Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jukka!

Maz zmusza do pracy

Polecane posty

Gość aaaaaapie
tylko do męża - że tak powiem nie mam nic jakby co. Ale nie zalezy mi na kasie - fajnie ją mieć ale są ważniejsz rzeczy w życiu. odpukac - ale jak narazie jest dobym człowiekiem i nie ma zadatków na skór...wysyna i do tej pory było, że jak mi sie coś nie spodoba to wiedziałam, że się odwrócę na piecie i do widzenia - wiem że dam sobie radę a traz bedzie dziecko i trochę inaczej ale odpukać moja matka tak miała z moim ojcem i naprawdę nie było wesoło w domu i nigdy niechiałabym być tak poniżana.

Gość Jukka!
Aaaaapi- to ile zarabiasz u meza i czy jestes zatrudniona?

Gość Jukka!
Moj maz tzn tesciowa powiedzial mu ze nie ma sensu placic zusu bo i tak padnie jak wy emerytury dozyjecie . I takie gadki slysze . Ale zus to nie tylko emrytura ale i renta jak zachoruje to co? Jak mnie zostawi to co? Kuzwa pracowalam a nie mam nic . Nie no powiedzial mu ze za sprzataczke pojde a uniego robic nie bede.

Gość a to dobre........:)
"fajnego" masz męża :P I ty jeszcze chcesz liczyć tylko na niego???????? Nie masz rozumu, czy co?????????? Szukaj pracy bo marnie to widzę. A swoją drogą.... jest takie powiedzenie "widziały gały, co brały":D A może nie widziały????????????

Wiesz co Autorko- zachowujesz się jak ubezwłasnowolniona.... mąż,.... teściowa mówi, że ZUS padnie..... no nie , nie wierzę.... Oni cię wykorzystują , kłamią..... w coś ty się wpakowała???

Gość Jukka!
O mezu to juz tu pisalam i sie od was nasluchalam . Spijam smietanke ktora wybralam. Wiem ze jakbym zalazla prace to by mi dodalo skrzydel i moze podjelabym ostateczna decyzje o odejciu. Bo moj maz to prawdziwy skurwysyn .

Gość Jukka!
Tak maz i tesciowa wczoraj mu poiwedzial zeby mi oplacil 3 filar zamiast zusu.

Gość aaaaaapie
jestem zatrudniona, mam najmniejszy zus - ale z tego względu, ze nie wieżę w to- przede mną 47 lat pracy i raczej nie licze na emeryturę. a zarabiam ok 5000 tys. i praktycznie idzie to na jedzenie (chociaż zakupy robimy na zmianę tzn. jak jest pusta lodówka to maż zrobi i nie ma problemu z tym) i na moje potrzeby, troche odkładam, pomagam mamie. czasami wydam wszystko na pierdoły, czasami mi dużo zostanie. teraz od dwóch miesięcy- biorę kasę z kasy na zakupy i potrzebne rzeczy - bo rozkręcamy drugi interes i kasa jest potrzebna na gwałt więc od dwóch miesięcy może ze 2000 wydałam. nawet jeszcze nie mamy wózka, łóżeczka, i połowy wyprawki bo czekamy do października aż popłacimy wszystko. ale ja, ze tak powiem pracy sie nie boję, duzo jest na mojej głowie - papiery najgorsza rzecz, grafiki, dostawy, inwentaryzacje itp. a w domu maż nie robi problemów jak juz pisałam. On wyrzuca śmieci, coś naprawia, czasami robi zakupy, czasami sprząta, naczynia zmywa często i prasuje sobie, kosi trawę i płaci rachunki.

kredyt wspólny...hmmmm.... a dom na kogo jest zapisany??? Jak tylko na męża no to już kuriozum:D

Gość aaaaaaaaaaaaaaalll93i4emdfd
nie czytałam o Twoim mężu....czemu za niego wyszłaś? Był inny przed ślubem? Współczuję. Jedyne co możesz zrobić teraz to szczera rozmowa, że zaczniesz szukać pracy ale na to też potrzeba czasu....dziecko w tym czasie przyzwyczai się do przedszkola i będzie mogła tam zostawać dłużej a nie do 13.... Musicie też porozmawiać o podziale obowiązków, trochę musi Cię odciążyć, jak pójdziesz do pracy....jeśli rozmowa nic nie da.....to i tak MUSISZ SZUKAĆ PRACY...BO NIE LICZYŁAM BYM NA ŻYCIE DŁUGIE I SZCZĘŚLIWE W WASZYM WYPADKU.

Gość Jukka!
Aappie - pomoz w jaki sposob na jaki etat jestes zatrudnina u meza i ile tego zusu placisz.

Gość aaaaaapie
ale co ja mogę. nasi mężowie jak widzisz sa zupelnie inni. mój mnie nie traktuje mnie tak jak twój ciebie. mam w umowie cały etat a zuzu nie wiem - ok 700zł bo inaczej zarabiam na popierze a inaczej w realu - ale to dlatego, że tak uzgodniliśmy i ja nie liczę na emerturę. Inwestuję tą kase, którą miałabym oddać tym złodzieją. pogadaj z mężem, nie wiem sporóbuj coś zmienić. Albo szukaj pracy.

Gość vink
jukka!, robisz z siebie ofiare losu. A czy Twoj maz jeest Twoja jedyna opcja na zatrudnienie? Uwierz, prawie kazda z Nas, ktora ma dzieci jest w podobnej sytuacjii i kazda z Nas musi sobie jakos radzic. No wlasnie, pomyslalas co bedzie jak maz np: odejdzie? co z emerytura? Znalezienie pracy na pol etatu moze nie jest latwe, ale nie jest to cos niemozliwego. Twoj maz ma racje. Wez sie w garsc, przestan robic z siebie ofiare i wloz troche wysilku w znalezieniu prace

Gość bueheheheha
niestety faceci taci są...i to wszyscy!!! najlepiej żebyś wszystko zrobiła w domu wyprała ugotowała posprzątała zajęła się dzieckiem a przy tym jeszcze pięknie wyglądała i w nocy d.... mu dała no a w między czasie poszła do pracy - takie już nasze ciężkie życie kobiet. Ja to rozumię bo mam podobnie. Trzymaj się!

Gość NO COŚ PODOBNEGO
Ja to rozumię bo mam podobnie. :D :D ROZUMIEM - się pisze:P Jesteś tępa to jesteś tak trakowana:P

Gość autorko, a jakie masz
wykształcenie?? Może praca przez internet?? Robienie stron, pozycjonowanie, tego typu rzeczy. Albo w coprywritering się wkręć.

Gość gh67
ja tam mam git, zero meza, zero dzieci zero domu, tylko ja i tylko ja mam 33l i tak mi dobrze:)jak czytam was jak to niby ok bawicie sie w domek i szcesliwa rodzinke to mi sie slabo robi:) jak sie ciesze ze jestem singlem i nikt mi dupska nie zawraca..

Gość autorkooo
i pogadałas z mezem???/

Gość jak widać autorka nie jest
specjalnie pracowita osobą. Nawet w sytuacji, gdy mąż ją źle traktuje jedyna o czym myśli, to jak być zatrudnioną na papierze u męża. Unieś się honorem, pokaż mu jakie życie jest słodkie jak żona w pracy jest 8 godzin. Ale Ty zwyczajnie nie garniesz się do pracy, jeszcze żal, że mąż nie wypłaca pieniędzy, które należą Ci się na papierze.

Gość Jukka!.,.
To nie jest tak , ze nie chce isc do innej pracy , chce ale sie BOJE od 12 lat pracuje u niego teraz 3 lata na wychowawczym . Problemy w domu , depresja , lek przed ludzmi, tego sie tyle nazbieralo bardzo sie zmienilam przez te 3 lata . Strach przed nowa praca u niego czulam sie bezpiecznie boje sie czegos nowego . Jakbym sie nie bala to juz dawno bym od niego odeszla ale nie mam do czego . Nowa prace to znajde jedynie jako sprzedawca w sklepie bo takie mam wyksztalcenie . Boje sie tego wszytkiego nie mam wsparcia w mezu on mnie nie rozumie.

Gość Jukka!.,.
Jestem pracowita pracowalam od 15 roku zycia. W domu to nie usiade ciagle cos robie w pracy tez jestem sumiennym pracownikiem . A jak szukalam teraz pracy z ogloszen do tylko w Zabce jest zatrudnienie na dwie zamiany wieczora do 23 :(

Gość za darmo to nawet w tyłek nie.
Kochanką szefa byłaś? to i szacunku do ciebie nie ma. liczyłaś że jak pójdziesz do łóżka z szefem to będziesz miała złote góry? zero ambicji to i tak cię chłop traktuje.

Gość Jukka,.,.
Maz firme zalozyl po roku naszego chodzenia ja sie zwolnilam ze swojej pracy i zatrudnilam u niego.

Gość autorko ile masz lat?
Jakie masz doświadczenie i wykształcenie?

Gość jukka.,.
30 lat - zawodowe

Gość autorko ile masz lat?
A jaki kierunek? Jest jakaś szansa na pracę w zawodzie? Na jakim stanowisku mąż cię zatrudniał? może da się zrobić jakiś kurs doszkalający żeby podnieść kwalifikacje? napisz coś więcej-może wspólnie coś poradzimy.

Gość jukka.,.
jak na razie nie mam gdzie isc z dzieckiem z reszta i tak mnie straszy ze mi je odbierze .

Gość straszyyyyyyy
i co z nim zrobi, skoro nawet posiedzieć z nim 2 godzin nie może? tylko tak gada, że zabierze Zostaw mu na tydzien wszystko i zobaczymy czy bedzie dalej taki mądraliński....

Gość jukka.,.
sprzedawca i na takim stanowisku bylam zatrudniona u meza.