Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZwolnienieWF

Zwolnienie z WF

Polecane posty

Gość Marzenia się spełniają_*
no właśnie - nie mówiłeś czemu, tylko że chcesz zwolnienie, a mi chodzi o to, żebyś najpierw powiedział mamie o co chodzi, a potem dopiero wspomniał o zwolnieniu :) powodzenia

Gość ZwolnienieWF
Wlasnie probowalem wytlumaczyc co sie na lekcji dzieje ale mama od razu wiedziala o co chodzi. Powiedziala ze musze sobie poradzic bo nie napisze mi usprawiedliwienia i nie zalatwi zwolnienia. Nawet na jedna lekcje. No coz. :( Mialem nadzieje ze mi pomoze a tu zawiodlem sie :( Dziekuje za podtrzymywaniu na duchu i porady.

przejrzyj jeszcze raz ten wątek, znajdziesz tam jeszcze kilka rozwiązań - osób, do których możesz się zwrócić z tym problemem

Gość ZwolnienieWF
Nie wiem jak wytrzymam 10 miesiecy :(

Gość ZwolnienieWF
Ale jak np. poprosilbym pedagoga to i tak by soe dowiedziala. A podkreslila ze nie mam na co liczyc.

jeżeli dostaniesz zwolnienie od jakiegoś lekarza, to mama nie będzie miała już na to wpływu

Gość hzdee5tzse
dokladnie,idz do pedagoga,jak sie zapyta co powiedziala mama,dokladnie mu to powiedz.Kurcze twoja mama to jakas chyba niekumata troche. Jak pojdziesz do lekarza i ona sie o tym dowie to mozesz jej wprost powiedziec ze ONA ci nie pomogla to postanowiles sprawy wziac w swoje rece.Powodzenia.

Gość ZwolnienieWF
Najgorsze jest to ze wgl nic mi nie jest. A czy ten skrzywiony kregoslup moze cos zadzialac w tej sprawie?

Gość hzdee5tzse
Ja pamietam ze szkoly jak dziewczyna ze skrzywieniem kregoslupa byla zwolniona z niektorych lekcji,miala dobrany zestaw cwiczen pod jej chorobe i jak robilismy cos innego to ona byla zwalniana.

Gość hzdee5tzse
Skoro masz powazniejsze skrzywienie dlaczego tego nie leczycie? boli cie ten kregoslup?

Gość tryy5y9oyio5yio6yi6ou9
jak masz skrzywiony kręgosłup to do ortopedy i po gorset i ćwiczenia korekcyjne ale to nie zwalnia z wfu jak będziesz miał operacje na kręgosłup to cie zwolnią z wfu dlaczego nie leczysz kręgosłupa????? chcesz skończyć na wózku??????

Gość tylko tyle ?,
"ZwolnienieWF Nie wiem jak wytrzymam 10 miesiecy" ja to chciałem, chodząc jeszcze do szkoły, żeby tak było tylko przez 10 miesięcy :o

Gość sdfdaff
No i coście narobili najlepszego. Utwierdzaliście dziecioka w przekonaniu, że jedynym wyjściem jest ewakuacja, a tak nie jest. Masz mądrą mamę, a inteligencję po matce się dziedziczy, więc masz sznsę. Piłka nożna to jest gra strategiczna, trzeba myśleć, więc przestań traktować ten sport jak bezmyślną kopaninę i naucz się do cholery grać.Jak się już nauczysz jako tako, to zamiast lęku przyjdzie satysfakcja. Przed tobą nie 10 miesięcy wf, a co najmniej 4 lata. Więc masz zamiar czerpać profity z wf czy deficety? Zamiast siedzieć na kafe zagraj sobie w jaką fifę, czy innego snookera.

Gość sdfdaff
soccera miało byc heh

Gość ZwolnienieWF
Ja doskonale wiem ze przedemna jeszcze conajmniej 4 lata WF. Ale moze w nastepiej sxkole nauczyciel bedzie wyrozumialy. A pi za tym nie ma co zmuszac ludzi do tego czego nie lubia. Ktos w tym watku dal adres to strony z problemami z kregoslupem. I zalecali jazde na rowerze, plywanie czy rorki. Odradzali noszenia ciezkich rzeczy oraz gry w pilke mozna czy lekkoatletyke. Chetnie jezdze na rolkach i rowerze. Tylko nadal ten problem bo mama sie nie zgodzila. Poradzicie cos?

znam ten problem...miałem podobny dylemat w Twoim wieku.byłem tak zawzięty że nie ćwiczyłem na wf 4 lata.Po prostu pójdź do lekarza rodzinnego i powiedz że tak Cie boli kręgosłup że nie możesz ćwiczyć i coś tam na wkręcaj.jak odpowiednio na nią naciśniesz da Ci to zwolnienie na cały rok:)

Gość ZwolnienieWF
No tak. Tylko ja sie troszke boje reakcji mamy. Sama sie nie zgodzila, a tu bum. Dostaje zwolnienie. Zaraz bedzie gadac ze mam nie dawac zwolnienia i ze co ja robie. I bede musial sie dokladniej dowiedziec kto jdst moim lekarzem rodzinnym. x.x

Gość ZwolnienieWF
mari14 bylbym wdzieczny gdybys napisal co dokladnie mam powiedziec? Nie jestem zbytnio ogarniety w takich sprawach. Wchodze do gabinetu, witam sie i...? Co mam powiedziec dokladniej.

no wchodzisz i mówisz że strasznie boli Cie ten chory kręgosłup,że to jest tak silny ból że potem chce Ci się aż wymiotować i masz problem ze zginaniem się.jak powiesz co Ci dolega zapytasz czy mógłbyś dostać zwolnienie z wf bo wtedy jest największe piekło.spróbować nigdy nie zaszkodzi

Gość ZwolnienieWF
Problem w tym że ze mna wszystko ok. Mam krzywy kregoslup ale Nie boli mnie jak sie schylam czy cos. Poprostu jak chodze, stoje, siedze to mam dkrzywiony. Nie boli mnie. I co? Mam powiedziec ze mnie boli mimo tego ze tak nie jest? Prosze o pomoc.

no tak po prostu jeżeli chcesz mieć to zwolnienie to chcąc nie chcąc musisz nawciskać jej wałków...

słuchaj, rozważ poważnie wizytę u psychologa, bo widzę, że masz więcej problemów, niż tylko wf będziesz mógł spokojnie pogadać o wszystkim, co Cię niepokoi w życiu, zapytać, jak sobie najlepiej radzić ze stresującymi sytuacjami i tak dalej to zupełnie normalne - jak kogoś boli noga, to idzie do lekarza, a jak kogoś "boli" funkcjonowanie w społeczeństwie, to też powinien iść do lekarza no i psycholog też może wypisać zwolnienie z wf, jeżeli mu powiesz, o co chodzi

Gość gość
Jak widzial sie w lustrze ...... ps: ja mam wyrozumiala mame i pewnie dala by mi zwolnienie ale nie mam odwagi :( bo ona dziala odrazu pewnie poszla by do szkoly no i by byl saigo.