerny ;-) "Latami wierzymy w zasady serwowane nam od dziecka a tylko nieliczni przez lata dociekań dochodzą do wniosku jakie to są kłamstwa. " a ci ktorzy dochodza do takich wnioskow - zwykle tez wypisuja sie z sekt;-) as easy as it is;-) " Ja mogę powiedzieć, że modlitwa zmieniła moje życie, dała mi siłę do dociekania wielu rzeczy i pozwoliła mi odmienić mój los" niektorzy tak mowia o grzbach halucynogennych;-) "Nieszczęścia na świecie nie są winą Pana Boga to my sami jesteśmy winni wielu spraw a prze zawierzenie Bogu jesteśmy w stanie wiele złego odwrócić.I wcale za młodu nie byłam religijna, wręcz przeciwnie. pozdrawiam" to normalne - czlowiek z wiekiem dziecinniej;-) a ten bog to cwaniaczek - co zlego to nie on;-) zero odpowiedzialnosci a manipulacja ogromna;-)

Gość buquile
"a takto gina niewinne dzieci - bo bog siedzi" Wolna wola to nie jest wtedy kiedy moge coś wybrać, ale wtedy kiedy moge wybrac i to zrobić" Cena za danie wolnej woli ludziom jest taka, że oni naprawde mogą wybrać po swojemu i zabić, okraść i zdradzić. ROR, gdyby Bóg by zamordystą, to by sprawił że byś uwierzył ale On dał ci wybór - i z niego korzystasz.

"Pink_Panther Znam tą teorie o bogach solarnych (bo pewnie o to Ci chodzi), jest do kitu" nigdy o tym nie slyszlalam;-) nie jestem fanka star trek i temu podobnych;-) "Tak btw nie chodzi mi o to, żeby przeforsować takie rzeczy jak chodzenie po wodze jako prawdę, tylko o to, że taki człowiek jak Jezus żył i coś tam niewątpliwie zdziałał w swoich czasach. " co przeforsowac i u kogo?;-)

"Cena za danie wolnej woli ludziom jest taka, że oni naprawde mogą wybrać po swojemu i zabić, okraść i zdradzić" no mowilam - cwaniak sie ustawil, co zlego to nie on;-) "ROR, gdyby Bóg by zamordystą, to by sprawił że byś uwierzył ale On dał ci wybór - i z niego korzystasz" uwierzyla - jestem kobieta;-) gdby byl ....;-)

No napisałas mi o tych narkotykach, jakbym chciała udowodnić takie własnie rzeczy, jak chodzenie po wodzie. :P Idę spać, miłego wieczoru. ;)

Tak mało warte sa te mróweczki, że przysłał Syna swojego, który uzdrawiał, pocieszał, karmił i wskrzeszął te mróweczki, które go następnie zamorodowały. :D ale ty tak na poważnie?:) przecież niejedno dziecko cierpi bardziej niż ukrzyżowany dorosły facet co niby owo ukrzyżowanie dla nieszczęśliwców zmieniło? nic

Gość buquile
"gdby byl ...." No właśnie Jemu nie chodzi by ludzi "wiedzieli" tylko by "wierzyli". Dlatego nazywa sę to "wiarą w Boga".

" [zgłoś do usunięcia] Pink_Panther No napisałas mi o tych narkotykach, jakbym chciała udowodnić takie własnie rzeczy, jak chodzenie po wodzie" ja atam nizcego nie musze udowadniac;-) ps. nie u kazdego jets teraz wieczor;-)

"ale ty tak na poważnie? przecież niejedno dziecko cierpi bardziej niż ukrzyżowany dorosły facet co niby owo ukrzyżowanie dla nieszczęśliwców zmieniło? nic" moim zdaniem ten caly jezus na krzyzu - to zwykly masochista byl ;-)

Gość hendaleko
ROR jesteś osobą przepełnioną negatywnymi emocjami. Czy w miłość też nie wierzysz?

"No właśnie Jemu nie chodzi by ludzi "wiedzieli" tylko by "wierzyli". Dlatego nazywa sę to "wiarą w Boga"." sprytnie sobie ci sekciarze wymyslili;-) i jak widac sporo sie na to nabralo;-)

" [zgłoś do usunięcia] hendaleko ROR jesteś osobą przepełnioną negatywnymi emocjami" typowe dla katolikow - zcazyna sie najazd personalny;-) tak jestem przep0slnione negatywnymi emocjami = nie zgdazam sie na bzdury;-) i mam wielka krosta na nosie;-)" "Czy w miłość też nie wierzysz?" ja wierzez przede wszystkim w sama siebie i milosc do siebie samej - reszta sie zawsze dobrzez dzieki temu uklada;-) wierze tez w zdrowy rozsadek, pzrzede wszystkim;-)

Gość buquile
"co niby owo ukrzyżowanie dla nieszczęśliwców zmieniło? nic" Własnie dla ateistów to nic nie znaczy bo nie wierzą że to życie - to tylko "pierwsza cześć". A dla ludzi wierzących znaczy to odromnie dużo, bo wiemy że będziemy po śmierci wybawieni z tego syfu ktory tu nieraz narobiliśmy, a poza tym Bóg nie "skończył się" 2000 lat temu więc kto teraz do Niego się będzie na serio garnął - będzie go wspomagał tu na ziemi.

dokładnie po co atakować kogoś kto po prostu nie wierzy i już swoją drogą ostatnio w niedzielę jechałam autobusem wszedł bezdomny a za nim kobieta lat ok 50 prosto z kościółka i na cały głos "śmierdziele nie powinni jeździć autobusami" te "miłosierdzie" to chyb na wzór swojego boga okazała....

"A dla ludzi wierzących znaczy to odromnie dużo, bo wiemy że będziemy po śmierci wybawieni z tego syfu ktory tu nieraz narobiliśmy" moze ludzie zdroworozsadkowi nie robia tyle syfu, hm?:-) to by wiele wyjasnialo;-) "a poza tym Bóg nie "skończył się" 2000 lat temu więc kto teraz do Niego się będzie na serio garnął - będzie go wspomagał tu na ziemi" i placil ;-)

Gość hendaleko
Polecam również modlitwę do Anioła Stróża. Każdy człowiek ma swojego. Jednak Anioł Stróż nie ma wolnej woli tak jak człowiek. Działa tylko wtedy jak się go poprosi i o ile prośba nie wyrządzi krzywdy drugiemu człowiekowi. Z mojej strony mogę powiedzieć, że pomógł w sytuacjach ( nawet zawodowych) praktycznie bez wyjścia.

ike z mojego doswiadczenia wynikalo ze im kto bardziej zniwolony umyslowo przez sekty tym bardziej zawziety i smsciwy - moze tak jak ten ich mr.bog?;-)

Własnie dla ateistów to nic nie znaczy bo nie wierzą że to życie - to tylko "pierwsza cześć". no teoria o chlebie oddanym też powinna być religią :P

Gość proste pytanie?
buquile Wytlumacz mi czemu bog pozwala na choroby maego dziecka na raka ? albo na wielkie zlo ?

"hendaleko Polecam również modlitwę do Anioła Stróża. Każdy człowiek ma swojego. Jednak Anioł Stróż nie ma wolnej woli tak jak człowiek. Działa tylko wtedy jak się go poprosi i o ile prośba nie wyrządzi krzywdy drugiemu człowiekowi. Z mojej strony mogę powiedzieć, że pomógł w sytuacjach ( nawet zawodowych) praktycznie bez wyjścia." mi natomaist jak nie wiem co zrobic w projekcie nbardzo pomaga to stanie na lewej nodze pod drzewem;-) polecam;-)

" [zgłoś do usunięcia] proste pytanie? buquile Wytlumacz mi czemu bog pozwala na choroby maego dziecka na raka ? albo na wielkie zlo ?" co ty on sie glupotami nie zjamuje;-) on tylko "kase liczy" - to bradziej dzial finansowy niz zapomogowy;-)

Gość hendaleko
Rak u małego dziecka bierze się z błędów żywieniowych tego dziecka oraz błędów matki. jeżeli przyszła matka żywi się niezdrowo, nieodpowiednia dobiera pokarm( a zwłaszcza je dużo produktów mlecznych oraz mięsa typu wieprzowina) a potem zachodzi w ciąże to z dużym prawdopodobieństwem dziecko, które urodzi na coś zapadnie lub urodzi się z problemem. Co ma Bóg do tego? Nic.

Gość buquile
"wierze tez w zdrowy rozsadek, pzrzede wszystkim" Bzdura, nawet złodziej wie, że lepiej kiedy koło niego będą ludzie uczciwi, by sam nie został okradziony i by sam mógł okradać. Więc nawet złodziej nie ogłasza wszem i wobec że "złodziejstwo jest lepsze od bycia uczciwym" Moge zrozumiec ateistę, który nie wierzy, bo Boga nie spotkał w swoim życiu i argumenty z pisam św i tradycji go nie przekonują. Ale ciężko nawać kogoś zdroworozsądkowym, gdy będąc ateistą namawia innych na ateizm. Przecież wiadomo, że szczerze wierzący w Boga ludzie (ale nie pozoranci), mneij kradną, nie mordują, mniej zdradzają itp.

Gość buquile
"moze ludzie zdroworozsadkowi nie robia tyle syfu, hm?" Nie znam nieskazitelnego człowieka. Może ty nią jesteś ROR.

hendaleko Rak u małego dziecka bierze się z błędów żywieniowych tego dziecka oraz błędów matki" jedbnym slowem matka mogla nie zrec tak niezdrowo;-) ot, i znalzl sie winny;-) zauwazcie ze ci ludzi jak hendaleko - nie maja zdanej wiedzy medycznej na ogol;/" "Co ma Bóg do tego? Nic." amoze jakas kaske na tym trszaska?;-) nigdy nie wiesz...

Gość proste pytanie?
hendaleko Ty tak powzanie czy glupa rzniesz? a gwalt , napad na niewinna kobiete, rak u dziecka ROCZNEGO? Szkoda zreszta czasu na te bzdury, papa.

"buquile "wierze tez w zdrowy rozsadek, pzrzede wszystkim" Bzdura, nawet złodziej wie, że lepiej kiedy koło niego będą ludzie uczciwi, by sam nie został okradziony i by sam mógł okradać. Więc nawet złodziej nie ogłasza wszem i wobec że "złodziejstwo jest lepsze od bycia uczciwym" no cos prawda w oczy kole;-) "Moge zrozumiec ateistę, który nie wierzy, bo Boga nie spotkał w swoim życiu i argumenty z pisam św i tradycji go nie przekonują. Ale ciężko nawać kogoś zdroworozsądkowym, gdy będąc ateistą namawia innych na ateizm" nie mierz swoja katolicza miarka - ja nikogo nie namawiam na nic;-) i nie zalezy mi na zrozumieniu takich jak ty - nie moj target , jak juz mowilam;-) "Przecież wiadomo, że szczerze wierzący w Boga ludzie (ale nie pozoranci), mneij kradną, nie mordują, mniej zdradzają itp." a moim zdaniem tego nie wiadomo - fakty mowia za siebie. W polsce np. ok 90% deklatuje ze jest wierzacymi w boga a karj ten ma wyzszy poziom korupocji niz inne np. laickie kraje zachodnie. asc easy as it is;-) "Nie znam nieskazitelnego człowieka. Może ty nią jesteś ROR." moze;-) muisz uwierzyc na slowo ale masz juz w tym trening;-)