Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jukka!

Maz zmusza do pracy

Polecane posty

Gość niemogenicznalesc
autorko mam podobna sytuacje w rodzinie,siostra męza dała dziecko do przedszkola na 8 godzin (!!!!!!!) i dalej siedzi w domu,tyle ze z niej to zawsze był i bedzie leser,nawet obiadu nie robi,tylko wieczorem cos na szybko mezowi.Ciasta?Ona w zyciu nie upiekla żadnego bo nie umie,tylko skad to wie skoro nie piekła? Dam ci dobra radę- szukaj pracy nie dlatego,że kaze Ci mąz,tylko dla siebie.Po co?Po to żebys była niezalezna.Ze w razie czego (róznie w zyciu bywa) poradzisz sobie bez niego.A taka jest prawda,że mąz cie nie szanuje bo wie ze jestes zalezna od niego i jego kasy i bez niego podkulisz ogon i zrobisz co powie.nie,nie nie.to nie średniowiecze tylko 21 wiek,dbaj o swoja niezaleznosc,o to zeby mogla sobie kupic fajna bluzke za 150 zł bez proszenia się,po to zebys miaa poczucie bezpieczenstwa,rozumiesz?

Gość jukka.,.
w domu samotnej matki mozna byc tylko pol roku . Zastanawiam sie jak ja sobie dam rade liczmy ze da mi 500 zl alimentow, 1500 zl ja zarobie (moze) . A tu mieszkania do wynajcia ( bo patrzylam) sa po 800-1000zl)

Gość niemogenicznalesc
ni ty jedna,poradzisz sobie.a to włąsnie taki lek przed tym ze nie dasz sobie rady cie paralizuje.

Gość jukka.,.
tak dokladnie strach- jestes w patologicznej rodzinie (tosyczny maz) ale jest , jest dom. Ja juz z tego stanu rzeczy sie rozchorowalam ,potrzebowalabym pomocy psychologa. Tak to juz jest sa kobiety ktore sa bite przez meza a dalej z nimi sa. Bo sa chore i nie potrafia boja sie odejsc bo nie wiedza co bedzie potem.

Gość jukka.,.
jestem DDA i nie jest mi latwo chcialam isc z domu i trafilam na inny . Myslam ze moj rodzinny dom to byl koszmar ale nie , nie moj ojciec nigdy tak nie traktowal matki jak mnie moj mąz. Chcialam byc tylko szczesliwa , kochana miec lepszy dom- dlaczego los jest tak okrutny. Az plakac mi sie chce jak to pisze .

Gość nie musi bycc
mieszkanie of razu. Może wynaji pokój, albo mieszkanie dwu pokojowe i poszukaj współlokatorki, albo koleżanki nie masz jakiejś co by razem z toba wynajeła. Zawsze to dziecko popilnuje czasami.

Gość sdjksjdjd
Idź do pracy i podziel obowiązki domowe na siebie i jego (ładnie po równo) i bądź nieugięta. Ja tak zrobiłam. Mój mąż bardzo szybko znudził się zarabianiem na mnie i dwuletnią córkę więc zaproponował by oddać małą do żłobka albo najmłodszej grupy przedszkolnej (mała nie nosiła już pieluch) a ja miałam iść do pracy . Ja poszłam do pracy , praca była fajna i trwała 8 godzin, córka poszła do żłobka i mąż musiał ją odbierać bo kończył wcześniej , dodatkowo to mąż musiał zająć się przygotowaniem obiadu (wczesniej oskrobać załóżmy ziemniaki i postawić na ogień czy obmyć kotlety i je potłuc ;) ). Mąż na codzień ma nowe obowiązki (są podzielone sprawiedliwie i praktycznie) . Ostatnio mąż przebąkuje że jest ciężej niż było i że w sumie teraz jesteśmy oboje przemęczeni a te marne pieniądze jak to nazwał (1.200 zł) i patrzy na mnie na co ja odrazu mówię że teraz to ja z życia poza domem nie zrezygnuję i że za własną głupotę ma płacić juz do końca wychowywania naszego dziecka :).