Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość darmowe kursy w ukkkkkkkk

nvq- jak dostac sie na darmowe kursy?

Polecane posty

prosze o pomoc

Gość nie wrócilabym
a jakie nvq chcesz robić?

chce robic w opiece

Gość nie wrócilabym
jeżeli pracujesz w domu opieki to pogadaj ze swoja szefową, ona powinna ci to załatwić tzn zadzwonic do odpowiedniej firmy, poniewaz odbywa sie to w miejscu pracy potrzebna jest do tego zgoda pracodawcy.sama robiłam nvq 2 i 3 (diploma) za takie kursy się nie płaci (jeżeli masz studia w pl to sie do nich nie przyznawaj bo panstwo wtedy tego nie sfinansuje)

niestety nie pracuje w opece, czy moglabym jakos inaczej dostac sie na te kursy? jak dlugo trwa kazdy z nich i jak wygladaja zajecia?

Gość nie wrócilabym
hmm a moge spytać w jakim celu chcesz je robić? jeżeli chcesz pracować w opiece to aplikowałabym do jakiegoś domu opieki i zrobiła tam za darmo (pracując i zarabiając) kursy trwały ok roku, nie ma reguły bo każdy pracuje w innym tempie i podchodzi sie do ludzi indywidualnie.mój assessor przychodził do mojej pracy co ok 3 tyg, miałam książkę,pytania i eseje nad którymi musiałam pracować w domu.było kilka obserwacji kiedy ja pracowałam (np karmiłam kogoś, transportowałam itp) a ona siedziała z boku i mnie obserwowała. nie wiem jak to wygląda w collegu, moim zdaniem strata czasu..liczy się przede wszystkim twoje doświadczenie poparte kursami a nie same kursy

Gość edabrowsa1983
a powaznie chcesz pracowac w opiece w uk? osobiscie nie polecam jako przyszłosciowy fach

Gość nie wrócilabym
no nie, przyszłościowy fach to to nie jest..ale dobry np do szybkiego nauczenia się języka. teraz pracuje tam tylko na part time, raz w tygodniu (bo lubię ludzi tam i atmosferę)

nie chce w opiece ale mysle ze to najprostsze na prace w uk. a wy jakie kursy nvq radzicie?

Gość edabrowsa1983
osobiscie wolałabym kelnerowanie lub produkcje kilkakrotnie trafiłam juz na bardzo nie miłe miejsca, chociaz powazane i znane

Gość nie wrócilabym
aaa jak myślisz że to najprostsze to się mylisz to jest ciężki kawałek chleba, radziłabym popracować w tych klimatach zanim zaczniesz się w tym kształcić i poświęcać czas i pieniądze

ja wiem ze to nie jest latwe, ale mysle w tym kierunku ze w opiece praca zawsze sie znajdzie.

Gość edabrowsa1983
owszem, ale ta praca jest bardzo niewdzieczna masz duze szanse trafic na ludzi nieprzyjaznych, bez wykształcenia, ciułających grosz do grosza i dołujacych innych masz duze szanse wplątak sie w ciag wiecznych nadgodzin, dyskryminacji i beznadziei, braku społecznego poszanowania, patrzenia z góry jak na połczłowieka... personalnie nie polecam

ale co polecacie?

Gość warto zrobic sobie
dyplom sekretarki medycznej, z tym ze angielski powinien byc na naprawde dobrym poziomie, szczegolnie zeby pozniej dostac prace

up