Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama maluszka letniego

wymioty objawem alergii na białko krowie. kiedy ustąpują po zmianie mleka?

Polecane posty

córka pije już (albo dopiero) 3tyg bebilon pepti i nadal mocno ulewa, a właściwie można to nazwać wymiotami. potrafi zwymiotować nawet 2-3godz po posiłku jeszcze. ma 1,5 miesiąca...długo to jeszcze potrwa. refluksu nie ma:/

Gość u nas szybko minelo
moze sproboj zagescic mleko, a moze bedzie trzeba przejsc na nutramigen

Gość dsjhhdsf
Mój syn ulewał do 6 miesiąca i też bardzo mocno. W końcu trafiłam do prywatnego lekarza, który zapisał mi taką miksturę na bazie papaweryny. Robiona w aptece - 5 zł. Minęło po 3 dniach podawania i nie wróciło.

fajnie, że u Was przeszło. ja byłam u 3 lekarzy i każdy twierdzi, że powinna być poprawa wkrótce...ciekawe kiedy:/

Gość mama ze skazą
Ja mam podobny problem. Z tym, że syn 2miesięczny najpierw niespełna 6tyg na piersi= wymioty, potem 2tyg na pepti=wymioty, a teraz od tygodnia nutramigen i nadal wymioty, a w dodatku zaparcia doszły. Też nie ma refluksu. Martwię się i czekam kiedy to minie. Kontrola u lekarza w przyszłym tyg:o

Gość a skad
wiesz ze refluksu nie ma???/

Gość mama ze skazą
jeśli to do mnie, to miał usg wczoraj u najlepszej radiolog w mieście. nie ma mowy o pomyłce.

u nas tez bylo od razu skierowanie na usg jamy brzusznej. pisalam. refluksu nie ma na pewno. wszyscy twierdza zgodnie-alergia=wymioty

Gość a skad
radiolog sam powiedzial mi podczas badania corki ze natrafienie na moment cofki przy usg jest minimalne, wiec pewnosci nie masz. pewna jest ph-metria dopiero... tym bardziej jak sa to wymioty az...

Gość a skad
aaa i wowczas najłatwiej zwalic wine na alergie, nieraz dzieci niepotrzebnie pija pepti nie pepti, nawet nutramigen i potem jak przy stałym jedzeniu dalej wymiotuja to nagle - oooo to refluks jednak... nie mowie ze to nie alergia, bo moze, pewnie - ale refluks tez moze byc, wiem po corce...

słuchaj, córka oprócz wymiotów ma wiele innych objawów skazy białkowej, więc to nie jest tak, że ktoś sobie coś przypisuje. jest pod opieką alergologa i dermatologa, więc stąd wiem, że to od alergii

Gość do a skad
z tego co mi wiadomo, to usg pokazuje wymiary odźwiernika mądralo i jest są u dziecka w porządku, to raczej prawdopodobieństwo refluksu jest znikome. poza tym jeśli dobry radiolog ogląda całą jamę brzuszną, to nie ma tu raczej mowy o pomyłce.

Gość do a skad
jeśli* są u dziecka...