Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Śmieszny Student

Jaki macie stosunek do aborcji?

Polecane posty

Gość __oo__
jestem zjebem

też ostatnio o tym myślałam że powinien być to wybór każdej kobiety powiedzmy do 10 tyg. chociaż ja nie potrafiłabym usunąć zgadzam się częściowo z" a ja sądze że" o tej sterylizacji takich zjebów jak np pani W.

Gość w ogóle nie rozumiem dlaczego
na ten temat wypowiadają się faceci, księża i inni mescy politycy. Gdyby tak policzyć ilość zmarnowanych ich plemników w gumkach czy bez i sądzić ich za to, ile z tego dzieci mogło się urodzić, to dopiero by było. Wszystko dlatego, że to nie oni rodzą ewentualnie niechcianą ciążę. Gdyby którykolwiek chociaż raz urodził a potem był za to dziecko odpowiedzialny do końca życia, to pewnie szybciutko nasze prawo zostałoby zmienione. Aborcja - prawo do wypowiadanie się na jej temat powinny mieć WYŁĄCZNIE ciężarne kobiety i co najwyżej twórcy tej ciąży. Koniec, kropka. I nikomu innemu nic do tego!!!

Gość __oo__
@w ogóle nie rozumiem dlaczego Najlepiej wysterylizować wtedy mogą się walić do upadłego.... Ludzie w normalnych związkach rzadko abortują, najczęściej robią to dziwki, żadne kariery, małolaty. Małolaty należy edukować i pomagać w wychowaniu, dziwki i karierowiczki spokojnie można wysterylizować, one nigdy nie znajdą czasu na wychowanie potomstwa.....

stuknij się w głowę i poddaj wazektomii :(

Gość __oo__
jestem zjebanym zjebem

Gość __oo__
zrzućcie się na przeszczep mózgu dla mnie :(:(

Gość __oo__
Boli co? Fajnie się podszywać? Sprawia ci to jakąś przyjemność? Dziwne zboczenie. Mówił ci ktoś że mózgu nie da się przeszczepić? Co aborcja ok, sterylizacja bebe?

Gość Wiedzma Hogata
kiedys glosno krzyczalam, ze jestem ZA! ze to nic takiego, indywidualna sprawa kazdego czlowieka. do czasu kiedy sama nie bylam w sytuacji, kiedy myslalam ze jestem w ciazy. trwało to kilka dni a przewartosciowalo sie wszystko. W ciazy nie bylam, ale dzis jestem ostrozna w wyrazaniu opinii. Ja tego nie zrobie, niezaleznie od sytuacji w jakiej bede, ale nie powinno sie nikomu narzucac rozwiazań. To kwestia sumienia.

Gość nie jestem za
ale nie zamierzam zabraniać kobietom. Tylko co w tym temacie robią faceci?

Gość __oo__
@Wiedzma Hogata Pewnie że się nie powinno narzucać... Chodzi o to aby położyć większy nacisk na uświadomienie ludzi, że każde zbliżenie może doprowadzić do ciąży, nie ma zabezpieczeń w 100% skutecznych, że dziecko to nie najgorsze zło tego świata które zrujnuje ci życie. Obecne społeczeństwo jest coraz bardziej zepsute, chcemy tylko brać, dlatego mamy tak wiele nie uregulowanych związków (nie chodzi mi o śluby kościelne), ogólnie o śluby. Ludzie nie chcą brać za siebie odpowiedzialności uciekają od niej jak najdalej .....

tylko dlaczego odpowiedzialność ma spadać WYŁĄCZNIE na kobiety??? Bo wam wisi, czy zapłodnicie czy nie. Co najwyżej zatrudnicie się na czarno żeby alimentów nie płacić i hulaj dusza... :(

Gość __oo__
@w ogóle nie rozumiem dlaczego No wybacz jak z kimś takim się zadajesz... Uwierz mi że jest mnóstwo facetów w miarę odpowiedzialnych, gotowych wspierać swoje kobiety...

Gość Wiedzma Hogata
@__oo__ myslisz ze ludzie nie wiedza co jest konsekwencją zblizenia bez zabezpieczenia? to o jakiej my grupie docelowej rozmawiamy? Ludzie decydujacy sie na aborcje robia to z roznych wzgledów, zadna jednak ze znanych mi tego typu spraw nie byla z powodu braku swiadomosci.. raczej kariera, czy obawa przed byciem samotną matką, strach przed tym ze finansowo sobie dana kobieta nie poradzi. przedmiotem dyskusji powiniem byc raczej rowny dostęp do aborcji, bo dzis te bogatsze kobiety latają do UK i maja to zalatwione od reki, biedniejsze decyduja sie na zabiegi w podziemiu, a te najbiedniejsze wybierają kosze czy "sliskie kocyki".

Gość na szczęście nie trzeba
latać do UK, aborcja jest dostępna u naszych sąsiadów, na Słowacji

mnie osobiście już temat nie dotyczy, natomiast nie wmówisz mi, ze w naszym społeczeństwie sekszą się wyłacznie odpowiedzialni ludzie, gotowi na jedenaste dziecko :( Więc przestań mi tu teoretyzować z kim ja się zadaję bądź nie. Nie chodzi o mnie, tylko problem zwalany na kobiety. Bo to one muszą potem niechcianą ciążą sie zajmować i odpowiadają za niechciane dzieci. Poza tym to nie jest problem niezamężnych nastolatków. Popatrz co się dzieje na wsiach, kiedy styrany pracą rolnik wraca po wódeczce do żonki i musi się odstresować. I ma gdzieś czym jego odstresowanie się skończy. To problem jego żony.. :( I teoretyzować sobie możesz, ale to niczego nie załatwi. Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Więc jeśli naprawdę będziesz mieć osobiście taki dylemat - wtedy pogadamy

Gość phiphiiii
Myślę, że najgłośniej przeciwko aborcji krzyczą ci panowie, którzy by najchętniej zapłodnili kobietę i zwiali, i zapłodnili następną i zwiali i tak ile razy się uda. Taka strategia reprodukcyjna. Mieć jak największą liczbę potomków, nie zajmować się nimi (bo trzeba dalej zapładniać a to wiadomo kosztuje czas i zaangażowanie), i może któryś przeżyje. A jak przeżyje to geny przekazane dalej i jest git. I ta strategia owszem ma sens. Tylko teraz jest problem. Taka zapłodniona kobieta, zostawiona na pastwę losu zamiast urodzić takiemu kolesiowi dziecko, usuwa ciążę. Wiąże się z kolesiem, który ma inną strategię. Zrobić mniej dzieci, ale się nimi zająć. Bo nie oszukujmy się odsetek kobiet, które poddadzą się aborcji a mają wsparcie ojca przyszłego dziecka jest znikomy.

Gość __oo__
@Wiedzma Hogata "raczej kariera, czy obawa przed byciem samotną matką, strach przed tym ze finansowo sobie dana kobieta nie poradzi" To prawda, ale to świadczy o ułomności naszego państwa, Nie powinno być tak że kobieta zastanawia się czy wychowa samotnie dziecko, czy będzie mogła pracować będąc matką samotnie wychowująca dziecko. Takie osoby powinny być szczególnie traktowane.. Co do świadomości społecznej na temat antykoncepcji...... może lepiej nie dyskutujmy, ale nie jest dobrze.............

Gość __oo__
jestem jebanym w dupe zjebem

Gość sdddsadsaaSF
jej dupa,a tobie nie ejst dane ja osadzac,jeszce nie wiadomo czy ty bedziesz wychowywala bachora czy goo usowala!!!!! JEJ SPRAWA: A TY NIE KOMENTUJ NIE WIESZ CO CIE W ZYCIU JESCZE SPOTKA; I NIE WIESZ CO TA OSOBA TCHNELO DO ABORCJI; ABORCJA TO NIE wyrwanie mleczaka;

Gość __oo__
@w ogóle nie rozumiem dlaczego Zostaw może rolnika w spokoju, porządny rolnik nie chleje i nie wraca do domu po to by dymać żonę. Myślisz że w mieście to jest cacy, zapraszam cię do mojego miasta i przechadzkę po blokowiskach, dzieci brudne bez opieki na placach zabaw całe dnie się pałętają, gdzie ojciec i matka, łażą gdzieś i chleją... Nie każdy wieśniak to pijus. Nie każdy wieśniak ma po jedenaścioro dzieci...

Gość __oo__
@phiphiiii "Bo nie oszukujmy się odsetek kobiet, które poddadzą się aborcji a mają wsparcie ojca przyszłego dziecka jest znikomy. " Wniosek z tego prosty, społeczeństwo jest głupie, nie dojrzałe. Bo facet o którym piszesz to zwykły gnój i pasożyt, cóż kobieta która oddaje się takiemu frajerowi rozsądkiem też nie grzeszy...

Gość __oo__
@ jestem j**anym w d**e zj**em Weź już przestań bo mnie męczysz.... W oczy byś mi tego nie powiedział zapewne...

Gość Wiedzma Hogata
__oo__ swiata nie naprawisz, tak juz jest, ze niektore kobiety zle dobieraja partnerow seksualnych i nie mysla o konsekwencjach. tyle, ze nie powinno sie za nie decydowac jakie maja opcje. Mamy wolna wole i sumienie, dajmy wiec rowne szanse w dostepie do mozliwosci, rozwazanie tego na poziomie dozwolone/zakazane jest totalnie nie na miejscu. Panstwo, szczegolnie w XXI wieku nie pwinno decydowac o sumieniu i dyktowac co jest moralne a co nie.

Gość __oo__
jestem ścierwem

Gość __oo__
jestem żywym gównem możecie mnie rozdeptać :O:(

Faceci to jebani RUCHACZE!!!-Wystarczy dziecko zostawić w szpitalu bezkonsekwencji prawnych. Mamy takie prawo, że nikt kobiecie nie każe wychowywać ani utrzymywać dziecka, wystarczy że urodzi i podpisze papiery że zrzeka się praw do tego dziecka, do takiego dziecka jest kolejka małżeństw bezpłodnych. Wiec odpowiecie mi na pytanie, jaki jest sens usuwania ciąży , jak można urodzic i zostawić w szpitalu. Przecież to jest chore żeby zabijać dzieci w przypadku gdy inni wręcz czekają na takie małe dziecko, aby go zaadoptować, bo swojego mieć nie mogą. Ale skoro matka waszym zdaniem powinna mieć prawo zabić swoje dziecko, to mąż powinien mieć prawo zabić swoją żonę, w końcu po co ma brać rozwód, skoro może zabić, po co matka ma zostawić dziecko w szpitalu, skoro może je zabić.

Gość kfijdifej
ta zostaw dziecko w szpitalu a sasiedzi i rodzina nie dadza ci zyc juz nigdy

Gość bardzo załujemy iż
autor tego tematu nie został wyskrobany :(

kfijdifej-No tak, opinia ważniejsza od życia dziecka, co tam dziecko, ale "co ludzie powiedzą". Czyli zabawa, seks z kim popadnie a jak by co to zero konksekwencji, tylko skrobanka, a to że dziecko ginie to już jego problem.....SSmani mieli więcej człowieczeństwa, niż obecne kobiety, oni chociaż nie umieli zabić swojego dziecka.