Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 3490

Czy będąc za granicą przyznajecie się, że jesteście Polakami/Polkami?

Polecane posty

Gość a o co ci chodzi?
zeby wymyslic sobie inne obywatelstwo...?

Gość tak, przyznaję się
Mam 2 dzieci, oboje chodzą do 2 szkół - niemieckiej i polskiej, tajemnicy z tego nie robię, a i niemiecka szkoła wystawiając na koniec roku dodatkowe noty przesłane z polskiej szkoły podkreśla, że uczeń poniósł dodatkowy wkład w rozwój swojej osobowości. Ogólnie jestem na plus, dodatkowa nauka jest wysoko oceniana w macierzystej niemieckiej szkole.

Gość kobietka11
no ja mieszkam za granicą i się przyznaje choć niedawno wstyd mi było za tą idiotkę z sosnowca cco to małe dziecko zabiła a mówiła że porwali. Pokazywali to wszedzie w tv

Gość zawsze i wszedzie
oczywiscie,jezeli ktos pyta ;-)

to widać przecie że słowianka przynajmniej po mnie i przynajmniej we Francji a czy Polka to oni i tak nie odróżniają od Czechów, Słowaków, Rosjan. a co mam mówić? przecież słychać XD

Gość kobietka11
a gdzie mieszkacie? Ja w niemczech przy luksemburgu

Gość do kobietka...
nie wiem ,gdzie mieszkasz,ale historie tego pokroju w kazdym panstwie sie znajda,niestety...

Gość dfghjkdfghjkldfghjk
robie vlogi o moim zyciu w USA youtube.com/ella4pl kiedys sie nie przyznawalam bo musialam ta polska wioche wygrzebac ale teraz na spoko sie przyznaje i jestem dobra reklama dla polski i ludzie sie interesuja polska dzieki mnie

Gość kobietka11
za granicą to faktycznie nie dokońca wiedzą po jakiemu mówimy. moja lekarka myslała ze jestem ukrainką a jeszcze kiedyś jeden chłopiec mnie zaczepił i pytał zy z czech nie pochodzę

ta "historia" jest znana pewnie tylko Polakom jako zasłona dymna na tuskowe akcje, za granicą na pewno nie wiedzą co za madzia i co za W. bo to jest normalne że ginie dziecko choć chore ale częste że z rąk matki ale media mają siłę omamić społeczeństwo chyba się tam kiedyś zatrudnię taka moc :-P

Gość kobietka11
a czemu pytasz Biest29?

Gość tak, przyznaję się
Na Zachodzie również mieszkają matki podobne do matki Madzi... Wszędzie można spotkać ludzi z marginesu.

Gość kobietka11
mam małą córeczkę i mam nieco ponad 20 lat podobnie jak tamta wariatka. I tamta znieniła obraz matki polki na świecie i teraz myśle że niemcy uważają że te polki to nieodpowiedzialne i zakłamane są. zniszczyła nasze dobre imie

znieniła obraz matki polki na świecie hahaha sadzisz dobre teksty. zara Cię dodam do ulubionych :-P

Gość kobietka11
no moze przesadziam ale za tamtą naprawdę wstyd mi było

Gość do kobietka
nie,ona nie zmienila obrazu matki-Polki na swiecie,ale,ale...Jest dla ciebie zadanie: postaraj sie TY byc dobrym przykladem matki-Polki na swiecie!

Gość simaaa
ja tez sie nie motam-zreszta po akcencie poznaja ze z PL jestem..;)