Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wermonna

Slub koscielny - dlaczego ludzie decyduja sie na tą wioche?

Polecane posty

Gość wermonna

Dlaczego ulegaja presji rodziny, rodzicow i boja sie tego, co ludzie powiedza?

Gość El Doopa
Mężczyźni ulegają kobietom, a co kieruje kobietami - nie wiem. :classic_cool:

Gość taa milka
bo są wierzący i uważają ,że ślub to nie wiocha a sakrament ?

Gość ppkjfjfhnbnbf
PISZESZ TO BO SAMA PEWNIE NIE MOŻESZ WZIĄSC SLUBU KOŚCIELNEGO I ZAL CI DUPE SCISKA-BIEDNA JESTEŚ - ŚLUB TO NAJWAZNIEJSZE WYDAŻENIE W ŻYCIU KOBIETY CZEKA SIĘ NA TO CAŁE ZYCIE A tobie zostało podpisanie papierka w urzędzie - tylko

Gość __oo__
@wermonna Co to za prowokacja? Nikt nikogo do niczego nie zmusza..

Gość okalokkka
a co to za ślub cywilny jest? dzisiaj ta żona , za rok inna, może piąta i dziesiąta potem. idziesz podpisujesz papiery a potem jak się rozmyślisz idziesz do adwokata... jak do sklepu...

Gość CZŁONEK_FORUM
Ja tam kościelnego nie będę brał i moja kobieta też nie chce.Tylko cywilny i mała uroczystość w restauracji. Kościół trzepie niezłą kasiorę na ślubach dlatego tak nalegają żeby się chajtać i nie chcą chrzcić dzieci których rodzice nie mają ślubu kościelnego.

bo ludziom się wydaje, że to "taka ceremonia" i "nie da rady tego odtworzyć slubem cywilnym". Jak się chce to można. Ale panny mlode chorują na welonikowe zapalenie mózgu i nie wyobrażają sobie innej drogi jak kościół. Nawet jeśli w tylku mają wiare i kościół. Nie bralam ślubu w kościele, bo wstyd by mi było przed katolikami, że robię cyrk z sakramentu.

oka@ to samo mozna powiedziec o koscielnym rozwodzie (tak, teraz to rozwód a nie szumne uznanie nieważnym :P). Posypiesz to ci dadzą. W koncu pod niedojrzałość można tyle podpiąć, że każdy ślub unieważnią jak kasy wystarczy :)

Gość ciezko jest uniewarznic
te małżeństwo ni nie chodzi tu o kasę bo to unieważnia tylko papież a papież mas kasy w brud

Gość Miel_du_Gatinais
DLA KAŻDEGO OKREŚLENIE "W I O C H A" ZNACZY COS INNEGO DLA MNIE W I O C H A TO: -ORGANIZOWANIE WESELA DLA SETKI OSÓB I EMOCJONOWANIE SIĘ TYM FAKTEM NA ROK LUB DWA PRZED ŚLUBEM, -ORGANIZOWANIE WESELA, KIEDY EWIDENTNIE NA TO KOGOS NIE STAĆ, W DODATKU BRANIE NA TO KREDYTÓW, NACISKANIE NA RODZICÓW ŻE TO NIBY "ICH OBOWIĄZEK"