Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinia232

maluszek grzecznie w łóżeczku czas na relaks:)

Polecane posty

Gość a tak sobie siedze i mysle
Mama maluszka te 3,5 miesiąca mówią wszystko. Wtedy najwięcej kobiet przestaje karmić piersią bo dzieci się nie najadają. Dlatego on je tyle bo ma już większe potrzeby a mleko się jeszcze nie przestawiło na to. Karm go jak chce co 1h a za jakiś czas wszystko wróci do normy. A na przyszłość powiem Ci, że nawet jak już coś jest uregulowane może się zmienić jeszcze 123 razy:)

hehe nie ma czego zazdrościć, młoda ciągle ucieka. a jak ją gonię too się wścieka bo chce chodzić swoimi ścieżkami

Gość a tak sobie siedze i mysle
A mój Mąż też w pracy...

Gość kinia232
no to na szczęście tylko 2 tygodnie:) ale wiem jak to jest jak faceta w domu nie ma;p

Gość kinia232
hehe to wszystkie jestesmy same;p

Gość Mama maluszka...
Pokarmu mam tyle, że chyba całe wojsko by się najadło:) Mały po kąpieli śpi u siebie, a potem jak się obudzi to biorę go do naszego łóżka i karmię. Do tej pory było tak, że ja go nakarmiłam na śpiocha u siebie w łóżku to spał po tych 7 godzinach jeszcze 3-4 godziny już ze mną, więc zmiana łóżka do spania nie ma znaczenia. Dzisiaj postanowiłam w nocy go odłożyć do jego łóżeczka po jedzeniu i też się obudził po godzinie. Czy on ma po prostu jakiś duży apetyt? :)

ja się ostatnio rozleniwiłam bo synek bardzo ładnie sam się bawił. jak ma brudna pieluchę to sam przychodzi. ja muszę tylko pilnować by jedzenie na czas zrobić. a od tygodnia synek nagle zapragną mojego towarzystwa i muszę się przestawić. a na dodatek zdaje się że mu następne żeby idą i troszeczkę jest rozdrażniony. mam tylko nadzieje że tym razem będą mu szły pojedynczo a nie po cztery na raz bo to już trzonowe.

Gość kinia232
jak maluch rośnie to jego apetyt też może faktycznie twój pokarm mu wystarcza na krótki czas i potem znowu głodny;p

Gość kinia232
do: kilkaliternapseudo: a ja się musze pochwalic że mój synek na nocniczek coraz częściej siada:) tylko kupki jeszcze sie boi ae juz are razy zrobił:) bawiliśmy sie dzisiaj klockami i autami prawie cały dzien byliśmy na spacerze ale pogoda nie specjalna więc długo nie byliśmy.

mamo maluszka może ma gorszy okres. a jak przybiera na wadze? moja też się jeszcze budzi w nocy. też ją jeszcze karmię ale nie długo przestanę. kobietki a mogę małej podać już mleko po roczku. czy jeszcze się wstrzymać. te 2 tyg

Gość kinia232
ale twoje to maleństwo jeszcze:) powiem Ci że fajie już nie przebierać pieluch;p chociaż ak gdzieś idziemy to zakładam bo sie ciągle boje;p

do kilkaliterdlapseudo nie wyobrażam sobie małej trzymać w szelkach jak pieska. na szczęście dość stabilnie chodzi i mamy duże podwórko. daje radę

mama maluszka. a on je czy tylko cyca ssie. chodzi mi o to czy ciągnie. mój synek tak miał. często płakał a jak go przykładałam to się okazywało ze on tylko pomymlać sobie chciał. tez się budził często. co 1,5 godz. w końcu przeszłam na butelkę wieczorem i się trochę uspokoił. właśnie tak ok 3 m-ca.

Gość kinia232
moim zdaniem nie ma żadnych przeciwwskazań na zmiane:) tylko nie drastycznie:P

czemu mówicie: "cyca ssie"? to nieładnie, popracujcie nad tym pozdro

kinia tylko ja się boję że jej nie będzie mleczko smakować, już kilka razy chciałam jej podać mm. odrzucała wszystkie rodzaje mleka.

Gość Fodzianka
największa fanka - oczekujesz piątej pociechy? wow, gratulacje, i podziwiam, Musisz naprawdę spełniać się jako mama i kochać ten "zawód". Ja mimo bdb warunków życiowych, w sensie mieszkanie, auta, pieniadze, nie wiem czy na dxrugie dziecko się zdecydujemy. Kocham bardzo, opiekuję się , nie pracuje żeby byc jak nwjwiecej z dzieckiem i byc przy kazdym waznym momencie, ale mimo wszystko chyba pozostanie jedynym dzieckiem.. :-)

kinia. właśnie się zastanawiam nad nocnikiem. mama mnie namawia a ja się obawiam ze za maly jeszcze. ale spróbuje przez tydzień zobaczę jak bęzie. iza ja też sobie nie wyobrażam jak można dziecko na smyczy prowadzić, mówię ci to było straszne. jeszcze się ten chłopczyk przewrócił a babcia myk za ta smycz do góry na nogi postawiła. ludzie to czasem w ogóle nie myślą chyba

Gość kinia232
ja mam bebiko super sprawa:) hm zacznij podawac małe dawki może akurat jej posmakuje. a może jeszcze chce jeść twoje mleczko:P

Gość kinia232
dajcie spokój te smycze są okropne!!!! fajnie jak Ci się nauczy wcześnie mój niestety dopiero teraz się uczy:P jest za wygodny;p

Gość Mama maluszka...
Mały w nocy je tak naprawdę, a waży już 7,5 kg.

Gość kinia232
albo coś z brzuszkiem?

A moja rok i 2 mies i parę kroków daje i potem na czworaka... Pocieszam się tym, że na rehabilitacje z nią jeździłam... Znajomych dzieci na nogach, a moja za rękę...

byłam u mojej małej. bo się przebudziła. fajnie macie że Wasze maluszki już na nocniczku siadają i pewnie zaczynają już więcej mówić

Gość kinia232
do Pierdonimka: dzieciaki nawet w wieku 2 lat zaczynaja chodzić nie masz co się stresować to indywidualna sprawa malucha:)!

do Pierdonimka zamień się! moja chodzi już prawie 2 msc a miałam nadzieję że zacznie chodzić po roczku skoro raczkowała a ona nie musi biegać. Twoja dzidzia ma jeszcze czas. jak zacznie chodzić to będziesz chciała żeby wróciły te czasy kiedy nie chodziła

Gość kinia232
iza ja to czasami " zaluje" że mój już mówi;p b buzka mu sie nie zamyka oczywiscie nie mówi nie wiadomo jak wyraźnie ale mówie wam gaduła:) ja nie wiem jak sie zmusić i nie zakładac mu juz pielszki jak gdzies wychodzimy ciągle mam obawy że coś zrobi bo nie zdąży powiedzieć:P