Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolo62067

po macierzyńskim....

Polecane posty

Gość UUUUUUUUUlalala
lolo62067 mądra decyzja Zrób to jak najszybciej

Gość UUUUUUUUUlalala
Prosze bardzo. Służę pomocą w miarę możliwości A jak dzidziuś się chowa? Jeśli mogę zapytać?

Gość mondełek
35 dni zwolnienia w roku opłaca pracodawca, zatrudnij kogokolwiek to się dowiesz, w ten sposób w dla jednej ciężarnej możesz zabulić za 70 dni w jednej ciąży

Gość UUUUUUUUUlalala
Może i ciąża to nie choroba bo ja do dnia porodu pracowałam na dwóch etatach, żeby mieć z czago na wychowawczym córkę utrzymać ale są kobiety które całą ciążę musza na zwolnieniu być Wogóle nie rozumiem takich ludzi którzy uogólniaja i tylko swoim przykładem się sugerują. Koles nie byłeś w ciąży to się nie wypowiadaj. Mądry bo najwyraźniej żona żadnych problemów nie miała. Nie każdy ma to szczęście. Moja siostra z ciąży bliźniaczej jedno dziecko poroniła i do końca ciąży musiała być na zwolnieniu

Gość UUUUUUUUUlalala
My tu nie o zwolnieniach tylko o macierzyńskim piszemy więc nie wiem skąd się tutaj z tym tematem zjawiłeś

Gość lolo62067
A Dziękuje dobrze to dziewczynka Oliwia urodziła się dwa tygodnie po terminie i miała 4.160 57cm:) śpi ładnie jest grzeczna obiadki po 4miesiącu jej smakują:)

Gość UUUUUUUUUlalala
Gratuluję Ja moją córcię urodziłam 22 lipca 2010, nazywa się Laura i urodziła się 2,5tyg przed terminem ale zmieściła się w normie. Duża ta Twoja córcia sie urodziła :) Moja ważyła 3530g i miała 54cm ale do 10 miesiąca dała mi ostro popalić. Jestem samotną mama i zajmowałam sie nią sama a płakała mi całymi dniami. Tylko rączki i rączki były ale cierpliwie to znosiłam chociaż nie raz już prawie się załamałam psychicznie co ja nie tak robię. Jak tylko rok skończyła wszystko się zmieniło. Jest taka grzeczna i kochana teraz. Dodam, że mała noce ładnie mi spała ale ja nocami pracowałam. Mam pracę biurową więc mogłam ja zabrac na okres macierzyńskiego do domu

Gość UUUUUUUUUlalala
Fajnie jest byc mamą. Tyle się dla dziecka znosi ale się ja kocha najbardziej na swiecie. Ale zanudzam.... Uciekam spać bo rano musze wstać do pracy Buziaki dla Oliwii (tez tak chciałam swoją córcię nazwać ale przyjaciółki córka już się tak nazwyała i nie chciałam kopiować)

Gość lolo62067
to mi moja po roku da mi pomalić:) haha (żart) kto wie co będzie.... mówią że ''dziewczynki gorsze są od chłopców''

Gość lolo62067
ja jestem z wielkopolski a Pani?

Gość UUUUUUUUUlalala
ja z warmińsko-mazurskiego :)

Gość UUUUUUUUUlalala
Jak będziesz miała jutro ochotę pogadać i czas to odezwij się i daj znac jak wyszło z tym podaniem. Ja musze uciekac bo córcia się przebudziła

Gość fffffrrrańcaaa
Podanie o dodatykowy urlop macierzyński składa się minimum na 2 tygodnie przed jego rozpoczęciem-w porę zorientowałaś się :D Moga a raczej z pewnością nie uwzględnią twojego podania. Za okre chorobowego i urlopu macierzyńskiego należy się urlop wypocvzynkowy- czyli za 2 przepracowane miesiące masz 4 dni a potem za każdy miesiąc masz około 2 dni urlopu (jeśli przysługuje ci 26 dni w ciągu roku) lub mniej jeśli masz prawo do 20 dni urlopu. a wogóle to dlaczego nie zadzwonisz do kadr- przecież oni mają doskonale wyliczone ile urlopu należy się tobie. podanie o urlop wypoczynkowy też złóż wcześniej i podanie o urlop wychowawczy też składa się na 2 tyg przed rozpoczęciem urlopu. Urlop wychowawczy należy się płatny- 400 zł jeśli spełniasz warunki do zasiłku macierzyńskiego, jeśli nie to masz bezpłatny.

Gość oj oj oj....
No i z praca się pożegnaj...

Gość azu
warunki finansowe do zasiłku rodzinnego a nie macierzyńskiego -wtedy jest płatny dodatek wychowawczy

Gość 1111111111*
jeszcze dodam, ze Autorka ma umowę na czas nieokreślony, wiec podejrzewam, ze za 2012 rok należy jej sie CAŁY urlop wypoczynkowy, póki co nie rozwiazuje umowy o prace, będąc na wychowawczym ten stosunek bedzie trwał.

Gość azu
A tak, masz rację jak najbardziej. :) Co do samego wniosku o dodatkowy urlop macierzyński to trochę późno się zabrałaś za to: "Jeśli zaś chodzi o wniosek o dodatkowy urlop macierzyński to pracownik musi go złożyć na piśmie w terminie nie krótszym niż 7 dni przez rozpoczęciem korzystania z urlopu. Pracodawca ma obowiązek uwzględnić wniosek pracownika i udzielić mu dodatkowego urlopu macierzyńskiego w wskazanym we wniosku wymiarze."

Gość lolo62067
co się okazało że mam macierzyński do 4pażdziernika

Gość UUUUUUUUUlalala
Razem z tym dodatkowym do 4 października. to dobrze. A co z wypoczynkowym?

Gość olllleeeeeeeeeeee
Pracowałam 2 miesiące i przeszłam na L4 bo zaszłam w ciąże. po urodzeniu jestem na macierzyńskim. Poszlas na L4, bo zaszlas w ciaze??? A od kiedy ciaza to choroba, ze trzeba odrazu sie zwalniac??? Pracowalas fizycznie, czy jak?