Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no więć ja

czy kupowanie chińskich butów jest dobre?

Polecane posty

Gość Kurka Wodnaaaaa
Moj X lubi markowe adidasy i kupil sobie 2 lata temu adidasa z firmy NIKE i po 2 latach rozwalaja sie powoli:/

Gość osatnio czytalam, ze jak ktos
dzieki za tego clarksa! niestety u mnie w okolicy nie maja skleppów - w jakich miastach mozna znaleźć ich sklepy?

Gość o rany julek
osatnio czytalam, ze jak ktos Kurka Wodna - Jennifer&Jeniffer z CCC robi buty na wąziutką stopę. A tanie są. Czy dobre, to nie wiem, bo nie kupiłam nigdy, ale mierzyłąm wiele par. w CCC nie ma dobrych butow, wszystko to szajs

Gość Kurka Wodnaaaaa
Ogolnie z butami jest "ciężko":/ Ciężko jest trafic na odpowiednie...... Ja juz ide...pozniej tutaj zagldne. Milego dnia Wam zycze :D

Gość moge wam polecic marki
z polskich Oleksy, tylko ciezko dostepne, ale naprawde wygodne, nie niszcza sie , super! z zagranicznych tamaris, sally o'hara i fiorell z zimowych fajne mialam tez tom tailor nie polecam obuwia z Esprit- drogie jak skorzane, ale okropna tandeta!

Gość wszystko zalezy od surowca
do ostatnio czytalam - na tej brytyjskiej stronce jest odnosnik do polskiej i mozna wyszukac sklepy, z tym ze to co oferuja na pl stronie to niewiele w porownaniu z tym z linka brytyjskiego. Patrzylam na wysylke,ale do Polski nie oferuja,do innych krajow Europy owszem :o Ale mozna sprobowac: http://www.clarks.pl/store-locator/view-all-stores

Gość osatnio czytalam, ze jak ktos
a jednak w olsztynie jest Clarks - nawet nie wiedziałam o tym. Przejade sie, dzieki./

Gość no więć ja
co do marki clarks to są nie na polską kieszeń ja je kupowałam mieszkając w anglii tam mnie było na nie stać najwięcej zapłaciłam 60F za kozaki zimowe czyli przeszło dniówkę pracy tutaj kosztują 300 zł wzwyż:(

Nieważne czy chińskie czy włoskie, byle nie śmierdziały chemią, były skórzane i dobrze wykonane. Wiele renomowanych firm szyje w chinach

Gość no więć ja
także w Polsce nie nabędę już clarksów, nie ma szans chyba że na allegro używane

w CCC nieraz można trafić na fajny buty, np Lasockiego

Jak ktos polubi buty danej firmy i zna swoj rozmiar to warto tez poszperac na brytyjskim ebay. Ja nowe sandaly Ecco kupilam za 38 funtow z przesylka a w sklepie dokladnie takie same 80 funtow. Ja mieszkam w UK wiec mam Clarksa wszedzie,ale szukam na ebay bo zamiast 45 funtow te wspomniane klapki kupilam za 7, nowe - wtedy wlasnie juz czailam sie na nie w sklepie a tu taka niespodzianka :) Ja sama sprzedalam sporo rzeczy do Europy, moje zbyt szerokie sandaly Clarksa poszly chyba do Norwegii i zadna przesylka nie zaginela. Wysylalam tez do Wloch, Chorwacji, Czech, Szwecji,raz nawet cos poszlo poza Europe wiec jesli ma sie Paypal i sprzedawca wysyla za granice to warto szukac bo w cenie chinskich butow ma sie porzadna pare skorzanych :)

Gość no więć ja
przyznam się że w CCC nie kupiłam ani jednej pary obuwia bałam się tandety, bo czytałam że buty po 1 wyjściu potrafią z tamtąd się rozkleić za to przekonałam się do deichmana,,, bo nie robi problemów z reklamacją, mam rozklejone buty to dostaje nowe zraziłam się za to do polskiego producenta VESSUNIO buty mi sie rozkleiły po miesiącu...potem reklamacja 3 tyg... potem pochodziłam 2 tyg potem znów się rozkleiły reklamacja 3 tyg... i tak na przemian... horror, dłużej leżały w reklamacji niż w nich chodziłam

Gość no więć ja
napiszcie dziewczyny które marki lepiej unikać???żeby niepotrzebnie się nie denerwować z reklamacjami rozumiem kupić buty za 30 zł w chińskim markecie,,, rozkleją się to trudno, mam świadomość że musze naprawiać na własny koszt a kupuję buty w VESSUNIO płacę 150zł, gwarancja 2 lata i co z tego??? wykonane są tandetnie,,, i ja się morduję z bieganiem tam i z powrotem, reklamuję,,, owszem naprawią ale ile nerwów mnie to kosztuje

ja pamietam ze kilka lat temu bedac w pl skusilam sie na buty marki skechers. Byly tanie - 150 zl na wyprzedazy, jednak pieta w jednym bucie po niedlugim czasie zaczela sie zapadac wiec jeden but byl wyzszy a drugi nizszy. Probowalam reklamowac - i dowiedzialam sie ze....komfort uzytkowania nie podlega reklamacji! :D Wiec to nie chodzi o firme, bo w kazdej moga trafic sie jakied=s wadliwe produkty,ale bardziej o obsluge klienta. W UK po 4 tygodniach uzytkowania okazalo sie ze buty sa dla mnie zbyt niskie i paznokiec zaczal wrastac. Po prostu ten model nie byl dla mnie odpowiedni. Poszlam do sklepu z zapytaniem co mozna poradzic a kobieta na to: naszym celem jest 100% satysfakcja klienta, zyczy Pani sobie zwrotu pieniedzy czy tez wymiane na inne. I to bylo po miesiacu uzytkowania butow! Nie wyobrazam sobie takiej obslugi w Polsce. Z tym ze to jest firma, ktora produkuje buty tylko w Wielkiej Brytanii, nie w Chinach i ma to tez odzwierciedlenie w cenie.

masa oryginalnych butów jest produkowana w chinach, więc china czy nie - trzeba mieć po prostu szczęście, nawet w markowym sklepie można trafić bubel, który po kilku miesiącach się rozpadnie.

Gość no więć ja
w uk kupiłam trampki office za 10F rozpadły się po tygodniu użytkowania nie reklamowałam bowiem zgubiłam paragon ale też byłam w szoku,wtedy pierwszy raz się spotkałam tam z tym, że jak się but rozklei to można od razu wymienić sobie na nowe raz kupiłam baleriny clarks i obdarły mnie z tyłu, tez poczłam... ale na obdarcie Pani zaproponowała mi przyklejane gąbeczki na tył stopy niestety i to nie pomogło... buty mam do dziś ale nie chodzę

Gość bucik111
Ja tez polecam firmę Oleksy - nie są w sumie tani ( ale w sumie buty skórzane kosztują) ale jakoś mają naprawdę bdb. Żadne z ich butów się nie rozkleiły a fleczki wydają się być niezniszczalne.

Gość natyi11
Ja odradzam buty z Altero - z każdymi było coś nie tak - albo się rozkleiły, albo podeszwa pękła a fleki szybko się zdzierały ( mowa o tych z skóry ekologicznej nie wiem jak jest z tymi droższymi)

Gość ghtrghr
nie ma co porównywać butów od "chinczyka" za 15 zł a butów ze skóry to tak jak nutella i krem czekoladowy made in biedronka no niestety za wygodę i jakość trzeba płacić. Ja mam buty takie i taki ale bez porównania te skórzane są tysią razy wygodniejsze. Po pierwsze lekkie, miekkie, wygodne, nie śmierdza, noga się nie poci nie odparza a te "chińśkie" wala klejem, plastikiem. Stopa nie oddycha. Mam dwie pary sandałów jedne z ryłko na przecenie za 179 zł i mogę w nich iść na koniec świata a drugie z CCC za 49 zł na przecenie i jak idę w nich dalej niż do samochodu to mam ochotę je wyrzucić do śmietnika:) bo są wykonane hmmmm chyba to jest tektura

Gość ghtrghr
potwierdzam. Buty Oleksy są rewelacyjne. Mam jedną parę i jestem zachwycowa. W sumie przypadniem znalazłam ten sklep i kupiłam bo była mega promocja kupiłam skórzane botki z 279 zł na 95 zł więc bym musiałam na głowe upasc żeby ich nie kupić:P i jestem zachwycona bo decyzje o zakupie podjełam w 30 sekund a jestem zachwycona jakościa i użytkowaniem.

Gość gość
wole mieć dwie pary droższych niż kilkanaście innych z czasem nabawić się alergii czy innych komplikacji zdrowotnych od toksycznych materiałów z których powstają tanie buty. Chociaż prawda jest bolesna bo do farbowania skór używa się środków które też rujnują zdrowie. Może najlepiej byloby nosić skorzane buty w naturalnym kolorze.

Gość gość
moj maz ma buty z polskiej firmy lemar, juz 4 lata w nich chodzi, sa niezniszczalne, mial tez inne z innej firmy ale tylko sezon zwytrzymaly, a jak kupi jakies tanie chinskie cos to 2 m i sie rozpada. bo te lepsze buty to nie kupuje sie w rylko itp czy siecowkach ale w jakims zwyklym sklepie.