Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blue ivy

Figura typu "gruszka"-jak pozbyć się tłuszczu z okolic ud?

Polecane posty

Gość blue ivy

Witajcie, mam figurę typu "gruszka", czyli małe piersi, płaski brzuch, długie ręce, szczupłe łydki i masywne uda oraz tak zwane flaki na wewnętrznej stronie ud. Mam też masywną pupę. Co zrobić, aby pozbyć się tłuszczu z tych okolic. Jakie ćwiczenia mi w tym pomogą, co jeść i czego najlepiej unikać.

Witaj, problem, o którym piszesz dotyczy wielu kobiet, bo za ten typ otyłości odpowiadają żenskie hormony. Trudniej jest pozbywać się tłuszczyku z tych partii ciała, ale jest to możliwe. Podstawą powinna być zdrowa dieta, podzielona na 5 posiłków. Powinnaś także zwrócić uwagę na to by wypijać odpowiednia ilość płynów w ciągu dnia (minimum 1,5l najlepiej wody niegazowanej). Jeśłi chodzi o ćwiczenia to lepsze są takie formy aktywności, które zwiększa metabolizm, ale nie dotyczą konkretnie ćwiczenia ud czy pupy - np jazda na rowerze, ćzy ćwiczenia na siłowni rozwijające mięśnie ud, sprawią, ze ta partia ciała stanie się masywniejsza. Kształtuj całą sylwetkę uprawiając nordic walking lub nawet zwykły szybki marsz, pływaj. W diecie uwzględnij owoce cytrusowe, Twoim sprzymieżeńcem będzie też ananas - ale świeży, a nie ten z puszki. W razie dodatkowych pytań, proszę o kontakt mailowy: monikach@diety.poznan.pl Pozdrawiam, Monika Chrzanowska