Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronkaskowronka

Pytanie refleksja... czy różaniec lub inne modlitwy

Polecane posty

"proste pytanie? hendaleko Ty tak powzanie czy glupa rzniesz? a gwalt , napad na niewinna kobiete, rak u dziecka ROCZNEGO? Szkoda zreszta czasu na te bzdury, papa." ja mysle ze oni tak na serio wlasnie;-(

Gość bóg istnieje ale to my sami s
iebie kazemy w hinduizmie jest to nazwana karma ale Bóg postanowił, że karą będzie grzech [sam w sobie] człowiek żyjący w grzechu sam ściąga na siebie karę. Oczywiście grzeszący zadaje przy tym cierpienie swemu bratu tak też było z Kainem, który zabił swego brata Abla. Bóg Ojciec wszelkie zło dopuszcza ze względu na wolność, jaką dał człowiekowi, i by przez cierpienie jednego człowieka drugi został zbawiony. Tajemnica cierpienia wyjaśniona jest dokładnie w Nowym Testamencie poprzez całe życie na ziemi Moje i Mojej Matki oraz tych, którzy przy Mnie byli. Bóg dopuszcza istnienie Judaszy; każdy z nich ma szansę [być uratowanym], dopóki trwa jego życie na ziemi. Życie to jest wieczną walką, w której ściera się dobro ze złem. Tajemnica cierpienia zawiera w sobie tajemnicę zbawienia, która pozostaje tajemnicą Boga Ojca. Dopóki wszyscy się nie nawrócą i nie zaczną żyć według przykazań Bożych, będą cierpieć zarówno oni, jak i cała ziemia. Będzie głód pożogi, trzęsienia ziemi, której wielkie połacie zaleją oceany. To będzie, Moje dziecko, upomnienie i przypomnienie wszystkim wyznawcom bożków, że Panem ziemi i całego ludu jest JEDYNY BÓG Jahwe. znacie objawienia w fatimie ludzie sami sobie ściągnęli 2 wojnę światowa Zlekceważenie fatimskiego orędzia, odrzucenie Dekalogu i Boga pogrążyło ludzkość w moralnej otchłani, a w konsekwencji doprowadziło do wybuchu II wojny światowej. Spełniły się więc słowa Matki Bożej wypowiedziane w Fatimie 13.07.1917 r.: "Gdy pewnej nocy ujrzycie nieznane światło, wiedzcie, że jest to wielki znak od Boga, że zbliża się kara na świat za liczne jego zbrodnie. Będzie wojna, głód, prześladowanie Kościoła i Ojca Świętego". Światło to było widziane w całej Europie w nocy z 25 na 26.01.1938 r. Było to ostatnie ostrzeżenie przed wybuchem II wojny światowej. Ta straszna wojna była konsekwencją zła, które nagromadziło się w Europie i w świecie. Bóg pozwolił ludziom skonsumować owoce ich grzechów, aby doprowadzić ich do opamiętania i nawrócenia. 1937 roku Rozalia Celakówna ma wizję; [patrz ksiązka -Rozalia Celakówna ''Wyznania z przeżyć wewnętrznych'']'' Patrz dziecko , uważnie na to, co się dziać będzie. To co teraz widzisz stanie się niedługo rzeczywistością. Nastaną straszne czasy dla Polski. Burza z piorunami oznacza karę Bożą, która dotknie Naród Polski za to, że ten naród odwrócił się od Pana Boga przez grzeszne życie. Naród Polski popełnia straszne grzechy i zbrodnie,a najstraszniejsze z nich są grzechy nieczyste , morderstwa i wiele innych grzechów''[str. 40]. Zostało też , zpowiedziane zniszczenie Warszawy, w Warszawie przed wojna funkcjonawoło około 10000 prostytutek.Każdy grzech ,który popełniamy nie pociąga konsekwencji tylko dla nas , lecz również dla naszego otoczenia. Szczególnie grzechy ciężkie jak np. aborcja ,powodują to że, składamy szatanowi ofiarę całopalną. 30 lat temu gospa prosiła o modlitwe pokój w 1991 wybuchła wojna w jugosławi objawienia w kibeho matka boża ostrzegała ale ludzie to głupcy w rwandzie wybuchła wojna domowa Zwykli obywatele byli nawoływani do mordowania sąsiadów i tych, którzy odmówią brania udziału w mordowaniu. Większość ofiar zginęła w miejscu zamieszkania, często z rąk swoich sąsiadów, od maczet używanych przez bojówki. Całkowitą liczbę zabitych oceniano na od 800 000 do 1 071 000.

Gość jeśli ten bełkot mozna nazwać
myśleniem, a teraz ror pod drzewo, skacz i licz, z prośbą o rozum:D

juz bylam dzisiaj pod drzewem;-) tak jak katolicy zapewne w kosciele;-)

Gość buquile
"czemu bog pozwala na choroby maego dziecka na raka ?" To jest cena za zycie na ziemi, gdzie są wirusy, bakterie i choroby. On nas takimi stwożył i taka ziemię stwożył więc ponosi za to odpowiedzialność. Ale na ziemi jest też duzo przyjemnych rzeczy. Jednak nie wszytskie. Z jakiegoś powodu niedoskonałość jest dobra i Bóg o tym wie. Ale nawet gdy dziecko umrze, nie kończy się, bo dusza wędruje do Niego i cierpienie kończy się i rozpoczyna coś całkiem odwrotnego, szczęsliwego. To ci powie człowiek wierzący taki jak ja. Jednak ateistak-pielegniarka powie ci cioś innego - że cieprpienie twojego dziecka jest bez sensu i to koniec. Natomiast On nie weźmie odpowiedzialności za wybory ludzi by popełniac złe rzeczy. Wolna wola to odpowiedzialność.

Gość byłam po drugiej stronie
siła modlitwy jest niewyobrażalna... ktoś uratował mi życie dzięki wierze i modlitwie niestety mimo że widzialam rzeczy niewyobrażalne moja wiara jest słaba i krucha (przepraszam...) nie mogę pojąć pewnych faktów z mego życia i na odpowiedź "dlaczego" nie potrafię sobie odpowiedzieć ( nie potrafię usłyszeć...) pomimo tego modlę się również za innych bliskich memu sercu z nadzieją że moje prośby zostaną wysłuchane

Gość buquile
"90% deklatuje ze jest wierzacymi w boga " Deklaracja to nie praktyka.

Gość sami nawiedzeni tu są
czy już nie prawdziwych chrześcijan? Jacyś sekciarze tu tylko bywają?

"buquile "czemu bog pozwala na choroby maego dziecka na raka ?" dla wierzacych w boga smierc bliskiego to przeciez sama radosc - co nie?;-) w koncu odszedl do boga;-) "Z jakiegoś powodu niedoskonałość jest dobra i Bóg o tym wie. Ale nawet gdy dziecko umrze, nie kończy się, bo dusza wędruje do Niego i cierpienie kończy się i rozpoczyna coś całkiem odwrotnego, szczęsliwego. To ci powie człowiek wierzący taki jak ja" to czemu mr. bog was nie zabral do sowjego raju? ;-) testuje was na ziemi ?;-) hm - aktolicy mowia ze to nieladnie sie testowac gdy bnp. para chce przed slubem;-) Jednak ateistak-pielegniarka powie ci cioś innego - że cieprpienie twojego dziecka jest bez sensu i to koniec." przynajmniej nie owija w bawelne i nie dorabia filozofii "Natomiast On nie weźmie odpowiedzialności za wybory ludzi by popełniac złe rzeczy. Wolna wola to odpowiedzialność." a jak waezmie te ospowiedzialnosc?

"byłam po drugiej stronie siła modlitwy jest niewyobrażalna... ktoś uratował mi życie dzięki wierze i modlitwie niestety mimo że widzialam rzeczy niewyobrażalne moja wiara jest słaba i krucha (przepraszam...)" taka, tak - tak samo jak sila zdrowego rozsadku ;-) albo wiara w duchy;-) "nie mogę pojąć pewnych faktów z mego życia i na odpowiedź "dlaczego" nie potrafię sobie odpowiedzieć ( nie potrafię usłyszeć...) pomimo tego modlę się również za innych bliskich memu sercu z nadzieją że moje prośby zostaną wysłuchane" slodkie;-) i jakze tajemnocze - wiem, ale nie powiem;-)

" [zgłoś do usunięcia] buquile "90% deklatuje ze jest wierzacymi w boga " Deklaracja to nie praktyka." widac katolicy toleruja klamcow swych szeregach - moze ze zgledow finansowych tak robia, hm?;-)

Gość buquile
"testuje was na ziemi ?" To skądinąd jest bardzo ważne pytanie. Żyjemy tutaj by nauczyć się kochać. Miłość jako klucz do zamka w niebie.

Gość buquile
"widac katolicy toleruja klamcow swych szeregach" Nie, my wiemy że człowiek nie jest doskonały. Ja też choć staram się nie wszystko wychodzi jakbym chciał.

Gość niestety, wasze pierdoły
w tym temacie można ciekłym moczem olać. Jezeli już piszecie to podajcie .źródło na którym sie opieracie, a tak to tylko pierdoły piszecie

Gość hendaleko
Widzę, że zaczęły się wycieczki osobiste.. Tak mam wiedzę medyczną i to co napisałam na forum jest prawdą. Rak u małego dziecka nie bierze się z przypadku jest to między innymi efekt w zaniedbaniu żywienia i niezdrowego trybu życia zarówno u matki jak i u dziecka. Ale lepiej zwalić winę na Boga lub los bo trudniej będzie uderzyć się pierś i przyznać "tak, cierpienie u mojego dziecka to też moja wina- choć najczęściej nie jest to wina będąca efektem celowego działania tylko głupoty i nieświadomości". Przeczytajcie sobie o doktorze Anatolu Rybczyńskim i czym naprawdę jest rak. Mądrzy wyciągną z tego konsekwencje. Żałuję, że nie miałam tej wiedzy wcześniej wielu moich bliskich by żyło. Nieczęsto się zdarza trafić na jakąś wskazówkę, która może odmienić życie. Wierzę, ze to co napisałam komuś pomoże Życzę więcej wiary, nadziei i miłości a nie zacietrzewienia, buty i arogancji. dobranoc

Gość jak masz wiedzę medyczną
to nie zapomnij dodać, że niektóre choroby nowotworowe są zapisane w genach.

ja tam nic nie chcę mówić ale ktoś tego raka wymyślił, nie? czyżby matka natura? nie ! to tatuś bóg takie małe miłosierne podchodziki dla ukochanych owieczek

Gość buquile
Ja też dorzuce z racji swijej profesji wiedzy o raku: tylko 5% zachorowań jest z predyspozycji gentycznych. Reszta to 1)dym tytoniowy 2)jedzenie i środowisko w którym się obracasz

Gość Pan Bóg
:D

Gość buquile
"czyżby matka natura? nie ! to tatuś bóg" Tatus Bóg tez wymyślił ludzi, którzy wynajdują i wytwarzają leki. Są tez tacy, którzy ostrzegają przed tytoniem. Ale ludzie jak to ludzie.

niestety, mylisz się, to nie 5%, dużo więcej...

Gość Pan Bóg
Jestem skurwielem.:classic_cool:

Gość buquile
"niestety, mylisz się, to nie 5%, dużo więcej" Hheheh, nie mylę się :) ja w tym siedzę.

Gość byłam po drugiej stronie
do ROR - nie wiem co chciałaś wyrazić Twoimi komentarzami ? nie rozumiem

Gość buquile
"do ROR - nie wiem co chciałaś wyrazić Twoimi komentarzami ?" Zaistnieć.

Gość czu wojtek
buquile i hendaleko to debilki.

Gość buquile
"buquile i hendaleko to debilki." Nie jestem kobietą. A tobie wszystkiego dobrego :)

ja też z tym mam styczność, pracuję na onkologii już 14 lat