Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiwi1988ldz

Przetrzymywanie dzieci w przedszkolu w brew woli rodziców!!!! Szok!

Polecane posty

przeraża mnie brak zaradności u niektórych rodziców żeby sobie nie potrafić poradzić z instytucją, którą same wybrały i która jest na ich usługach

allium chyba jestes tutaj gosciem okazjonalnym by nie wyczuc nieudanych projektow kafe, a trudne to wcale nie jest.Nawet tutaj w tym temacie są tu wielkonikowe osoby,i celowo swoje proowkacyjne wpisy wrzucają wyzywając i wyklinając by tylko kłotnie wywolac, ja sie w takie infantylne provokacje gimnazjalych siusków nie daje wciągać :)

To przeciez wiekszośc tutaj ludzi napisalo, ja równiez, ze autorka moze zmienic przedszkole jesli nie odpowiada jej to z czym sie nie zgadza,i powina to zrobic bez dwoch zdan, bo chyba nic w tym temacie nie zdziała,i przenieisienie dziecka jest najlepszym rozwiązaniem

Zresztą każdy pisał w umowie do której dziecko ma być w przedszkolu więc nie wierze że jak ktoś napisał że do 13 to mu oddadza dopiero o 15. A jak już chce się odebrać przed wyznaczoną godziną, np. 2 godz wczesniej, zawsze można powiedzieć wcześniej lub zadzwonic i powiedzieć "przepraszam, musze dzis odebrać dziecko o tej i o tej". Jabym przyszła 10 min. przed czasem to nierobiła bym problemu tylko poczekała.

Gość przedszkolanka z Niemiec
Orchidea DOKLADNIE wiec autorka niech nie sciemnia :-O chciala pokazac co to nie ona i tyle :-O nie pracuje, siedzi w domu z dzieckiem. waga nie drga tylko stoi od miesiecy w miejscu to musi sie troche wyzyc :-P

siedzi w domu z tylkiem mialo byc nie z dzieckiem no chyba ze ma jeszcze jedno :-P

whedif poradź sobie z bankiem który sama wybrałaś i przyjdź tam 10 po zamknięciu :) a później wróć i opowiedz mam jak sobie " poradziłaś " :D i tu i tam pracują ludzie ,są godziny otwarcia i zamknięcia ale z jakiegoś powodu mamusie uważają- ciekawe dlaczego :) ,ze w banku nie wypada się awanturować , natomiast w przedszkolu , do kobiety , która często spędza z z ich dzieckiem parę godzin - jak najbardziej . a przecież " macie prawa " i w banku . czemu tam się o nie tak wojowniczo nie u upominacie ?:) czyżby świadomość ,ze może was barczysty ochroniarz wyprowadzić przywraca resztki kultury i opanowania ?:D

sytuacja o ktorej pisze autorka nie jest normalna. No prosze Was dziewczyny, co to zaklad poprawczy z zaostrzonym rygorem czy przedszkole?

ja mysle ze prowokacja :-)

porównywanie pieniędzy do żywego dzieciaka :O ja tam w sprawach bankowych też nie zawsze się odnajdę ale ja się nie pisałam na odpowiedzialną matkę, to chyba do czegoś Was zobowiązuje :o

porównywanie pieniędzy do żywego dzieciaka nie dizcka do pieniędzy ale porównanie zasad . Które i tu i tu są takie same . A traktowanie ich jakże inne . Dlaczego ? pośród wieli wytłumaczeń jedno jest najważniejsze - kompleksy i brak wychowania . A jedno najczęściej idzie w parze z drugim .

przedszkolanka z Niemiec 'tak samo jak ona mi chciala dokopac.' - no wlasnie mentalnosc przedszkolaka sie klania - ona mnie tak, to ja jej od grubych - i ty jestes pedagogiem? 'niestety zanim zacznie sie kogos krytykowac to powinno raczej zajac sie soba bo kobieta wieku 25 lat znadwaga, bez wyksztlacenia, bez pracy ktora probuje pomiatac opiekunami jej dzieci nie wiele soba prezentuje.' - taka osoba tez ma prawo glosu i ma prawo probowac zmienic jak jej sie cos nie podoba, nigdzie nie widze, zey pomiatala opiekunka, jak mogla to zrobic jesli amknieto jej drzwi przed nosem? 'pisalam, niech najpierw sama do czegos dojdzie w zyciu a pozniej innym mowi jak maja pracowac.' - dlaczego? placi za przedszkole tyle co inni, nigdy nie slyszalam, zeby trzeba bylo w takiej sytacji przedstawic zyciorys, zeby miec prawo wypowiedziec sie. 'a jak jej nie pasuje to niech wypisze dziecko z przedszkola, przynajmniej bedzie konsekwentna.' - dlaczego - telefon wystarczyl i juz zapedy ukrocone:) 'takie osoby jak ona sa tak strasznie sfrustrowane, ze daje im to straszna satysfakcje jak narobia innym nieprzyjemnosci. niestety. ale sama nie ma nic a nic do zaoferowania.' - chyba wiesz po sobie, bo komu ona narobila nieprzyjemnosci?

przedszkolanka z Niemiec 'tak samo jak ona mi chciala dokopac.' - no wlasnie mentalnosc przedszkolaka sie klania - ona mnie tak, to ja jej od grubych - i ty jestes pedagogiem? 'niestety zanim zacznie sie kogos krytykowac to powinno raczej zajac sie soba bo kobieta wieku 25 lat znadwaga, bez wyksztlacenia, bez pracy ktora probuje pomiatac opiekunami jej dzieci nie wiele soba prezentuje.' - taka osoba tez ma prawo glosu i ma prawo probowac zmienic jak jej sie cos nie podoba, nigdzie nie widze, zey pomiatala opiekunka, jak mogla to zrobic jesli amknieto jej drzwi przed nosem? 'pisalam, niech najpierw sama do czegos dojdzie w zyciu a pozniej innym mowi jak maja pracowac.' - dlaczego? placi za przedszkole tyle co inni, nigdy nie slyszalam, zeby trzeba bylo w takiej sytacji przedstawic zyciorys, zeby miec prawo wypowiedziec sie. 'a jak jej nie pasuje to niech wypisze dziecko z przedszkola, przynajmniej bedzie konsekwentna.' - dlaczego - telefon wystarczyl i juz zapedy ukrocone:) 'takie osoby jak ona sa tak strasznie sfrustrowane, ze daje im to straszna satysfakcje jak narobia innym nieprzyjemnosci. niestety. ale sama nie ma nic a nic do zaoferowania.' - chyba wiesz po sobie, bo komu ona narobila nieprzyjemnosci?

Gość wizjonerka
ex-D.Bill uwazasz sie za bardzo madrego czlowieka-mozna tak sadzic po twoich wypowiedziach.... Madrosc jednak nie zawsze idzie z czlwieczenstwem.... Czlowiek,ktory jest czlowiekiem w pozytywnym tego slowa znaczeniu,najpierw rozmawia o swoich zastrzezeniach z dyrektorka,a potem w razie braku reakcji ,,,idzie wyzej''.... Autorka jest zwykla donosicielka. Nic poza tym. Zwykle chamstwo.

przedszkolanka z Niemiec nim wyzwałam Cie od "roboli" zdążyłaś mnie nazwać kretynką, grubasem i już nawet nie pamiętam kim jeszcze wiec wybacz ale skoro masz taki poziom to dziwnie go okazujesz:)

a przeczytalas temat wizjonerka? o platnosci sie nie dalo z dyrektorka porozmawiac. o czlowieczenstwie to raczej wlasnie jej powinnas zrobic wyklad, chociaz moze tez o profesjonalizmie...

wizjonerka przeczytaj posty a nie się wypowiadasz, napisałam wyraźnie że z nią się nie da rozmawiać, kolejna która nie czyta a znów się wypowiada.

Gość idz sie nazryj sfrustrowana
prostaczko

A tak teraz dla tych co mi wmawiają że nic nie mam do niczego nie doszła,:) Mam męża, 2je dzieci, wykształcenie, jestem pośrednikiem nieruchomości, mam mieszkanie, auto, oszczędności a mam własnie 25 lat!!! Ludzie maja po 40ści a nie mają tego co my, wiec nim zaczniesz się udzielać w moim temacie co mam a co nie to się zastanów:D 2ga rzecz jeśli Wam pasuje że to inni ludzie rządzą czasem twoim i twojego dziecka to gratuluję.:) jeszcze raz napisze że w regulaminie nie ma czegoś takiego, rodzic w każdej chwili ma prawo odebrać swoje dziecko. 3cia rzecz. Mówicie ciągle o kulturze, a co połowa z Was tu reprezentuje??? Napisałam post aby spytać Was o zdanie a co dostałam w zamian??? Obelgi, wyzwiska od kłamców, prowokacji, grubasów i docinek abym pobiegała to schudnę:D czy to jest Waszym zdaniem wysoki poziom??? Jeśli tak to gratuluje bo chyba macie w Sobie poziom ale patologiczny.

Gość pasta kiwi but ozywi
Kiwi,masz racje.Moge spytac ile masz wzrostu? Ja 178 cm i tez sie odchudzam,dlatego pytam

pasta kiwi but ozywi 160cm i jestem pod opieka lekarza od zaburzen metabolicznych i dietetyka, ale jak to jest zazwyczaj w naszym społeczeństwie jest gruba go wpierdala :D

Jeszcze jedno:) wmawiacie mi że jestem z tych co zawsze maja rację a Wy co robicie???? Też Sobie nie dacie nic powiedzieć, tez wmawiacie że jest tak jak Wy mówicie mimo tego że ja tłumaczę ze 30razy wiec o czym my tu rozmawiamy co do mojej osoby??? Oceńcie Siebie potem innych, bo tak jest najłatwiej, zmieszać z błotem innych a Siebie wybielać :)

Jak co roku, we wrześniu, pojawia się mrożący krew w żyłach temat dotyczący przedszkola :D

Gość pasta kiwi but ozywi
Kiwi,bardzo Ci dziękuje za odpowiedz. Pozdrowienia i gratuluję Ci postępów w odchudzaniu.Mam nadzieje zrobic to samo :)

Co za bezsensowne porównywanie przedszkola do banku. Jeśli juz to robimy- bank jest czynny zazwyczaj 8 godz i w tych godz można przyjśc o której się chce.Jak komuś pasuje to rano, innemu bedzie pasować po południu. Gdyby bank był czynny od 15 do 17 to też bym zwróciła uwagę lub zmieniła bank, a oni traciliby klientów. Ale tak to już jest że klient najważniejszy ,więc godziny otwarcia są tak wyznaczone, żeby większości pasowało. W przedszkolu powinno byc tak samo, bo jedno pracują do 13, inni do 14, a jeszcze inni do 17 czy 18. I jedne przedszkola potrafią się dostosować a drugie mają jakieś dziwne, przedpotopowe zasady. Tyle że oni wiedzą jaki jest popyt na miejsce w przedszkolu, wieć mogą bez problemu utrudniać ludziom życie. Dziwne że np. przedszkola prywatne są bardziej elastyczne i nie robią takich problemów, ale coż, konkurencja. Czyli można.