Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość staraczka uk

Czy są tutaj starające sie z Anglii bądź ciężaróweczki z Anglii??

Polecane posty

Gość staraczka uk

Zapraszam do tematu starające sie jak i ciężarne z Anglii. Ciekawa jestem jak to jest starając sie o dziecko w uk. Staram sie już kilka dobrych miesięcy i jakoś marnie to wychodzi. Czy jest jakis lekarz gdzie się można zgłosić opórcz GP, albo np dostać jakieś preparaty witaminowe za free itp? Kiedyś czytałam ze swojego czasu testy owulacyjne dawali, i ciążowe też ale jakoś w to nie wierze.

Gość Viku$
Ja mialam podejzenia,zrobilam test ciazowy rano i wyszedl pozytywnie,potem tego samego dnia poszlam do lekarza i ponownie test,takze pozytywny :) GP przepisal mi kwas foliowy.dostalam za free. I sama zapisalam sie na badanie krwi,okazalo sie ze nie bylam w ciazy..ale sie staramy juz pare stosunkow bylo wiec mam taka cicha nadzieje ze za dwa tyg bede uszczesliwiona.

Gość Viku$
A gdzie dokladniej mieszkasz? :)

Gość staraczka uk
no ja podejrzeń nie mam niestety:(. Szkoda ze sie nie orientujesz o tych testach owulacyjnych -fajnie jakby za free dawali :). Do GP się wybiore jak zajde, bo jeszcze 2 m-cy brakuje mi do roku starań, a wiem ze wcześniej to oni olewają sprawę związaną z zaburzeniami płodności. Czyli ogólnie dalej się starasz:) A z jakiej częsci anglii jestes?

Gość staraczka uk
na południu uk mieszkam :)

Gość staraczka uk
podnoszę temat

Hej:) Jestem w 27tc i mieszkam w West Midlands:) Do GP na Twoim miejscu poszla juz teraz i powiedziala, ze staram sie od roku. Przeciez nie beda wiedziec, ze troszke naciagasz prawde;) W lozku Ci GP nie siedzi;)

ja sie staram juz długi czas 2,5 roku o 2-gie dziecko oni tu uważają ze jest problem po 2 latach starań ( więc jak cos to musisz skłamać) najpierw gp zleci ci badania hormonów a małżowi nasienia ... później w zależności co pokarza umawiają do specjalisty . czeka sie dość długo ja na pierwszą wizytę czekałam 3 mies. ginekolog zrobił wywiag skierował na badanie męża , mnie na HCG i kolejna wizyta znów 4 mies. jak nie zajde to dostane tabletki Clo--coś tam dopytam sie w październiku mam nadzieje że sie uda do tego czasu

Dokladnie...GP skieruje na podstawowe badania, potem do gina... Gin moze zlecic inne typu HSG, laparo... Jezeli uznaja, ze potrzeba powaznej "ingerencji" typy inseminacja czy ivf to skieruja Cie do kliniki leczenia nieplodnosci. Okres oczekiwania zalezy od regionu... Ja na wiekszosc wizyt czekalam ok miesiaca wiec nie bylo tak zle.

Gość staraczka uk
bardzo mi pomogłyście :) wybiorę się więc do GP, rozumiem ze wszystkie badania są za free jakby coś się okazało, jakieś laparo czy inseminacja? Nie to co w PL za gruba kase cię zbadają...

Tak, wszystko jest za darmo. Nawet ivf jest refundowane w wiekszosci przypadkow (ale to zalezy od tego gdzie mieszkasz, ile masz lat, czy Twoj partner ma dzieci, itp). W wiekszosci przypadkow refunduja przynajmniej jedno podejscie, ale niektore hrabstwa maja dosc rygorystyczne kryteria refundacji. Tak przynajmniej bylo kilka lat temu.