Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pouuuuuuuyyyyyyyyyyy

Silna depresja i agresja kto pomoze

Polecane posty

Czy to juz czas na psychotropy jak mam sobie pomoc ;( mam depresje zero checi do zycia mysle o samobojstwie bralam leki na depresje ,ale spalam po nich odstawilam mam rozne leki i silne napady agresji moj facet jest caly podrapany po prostu pobilam go bylam w takim szale rzucalam wszystkim co mialam pod reka.Za nic,nic mi nie zrobil potem polowy nie pamietalam. Nie potrafie nad tym zapanowac to samo przychodzi ,boje sie od siebie i o niego mam tak ogromne wyrzuty sumienia ,ze to mnie zabija od srodka.Nie wiem czy jestem po prostu jakas pierdolnieta w sensie ,ze taka juz jestem czy cos ze mna nie tak moze to jakas choroba.depresje mam od dawna jedna nieudana proba samobojcza za mna ,ale taka agresja.Czy ktos lub cos mi pomoze jak z tym walczyc jak uleczyc dusze bardzo prosze o jakies porady

dwa rodzaje lekow na depresje bralam moze sprobuje i wezme jeszcze inne albo silniejsze bralam 20 mg.Z jednej strony chce zyc normalnie pomoc sobie ,ale te skutki uboczne lekow mnie zabiaja

fajnie ,ze ktos jest ;(

Gość weqweqwe
ciężka sprawa, na pewno powinnas brac magnez najlepiej podwójny, bo to czasem jest przyczyna depresji/nerwic jak go brak, zwłaszcza jesli pijesz kawę ruch tez cholernie pomaga na samopoczucie psychiczne, swiatłoterapia, joga

Gość aaaaa ;)
odstaw kafe, depresja minie

Gość weqweqwe
a długo brałas te leki? Bo leki sa najcześciej b. skuteczne, ale po dostawieniu moga powodowac jeszcze silniejsze nawroty no i warto się przebadac na niedoczynnosc tarczycy bo czesto ma te same objawy jak depresja, rózne hormony, nawet borelioza

pije duzo kawy magnezu nie biore,ale jutro kupie i zaczne brac co do kafe nie siedze tu co dziennie teraz jest mi potrzebna pomoc ,wiec pisze

badalam tarczyce jest ok leki bralam od kwietnia nie biore od ponad tyg. czuje sie zle ,ale one mnie dobijaly ciagle spalam pojde do lekarza poprosze o inne moze w koncu trafie na takie ,ktore mnie nie beda usypiac bralam dwa rodzaje

Gość pozostaje szukac lekarza
sprobuj innych lekow. ta agresja i ze niebardzo pamietasz pozniej jest niepokojaca :( idz do psychiatry, porozmawiaj o tym

Gość próba - umiesz tak?
Nie jestem psychiatrą, ale powiem ci tyle. Pomyśl sobie jak chciała byś, żeby się do ciebie ktoś odnosił. Jak chciała byś żeby się uśmiechali, zrób to sama, to znaczy uśmiechnij się pierwsza do kogoś dobrze? Jak chciała byś żeby Cię ktoś przytulił. Chłopak, koleżanka czy mama, idź do nich i przytul pierwsza. Jak byś chciała żeby ktoś ci coś miłego powiedział. Zrób to najpierw Ty do kogoś i jeszcze jedno. Zawsze się uśmiechnij. Nawet jak nie chcesz, to poudawaj, tak na niby i się uśmiechnij. W sklepie, do sąsiadki, do kogokolwiek, uśmiechnij się, powiedz dzień dobry, czy miłego dnia. Zrób tak proszę, taką próbę w jednym dniu dobrze? Zapomnij jak Ci jest źle. Zrób prezent innym a zobaczysz niespodziankę. Postanów sobie, że tego dnia, na przykład w piątek jestem miła dla wszystkich których spotkam. I napisz mi potem jak było w tym dniu. To Ci jeszcze potem coś napiszę, ok ? Pozdrowienia :)

Ze mna jest teraz juz bardzo zle strasznie sie boje,ze moj faceta tego nie wytrzyma i odejdzie.on wie ,ze ja jestem chora,ze depresja rozne problemy ,ale ile mozna wytrzymac z kims takim jak ja.

Gość weqweqwe
moze ci wypłukało cały magnez? To kup tabletki z podwójną dawką np. Bluemag, one i tak pokrywaja tylko 32 % zapotrzebowania, więc jak ktoś się zywi zle to moga nie wystarczyc, z ziól to na depresję pomaga nieco dziurawiec

Ja jestem ogolnie bardzo pogodna osobom naprawde chowam wszystko w sobie usmiecham sie do ludzi zawsze jestem zyczliwa i mila.nikt ,kto nie jest blizej mnie nie pomyslaby,ze ja mam takie problemu to jest we mnie a tak sie sklada ,ze Moj M jest mnie najblizej i mu sie obrywa.naprawde jestem chora to mnie przeraza ,bo wiedzialam,ze mam depresje ,ale ta agresja to straszne.Kilka dni temu jechalam z moim M do domu i spytalam sie go jakim autobusem jedziemy,bo nie pamietalam i po chwili gdzie jedziemy.Kiedy mi powiedzial nr autobusu i gdzie jedziemy mnie olsnilo aha dobra ok ,ale jak moglam 5 minut wczesniej tego nie pamietac :(

musze isc po inne tabletki leki dopiero od kwietnia biore wiem,ze lekarka chciala,zebym brala przez conajmniej rok.Wiem,ze chyba musze kupie tez magnez i poprosze o cos awaryjnego co mnie uspokoji

Gość weqweqwe
moze to nerwica? Słyszałam, że kumulowanie w sobie uczuc moze prowadzic do nerwicy

tez mysle ze moze dfoszla jakas nerwica czy cos:( nic musze znowu isc do lekarza i pogadac z nia i wszystko jej opowiedziec ,bo sama nie dam sobie rady teraz wiem z,e bez lekow nie wyrobie po prostu zrobie sobie krzywde albo mojemu M

Gość weqweqwe
z ziół to dziurawiec działa przeciwdepresyjnie, a melisa uspokaja. ale działanie jest przeciwstawne, tzn, picie melisy moze z kolei pogłębic depresję

mi takie ziolowe rzeczy nie pomoga raczej ja potrzebuje czegos silniejszego czegos co mnie uspokoji a jednoczesnie nie zamuli ,bo tak sie ciezko zyje

Gość weqweqwe
a brałas asentrę? Jest to dosc dobry lek, nie za silny, niektórzy nie czują w ogóle skutków ubocznych, jest na depresję lękową

ja jestem w Uk na pewno jest tu odpowiednik tego leku spytam sie lekarza czy taki maja z jednej strony potrzebne jest mi cos silnego ,ale z drugiej nie chce byc zamulona spytam lekarki o to co mi napisalas