Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iza Nowak

Do jakiego lekarza się zwrócić?

Polecane posty

Gość Iza Nowak

Do jakiego lekarza zwrócić się z bólem kręgosłupa? Borykam się z tym problemem od paru lat, raz jest on słaby, a przez inny okres czasu się wzmaga.. Byłam już u neurologa, ale nic z tego nie wynikło... Ból tak mi przeszkadza, że regularnie chodzę na masaże, pomaga, ale niewiele.. nie wiem nawet do jakiego lekarza mam się jeszcze zwrócić.. Proszę i pomoc..

Gość trytvyutvyuktiutviutvutvut
ortopeda, neurolog

Gość trytvyutvyuktiutviutvutvut
może masz zwyrodnienie kręgosłupa? zrób rtg, tomografie komputerową, rezonans magnetyczny

Gość iza nowak
A co myslicie o reumatologu?

Gość przde wszystkim dobry ortopeda
który sprawdzi czy masz wadę postawy, ew jakieś zwyrodnienia. Zaleci rehabilitację jeśli trzeba, albo wkładki korygujące do obuwia. Nawet nie wiecie ile problemów powodowanych jest przez nieprawidłowy układ stóp

jeśli nie ma przeciwwskazań to postaraj się o więcej ruchu - nie szarżuj, na początek basen. pływanie nie obciąża stawów, a jeśli pływać nie umiesz to aqua aerobik - w wodzie najbezpieczniej jak się ma problemy z kręgosłupem.

Gość Iza Nowak
A więc poszukam dobrego ortopedy, bo na rehabilitację też chodziłam:) Zaintrygował mnie ten aqua-aerobik :) Dzięki za pomoc! :))