Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yummyum

Początek ciąży,może ktoś pamięta ?

Polecane posty

Gość Yummyum

Czy w pierwszym tygodniu ciąży mogą wystąpić bole podbrzusza,wymioty i co najciekawsze przezroczyste bezwonne( nie gęste) uplawy?

Gość piekielna87
W pierwszym tyg.- liczysz od poczęcia, wtedy kiedy zakładasz że było? Nie może, zarodek dopiero po kilkunastu dniach zagnieżdża sie w macicy i wtedy organizm produkuje hormon ciążowy (dlatego np. test tydzień po stosunku nic nie pokaże), a właśnie hormony ciążowe powodują takie objawy. Tzn. wystąpić mogą, tyle że nie z powodu ciąży. Czemu upławy określasz jako najciekawsze?!

Gość autorko
przezroczysty to jest śluz płodny, ciazowa wydzielina jest biała

Ja w zeszłym cyklu na końcówce miałam właśnie taki przeźroczysty, wodnisty śluz i niestety dostałam @. A jak byłam w ciąży to z tego co pamiętam miałam gęsty, biały śluz. Ale nie chcę o niczym przesądzać u ciebie.

Gość aguś24
Witaj autorko :) Ja rodziłam w 2010 synek po 6 latach starań więc dokładnie pamiętam to jak dziś :) a więc: W dniu okresu zaczęły mnie boleć sutki , miałam małe brązowe plamienie co pomyliłam z okresem o.k 2-3 dni , co potem się okazało że to był zagnieżdżający się zarodek, ból sutków trwał 3 tygodnie pod koniec 3tc również doszły wieczorne mdłości tak bez powodu odruchy wymiotne które po chwili mijały,uczucie parzenia skóry temperaturę w pochwie miałam normalną nie podwyższoną , dopiero następna miesiączka kiedy się nie pojawiła to gdzieś 3tyg później to temperatura zaczęła wzrastać od 36,6 po 37,2 pod koniec 3tc już bardzo źle się czułam jakoś grypowo , byłam przeziębiona było mi niedobrze po w 5 dniu niedostania okresu zrobiłam test od razu wykazał ciążę :) tak więc u mnie od dnia zapłodnienia już pojawiały się symptomy ciąży , potem do 12-14tc wymioty migreny ... Teraz w tym cyklu od dnia owulacji 26 sierpnia źle się czuje , mam podwyższoną temperaturę , wieczorami jest najgorzej piersi są ciężkie a wieczorem są na nich masa żył i pobolewają delikatnie , jestem ciekawa co tym razem to oznacza , kochaliśmy się 1-2 dni przed owulacją i gdybym była w ciąży to fajnie mały miałaby rodzeństwo :) pozdrawiam

Gość polaraksa371
ja z tego co pamietam to na poczatku ciazy mialam okropne bole piersi. a ze to byl grudzien to przy kazdym wyjsciu na dwor moje sutki az piekly z bolu. byly takie wrazliwe na zmiane temperatury... i bialy sluz z pochwy. a test ktory zrobilam wskazywal ze nie jestem w ciazy :( dopiero test zrobiony 3 dni po niewystapieniu miesiaczki wykazal dwie kreseczki. musisz byc cierpliwa i doczekac do dnia okresu. wczesniej nawet nie masz co tracic kasy na testy. zycze powodzenia:*