Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asia__Sanok

ratunku - hemoroidy!!!!!

Polecane posty

Gość Asia__Sanok

witajcie 5 dni temu urodziłam córeczkę, od tego czasu mam hemoroidy, boję się zjeść cokolwiek bo to oznacza wizytę w wc. Od 5 dni się nie wypróżniałam. Błagam Was, pomóżcie!111 Czy one kiedyś znikną? czy wypróżnianie boli? Nie wiem co pomaga, maść czy czopki. To już ból krocza mnie tak nie martwi jak te hemoroidy.

Gość TAKAZLA
to normalne po porodzie, jednak radzilaby isc do lekarza zeby to obejrzal, krepujace ale powie co najlepiej brac na to :)

Gość azu
Jeśli się nie załatwiasz to tylko pogarszasz sprawę. No hemoroidy bolą a szczególnie jeśli jest dłuższa przerwa i zrobi się zaprcie. Czy znikna nie wiadomo. Same, bez leczenia to raczej nie. idź do lekarza po leki. Jeśli karmisz to nie stosuj niczego samodzielnie.

jakie tam krępujące ? Przeciez to tylko ciało.... Porod jest bardziej krepujacy od hemoroidow :) wiec mysle ze nie ma o czym mowic. Jak zadbasz o hemoroidy to sie zmniejsza. Idz do lekarza niech Ci masc przepisze.

Gość Mama 2 latki :):):)
Już kiedyś pisałam co mi pomogło. Historia ta sama. Wyszły po porodzie. Ból - 2 tygodnie. Ulga po zabiegach była własnie po 2 tygodniach. Czopiki posterisan- 3 razy dziennie Maść dodatkowo protecto glynewol - czy jakos tak. Druga Maść Aesculan. Nasiadowki nad parą w korze dębu Okłady pozniej z tej kory debu - na wate i wyciskasz na hemoridach nad ubikacja. Po wszystkim walsnie smarujsz i czipiki dajesz. Miałam ogromne a teraz mam znikome. Pozdrawiam i zycze powodzenia bo to jest cos starsznego!!!

Gość Asia__Sanok
dziękuję Wam bardzo. Wiem, że jak doprowadzę do zaparć to tylko pogorszę sprawę :( ale mam blokadę psychiczną. Wypróbuję tych maści, czopków i nasiadówek, może uda się uniknąć lekarza. A czy te hemoroidy zewnętrzne powinnam wciskać do środka czy lepiej je zostawić?

U mnie w miare jak sie zmniejszały i ból był mniejszy niektóre sie same pochowały. mozesz próbowac wkładac je do srodka jak juz Cie nie bedzie bolało, ale to pewnie nie pomoze.

Gość azu
A karmisz piersią czy nie? Bo jak pisałam wówczas nie możesz brać wszystkich środków.

Gość Asia__Sanok
karmię butelką

Gość azu
Aha. Mnie bardzo przy hemoroidach pomogły tabletki z wyciągiem z kasztanowca. Nie pamiętam nazwy. Maści miejscowo a prócz tego dieta bogata w błonnik -siemię lniane, dużo wody, warzyw i owoców pomoże przy zaparciach.

Gość azu
chyba Venescin brałam ale głowy za to nie dam.

Tak, karmiłam piersią przy tych wszystkich lekach.

Gość Asia__Sanok
dzięki wielkie, wyślę zaraz męża po to wszystko do apteki, oby pomogło :)

Te napary robiłam rano i wieczorem. Pozniej juz tylko wieczorem. Spedzałam w łazience sporo czasu... Mąż mi bardzo pomagał. Sam mi przygotowywał te napary a ja tylko siadałam nad miska i owijałam sobie w pasie recznik, zeby ta para nie uciekała na boki. trzymałam sie łózka (na początku) i kucałam nad miska. Fajnie jest jak masz taka kwadratowa miske z dłuzszymi bokami to mozna nawet usiąść :) Powodzenia. Ps. Nie żałuj tych ziół! Smiało mozna zalewac pół torbki tych ziół na jedno posiedzenie. Potem odcedzałam z fusów i reszte wyciskałam delikatnie nad WC. Eh... dobra- chyba juz wiecej szczegółów nie potrzebujesz ;)

Gość gość
Szczerze mówiąc to leczą hemoroidy zabiegowo w około 15 min (dosłownie) w https://www.proctomed.pl, żadnej operacji nie trzeba. Bardzo długo ich szukałem, specjalnie dojeżdżałem do Jeleniej Góry, chociaż byłem w dość kiepskim stanie. Nie mogłem na miejscu usiedzieć. Jakoś 5 dni trwało zanim doszedłem w 100% do siebie, może 6. Tydzień zwolnienie obowiązkowo, ale da się ogarnąć. Lekarze super, ogarniają. Stresowałem się tak, że non stop ze mnie leciało. Specjalista pomógł, zrelaksował mnie. Wiedziałem na czym stoję. To bardzo ważna sprawa moim zdaniem. Gorąco polecam.