Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lemmurekkkk11

organizacja roczku hellllp

Polecane posty

Gość lemmurekkkk11

za kilkanaście dni nasza mała ma roczek. robimy go w domu.wypada w czwartek i tak tez robimy. na 17 torcik i ciasto no a na kolacje cos na ciepło. mamy malutkie mieszkanko i kuchnie a bedzie 10 osób wiec to musi byc cos na szybko zeby jedna osoba nie spedzila tam calego dnia. myslalam zeby zrobic bigos, sałatke i np kielbaski w pomidorach. mama mi radzi zeby po prostu zamówic dwie duze pizze. cos o tym myslicie?

Gość sjau7a
torcik mieszkanko kiełbaski rzygam:O

Gość elokod
Nie no, ja pierdziele!! Czy wy tepe dzidy nawet nie potraficie tak banalnej sprawy jak roczek samodzielnie ogarnac???????????

Gość jakas taka mama
pizza na roczek omg

no właśnie pizza na roczek, dla mnie nie bardzo ja co prawda nie urządzałam imprezy, był tylko torcik, bo był mały, dlatego torcik ale zrób to co potrafisz zrobić, wesele to raczej nie jest, więc 5 dań nie ma co robić sałatka według mnie i ciasto + torcik wystarczyłoby, możesz jeszcze coś na gorąco podać

Gość lemmurekkkk11
up

Gość imprezowa-nie
zrób barszcz czerwony z pierożkami a jak nie pierożki to krokiet, do tego zimna płyta- wedlina sałatka miło jakby były 2rodzaje. Torcik jakiies pucharki lodów i tyle

Gość piekielna87
Mi mama zrobiła barszczyk i do tego takie mini drożdżówki z różnymi farszami- ruskim, ze szpinakiem, z kapustą... pyszne :) A mama, bo po pierwsze nie miałam dużo czasu na gotowanie, skupiłam się na torcie, po drugie- samej jej zależało na włączeniu się w organizację. Jak nie chce Ci się bawić w drożdżowe- można takie same pierożki z ciasta francuskiego (kupisz gotowe) zrobić, nadziać, i włożyć na chwilę do piekarnika jak trzeba będzie podać, a barszczyk może być i wcześniej zrobiony. Myślałam żeby zrobić Strogonowa, tyle że połowa gości to wegetarianie i odpadało u nas. Oprócz tego sery, wędliny,śledzie i sałatka grecka- wszystko proste i smaczne. Po kawie i torcie goście jakoś nie szaleli za słodkościami, ale tu poszłam na łatwiznę i ciasteczka kupiłam. Pizza mi zdecydowanie nie pasuje... no chyba że to spotkanie w gronie znajomych i nikomu to nie będzie przeszkadzać.

Gość ghsfhhhhhhhhf
no dokladnie

Gość lemmurekkkk11
moze faktycznie zrobic torta ciasto a wieczorem barszczyk z krokiecikami?

Gość lemmurekkkk11
co myslicie?

Gość voewovoewpv
autorko, zgadzam się z poprzednią opinią o ciescie francuskim, kupujesz gotowe ciasto i bardzo łatwo przygotować przekąski na ciepło lub zimno, na słodko/słono itp do tego tort, kawa herbata ewentulnie jakies ciastka czy ciasto

Gość iIlonka3454
mi sie widzi to tak. tort ale 17? hm lepiej o 16. rozlozyc ciastka paluszki, z dwie salatki w salaretkach, szykna. a klo 18 barszczyk z krokietem:)

Gość lemmurekkkk11
ktos jeszcze?

jak tort na 17 to niech każdy przyjdzie po obiedzie, ja robiłam tylko na słodko, kawa ciasto i już! dla dzieci lody, paluszki, ciastka, balony, cukierki i inne łakocie..

Jak dla mnie pizza odpada. Dań typu bigos i kiełbaski w pomidorach wcale nie robię. Skoro chcesz po południu zrób tak jak mówisz najpierw tort i kawa a później kolacja, tylko ja bym zrobiła jakieś udka pieczone albo dewolaje do tego ryż z warzywami na przykład.

Gość lemmurekkkk11
ehh juz sama nie wiem

ja robię za ok 2-3 tyg roczek i będzie: - tort księżniczki ( zrobię sama z lalką) - kupię 2 rodzaje ciasta jakieś małe kawałki - sałatkę gyros -z 2 rodzaje mięsa np udka i dewolaje kawa, napoje. chyba że umówimy się wcześniej w porze obiadowej to do mięsa będą ziemniaki i surówki też będzie 10 osób

Gość lemmurekkkk11
A CO WY NA TEN POMYSŁ Z BARSZCZEM I KROKIETAMI?

A ja uważam że gdybyś zrobiła sama mini pizzę to ja jako gość byłabym zadowolona :D Własnoręcznie zrobiona będzie bardziej efektowna niż kupna.....bo tak naprawdę kupna to tak "na odczepnego" wyjdzie ;) A oprócz pizzy domowej bym jeszcze coś podała.

Gość fvsdfsd
barszcz i krokiety: oklepane ale może być ma jedną zaletę - można wcześniej przgotować; ja robię np. krokiety z pieczarkami i serem żółtym, panieruję i zamrażam, w dniu imprezy rozmrażam i smażę; smakują jak świeżo zrobione tylko trzeba dokładnie rozmrozić przed smażeniem, bo inaczej zrobi się ciapa

Gość lemmurekkkk11
up

Gość trollaaaa
Ja bym przygotowała jakieś mięsko np pieczone udka i jakieś kotlety, barszczyk z krokietami świetny pomysł osobiście uwielbiam ;) i zrób jakąś dobrą sałatkę np z gyrosem ;) Tylkoe nie bigos i kiełbaski ;p