Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Śmieszny Student

Jaki macie stosunek do aborcji?

Polecane posty

Gość do - nóż
rozumiem że facetem jesteś skoro ci tak łatwo powiedzieć, urodź i zostaw w szpitalu.. Sam sobie pochodź 9 miesięcy w ciąży, dzwihaj te co najmniej 10-15 kg, przeżyj cierpienia porodu a kiedy już się urodzi oddaj jakiejś rodzinie bo ona czeka. Mówisz o tym jak o piekarzu co piecze świeże bułeczki, bo klienci czekają :( NIE MASZ POJECIA O CZYM MOWISZ CZLOWIEKU!!! Sam sobie urodź i oddaj :(

do - nóż-Rodzenie jest dużo bezpieczniejsze od aborcji, aborcja może skończyć się śmiercią oraz powikłaniem zdrowia, wiec chyba nie wiesz o czym piszesz....A poród jest w pełni naturalny dla kobiety i normalny, pomijam w tym wszystkim kwestie psychiczne, bo jednak zabić człowieka to trzeba umieć i na pewno po latach będzie ci ten obraz wracał, mój dziadek na starość nawet za dużo mi o wojnie nie opowiadał, mimo że był żołnierzem Wermachtu, ale tego tematu zawsze unikał i nie chciał opowiadać o wojnie, mogę się tylko domyśleć czemu. Wiec zapewnie do każdej kobiety z latami wróci fakt że zamordowała swoje dziecko, tak jak do mojego dziadka wracały demony wojny.

Gość Jtd.t
Porod jest bezpieczniejszy?widac ze nic nie wiesz

Gość do - nóż
poczytaj sobie statystyki odnośnie umieralności matek i dzieci podczas porodu i powikłań z tym związanych. Mówiłam, że nie masz pojęcia a się mądrzysz, bo przecież urodziłeś piątkę dzieci już i wiesz lepiej od prawdziwych matek :(

OCZYWISCIE,ŻE PORÓD JEST BEZPIECZNIEJSZY To naturalny fizjologiczny proces. Pod kontrolą lekarzy, pielegniarek, przy pełnym dostępie do sal operacyjnych i leków. Aborcja jest zabiegiem na życzenie - nie poronieniem samoistnym które jest mniej bolesne. Nielegalnym zabiegiem więc w razie problemu jest tylko lekarz i pacjentka. Piszecie o statystykach. Ale nie ma pełnych statystyk o aborcji bo jest karalna więc nikt się nie chwali>

do - nóż-A twoim zdaniem co powinien zrobić ojciec dziecka, kiedy dowie się że jego kobieta zabiła jego dziecko, zgodzisz się z mną, że wtedy ojciec dziecka powinien mieć prawo zabić taką matkę, no bo co z prawem ojca?

do - nóż-A zresztą, skoro uważasz że matka ma prawo zabić dziecko, to zgodzisz się z mną że mąż powinien mieć prawo zabić swoją żonę, w końcu żona jest własnością męża, tak jak dziecko jest właśnością matki. Wiec pewnie przyznasz mi rację, że mąż powinien mieć prawo do zabicia swojej żony, w końcu to jego własność i może z nią zrobić co chce.

Gość kryzysowa zona123
MOJA PRZYJACIOLKA USUNEŁA CIAZE PO ZDRADZIE CHŁOPAKA WIEM JAK JEJ CIEZKO DO DZIS.JEST ZAMKNIETA W SOBIE INNA NIEOBECNA WIE ZE NIC NIE USPRAWIEDLIWIA JEJ CZYNU SAMA SIE Z TYM MECZY ALE JA CHOC PRZECIWNICZKA ABORCJI NIE ZROZUMIAŁAM JEJ CZEMU WINNE BYLO DZIECKO ALE NIE BYLAM W STANIE JEJ POWSTRXYMAC. DO MOJEJ CORKI TAK SIE GARNEŁA A SWOJE BEJBI ZABIŁA:(:(

Gość Zuzanna Amelia & 5
ojciec dziecka powinien miec seks tylko z zona tylko po slubie i tylko jak chce splodzic potomstwo. Wtedy nie bedzie problemu.

Prawo kiedyś było jasne ... Jak kobieta się puściła przed ślubem, to ojciec mógł ją olać i dziecko było tylko jej. Jak kobieta puściła się z kimś po ślubie, to ojcem był zawsze mąż. I sprawa była prosta.

Prawo kiedyś było jasne ... Jak kobieta się puściła przed ślubem, to ojciec mógł ją olać i dziecko było tylko jej. Jak kobieta puściła się z kimś po ślubie, to ojcem był zawsze mąż. I sprawa była prosta.

Gość Zuzanna Amelia & 5
A to kobiety tak same sie puszczaja i same z siebie te dzieci sobie robia.? A ja zawsze myslalam , ze do stworzenia zycia potrzebny jest tez facet a nie tylko sama kobieta.

Zuzanna Amelia & 5-A wiec co z prawem ojca? czemu to niby kobieta ma decydować o zabiciu dziecka, skoro one także należy do ojca.

Gość Zuzanna Amelia & 5
Dziecko nie nalezy do ojca. matka natura sprowadzila ojca do roli zapladniacza. Mozna powiedziec , ze uznala ze tak prymitywny twor do niczego innego sie nie nadaje. Co to za swiadome ojcostwo jak mozesz bzyknac a potem jak ci kobieta nie powie to nawet nie bedziesz wiedzial ze jestes ojcem.

Czyli jeśli przypadkowo bzykając się z jakąś laską i gdyby ona zaciążyła, to twoim zdaniem Zuzanno Amelio mogę powiedzieć jej "fuck you, to nie moja sprawa". I załóżmy ona urodzi, to mam prawo jej olać i powiedzieć "mogłaś się wyskrobać"?