Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MalinowaZona

Do dziewczyn które schudły 20 i wiecej kg

Polecane posty

Gość MalinowaZona

Mam nadzieje, że ktoś mi tu pomoże , zrozumie i nie będzie obrażał a nawet jakby to takie wypowiedzi będę ignorować . Dziewczyny proszę , powiedzcie mi jak wy zaczynałyście swoja diete , co was zmotywowało do tego , że w końcu powiedziałyście dość . Bardzo bym chciała schudnąć a mam dużą nadwagę , problem w tym, że brak mi samozaparcia, nie mam tak silnej woli i to mnie już dobija . Proszę poradźcie coś ...

Gość MalinowaZona
Będę podnosić ten temat bo bardzo mi zależy na radach dziewczyn które uporały sie ze swoją nadwagą

Gość MalinowaZona
Będę tu zaglądać , może znajdzie sie ktoś kto zechce mi jakkolwiek pomóc i odpowie na mój temat . Teraz muszę zająć się synkiem , pozdrawiam :)

Gość KUP W NECIE ADIPEX
i stracisz 20 KG

Gość 346346
Mnie zmotywowało, gdy spotkałam w urzędzie swojego byłego chłopaka, który pamiętał mnie gdy byłam szczupła

Gość annnniiikaaa
ja teznie mam silnej woli:( ja zaczynam od dieto-glodowki (dieta amerykanska 5 dniowa) na niej b. szybko chudniesz w 5 dni wiec juz jest motywacja:) a potem juz 1000 kcl

Gość piłeczka7890
Oj laski ale po co od razu taka wysoka poprzeczka? MalinowaZona ile ważysz? Tak z ciekawości.

Gość MalinowaZona
Ja po prostu chciałabym sobie w końcu powiedzieć sobie stop ! koniec tego żarcia ! I przez 2 dni nie jem a po tym wszystko sie zaczyna od nowa :( a mam naprawdę dużą nadwagę więc te 20 kg to takie minimum jakie muszę zrzucić ...

Gość piłeczka7890
Oglądałaś program "Ekstremalne Odchudzanie" z fajnym trenerem przystojniakiem? Te osoby co tam się odchudzają mają na prawdę nadwagę. Po 200 kg nawet. On im wyznacza jakieś cele które przez rok muszą zrealizować. Ty chcesz stracić 20 kg. Rozbij to na rok. Wydaje mi się jednak że bardzo szybko to stracisz, więc nie będzie potrzeba aż tyle czasu. W pierwszych 3 miesiącach postaw sobie cel 10 kg. w kolejnych 3 5 kg i w kolejnych 5 kg. Wydaje mi się że całość zajmie Ci pół roku i to Cię bardzo zmotywuje.

Gość hgykghkhg
ja mam tak samo jak Ty MalinowaZona..tez 20kg przydaloby sie schudnac.od dzisiaj zaczynam odchudzanie,ale zamierzam jesc duzo warzyw owocow,zamiast ziemniakow itp kasza.a zmotywowalo mnie kilka rzeczy...maz powiedzial,ze uroslam ostatnio:/znajoma co chwile dawala mi ''dobre rady'' jak to powinnam sie odchudzac i co robic,chociaz jej o to nie prosilam:/wkrotce wyjezdzam i chce przyzwoicie wygladac:)pozdrawiam

Znajdź sobie hobby. Ale nie po prostu zajęcie, tylko takie prawdziwe hobby, o jakim marzyłaś w dzieciństwie, a z jakiegoś powodu nie mogłaś. To porwie Cię do tego stopnia że nie będziesz miała czasu na myślenie o jedzeniu, ale też da Ci w zamian za nie inną radość, wypełni czas, i poprawi samopoczucie.

Gość MalinowaZona
Sama się zastanawiałam czy nie zgłosić sie do sexi mama ale nie miałam odwagi wystawić sie na widok publiczny :) ja mam 20 kg tak na dobry początek do stracenia bo ważę 115 :(

Gość piłeczka7890
No to tak jak Ci tutaj napisałam. Skoro ważysz 115 kg, to w pierwszych mies, waga będzie Ci szybko spadać w dół. Więc pewnie w te 3 mies być już schudła 20 kg. Tylko pamiętaj że sama dieta to połowa sukcesu.

Gość hgykghkhg
nie ma dramatu:)najgorzej zaczac.a jaki tryb zycia prowadzisz?pracujesz?

Gość MalinowaZona
Przy małym dziecku nie ma się czasu na hobby :) chodzi mi o to jak wy zaczynacie te diety , dzisiaj jecie wszystko a następnego dnia już tylko to co dozwolone w diecie ? Najgorsze jest to, że mój mąż też mi mówi , że troche ciała nabrałam ale jakoś to na mnie nie działa :(

Gość MalinowaZona
Puki co nie pracuje , jestem w domu z dzieckiem ale w przszłym roku wybieram się już do pracy i chciała bym wyglądać jak człowiek

Gość MalinowaZona
Główny problem też tkwi w tym, że zaczynając diete po dwóch dniach jestem już tak głodna, że nie wytrzymuje i muszę się najeść :(pytałam nawet lekarza czy są jakieś leki na pochamowanie apetytu ale pani doktor powiedziała , że nic takiego nie ma

Gość piłeczka7890
:) jak ja zaczynałam? Co prawda Ja zawsze schodziłam raczej z wagi 60 pare kg, ale wcześniej oglądałam fotki. Wpisz w google zdjęcia przed i po odchudzaniu i wejdź na forum. Jak znajde to Ci linka wyślę. Więc oglądam te fotki czytam komentarze tych ludzi, bo są to i starsi i mamusie i nastolatki no i już w ten sam dzień staram się np nie zjeść kolacji.

Gość osatnio czytalam, ze jak ktos
otyly schudnie, to stopa maleje o 1-2 nbumery - to prawda????

Gość dfghdr
Hej! Ja schudłąm 20 kilo w 4 miesiące. Zmotywowało mnie zdjęcie zrobione przez teściową, gdy na nie spojrzałam to stwierdziłam, że to niemożliwe, że jestem taka gruba( bo zawsze wydawało mi się ,że jestem chudsza).Zawzięłam się i nie było najgorzej.Zaczęłam od diety amerykańskiej( ogólnie hardkor dla kogoś, kto wcześniej wcinał fast foody), stosowałam ją przez 3 tygodnie, póżniej była 10 dniowa dieta białkowa( ale to nie Dukan), a jeszcze później zdrowe odżywianie,czyli zero słodyczy, alkoholu,pieczywa. Teraz już jem w miarę normalnie, a jak za bardzo przesadzę z jedzeniem to wsiadam na rowerek, żeby spalić nadprogramowe kalorie...wagę utrzymuję już 8 miesięcy;)) i powiem Ci jedno, w życiu się tak dobrze nie czułam w swojej skórze jak teraz;)))więc zabieraj się do roboty, bo nikt za Ciebie tego nie zrobi;)

Gość piłeczka7890
Ja bym proponowała nie łapać się żadnych diet a ograniczyć posiłki do minimum, jeśli to możliwe zrezygnować ze smażonego, jeść dużo warzy i owoców i jeden dzień w tygodniu przeznaczyć na coś słodkiego żeby ne kusiło. Tak w 2 tyg. schudłam 5 kg.

Gość MalinowaZona
Ale co zrobić kiedy zaraz na początku diety jestem tak głodna ,że muszę coś zjeść :( piszcie kobietki a ja muszę teraz znikać bo się wybieram z synkiem w odwiedziny do babci , żeby tylko ciasta nie było ;)

Gość piłeczka7890
Ale to normalne że będziesz czuć się głodna. Po to je się 5 posiłków dziennie żebyś tego głodu tak nie czuła. Ja zawsze na taki głód piłam szklane wody.

Gość dfghdr
Dla mnie najgorszy był pierwszy tydzień...chciałam się złamać np sięgając po coś słodkiego,ale od razu zapałała mi się lampka, że jedząc słodycze nie będę wyglądała szczupło;)))i to dawało radę;)))po tym tygodniu słodycze mogły leżec na stole i w ogóle mnie to nie ruszało, ale ja byłam naprawdę zawzięta;)))

Gość cvxvxcvcvxc
ale czy wy nie rozumiecie, że głodówki nie pomogą????????????? zniszczą Wasz metabolizm będziecie tyć później przy diecie 1000kcal musicie po prostu zracjonalizować żywienie jeść często ale pyci porcje ograniczyć MAKSYMALNIE TŁUSZCZ poza tym kluczem do sukcesu jest... uwaga... RUSZYĆ DOOOOPEEEE I ĆWICZYĆ!!!!!!!!!!!!! a nie głodówka.. później metabolizm wolny jak żółw, zjesz jedną kromkę chleba więcej i efekt jojo

Gość minus 17, bez jojo, rok minął
Hej Malinowa najlepiej odwiedź dietetyka, ułoży Ci indywidualny jadłospis, nauczysz się jeść prawidłowo (ilość, częstotliwość, sposób przygotowania). Zmienisz po porstu nawyki żywieniowe na zdrowsze (a z Tobą cąła rodzina). Załóż że zrzucenie potrwa kilka mcy, będzie powoli ale za to nie bedziesz chodzić głodna (ubytek 1 kg tłuszczu to jakieś 7000kcal... dzieląc na 500 dziennie to masz 1kg w 14 dni, czyli pół kilo tygodniowo - w jadłospisie nie odczujesz że sobie odmawiasz a w tym tempie twoja skóra nadąży za ubywającym ciałkiem) Ja schudłam z vitalia.pl i ten sposób mogę polecić i Tobie (taniej niż dietetyk ale np. wymiana posiłków na takie jak lubię ja czy moi bliscy i jednocześnie nie rujnujące finansowo zabierały mi sporo czasu... przy dziecku małym chyba wolałabym wydać na dietetyka i ten czas zaoszczędzić, u nas biorą ok. 150zł za dwutygodniową dietę, spokojnie możesz ją mc stosować, a najlepiej przedstawić dietetykowi ile możesz wydać na niego miesięcznie i w tych czasach jestem pewna dostosuje się do ciebie :) jeszcze jest taki portal dietetycy.pl ale z teog nie korzystałam więc nie wiem czy polecić. powodzenia

Gość minus 17, bez jojo, rok minął
i dokładnie tak jak tu inni piszą - jesz często a niewiele, wartościowe jedzenie, plus umiarkowany ruch (przy duzej nadwadze czy otyłości to się nie forsujemy tylko rozruszać się trzeba), ruch wprowadzasz stopniowo uwierz mi, jadłam i chudłam, nie hcodziłam głodna ani jednego dnia diety, bo to nie jest dieta tylko nauka prawidłowego i dobrze zbilanasowanego odżywiania marzy mi się że nas tego od podstawówki uczą... zamiast religii :)