Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pasta jajeczna...

jak robicie pastę jajeczną

Polecane posty

Gość pasta jajeczna...

pamietam jak na koloniach dawali na pasty jajeczne i były one pyszne robiłam sama w domu kilka razy taka pastę ale zawsze mi wychodziły inne. Może Wy macie jakieś fajne przepisy

posiekane: jajko, natka pietruszki, szynka, ogórek kiszony, łyżka majonezu, przyprawy. II wersja: jajko, makrela, szczypiorek, łyżka majonezu, przyprawy.

Gość pasta jajeczna...
dzięki wielkie:) i czekam na jeszcze jakieś przepisy

Gość nennenounou
Moje 2 ulubione: Posiekane jajka na twardo, szczypiorek (dużo), drobno pokrojony ser "feta" (tu akurat nie może być prawdziwa twarda, krusząca się feta, tylko te fetopodobne mażące się podróbki, bo inaczej pasta nie wyjdzie), sól, pieprz. Inna: posiekane jajka, sól, pieprz, dowolne zielsko (rzodkiewka, szczypior, rzeżucha, papryka w drobną kosteczkę - co kto lubi), serek mascarpone albo gęsty jogurt grecki, sól, pieprz, ostra musztarda do smaku.

Gość jajowaaa
A ja cenię minimalizm: jajko, masło, majonez, sól, pieprz. Czasami starty żółty ser do tego ;)

Gość ja też, jajko, masło, majonez
posiekany koperek, sol i pieprz ;)

Gość ja też, jajko, masło, majonez
nie koperek tylko szczypiorek ;)

Gość pasta jajeczna...
blender mam wiec bez problemu i właśnie chodzi mi o proste przepisy bez żadnych tuńczyków czy oliwek

a po cóż blender? jajo można rozgnieść widelcem, a resztę składników posiekać nożem - cebuli dużo się nie daje, więc specjalnej roboty nie ma. ja lubię dołożyć ogórka kiszonego, odrobinę majonezu, musztardy i keczupu. no i sporo przypraw :) a już bez krojenia bezpośrednio na kanapkę plaster pomidora czy kawałek papryki, ewentualnie oliwki.

jaja ugotowane posiekane, korniszony w kosteczkę wymieszać z majo do smaku sól i pieprz

Gość za dużo nabiału
jako można też zetrzeć na tarce o grubych oczkach :) klasyka to jajko, masło, sól, pieprz i zielenina (szczypiorek lub pietruszka) ja daję czasem trochę musztardy, ewentualnie majonez dla smarowności (wtedy bez masła)

Gość drechu82
Pastella z biedry :D

Gość espresso albo z kafetiery
posiekać ugotowane jajka dodać posiekany szczypiorek sół pieprz i majonez na 2 jajka 2-3 łyżki a jak kto woli wszystko razem do blendera i zmiksować

Gość maniek11
ja robie ze szczypiorkiem, majonezem i przyprawami. przepis tutaj:http://miloscdojedzenia.pl/pasta-jajeczna/ jezeli ktos woli wersje light to zamiast majonezu proponuje jogurt naturalny z jakimis przyprawami, np tzatziki

Gość gość
jajka, majonez, chrzan, ciut soli.

jajka, szczypiorek drobno pokrojony, serek mascarpone, pieprz, sól do smaku i gotowe. :) polecam bardzo pychota ! :*