Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no ja juz nie wiem

Poradzcie cos,bo juz mi rece opadaja...

Polecane posty

Gość poradze Ci a czemu nie
ale nikt tu nie ocenie dzieci :) czytaj ze zrozumieniem :))

Gość łajłajłaj
Rodziców też radzę nie oceniać - to oczywiste, że Wy dzieci nie oceniacie, radzę w ogóle nie oceniać., tylko włożyć nos w swoje sprawy i więcej zrozumienia i tolerancji wykazać !

Nadal nie rozumiem po co ta spinka:) Nie umiesz zaakceptować innego zdania niż Twoje? Ja się nie wtrącam w Twoje sprawy przecież. Może Ty wykaż więcej zrozumienia i tolerancji dla odmiennego zdania :)

Gość łajłajłaj
Owszem, nie wtrącasz się, ale wszystko od razu krytykujesz, każde minimalne odgięcie od normy od razu komentujesz, że to dla Ciebie "przegięcie", ktoś napisał o 3 latku z pieluchą, komentujesz, że to przegięcie i że dziecko od 18 miesiąca już rozumie i trzeba uczyć, ktoś napisze, że dziecko pije, już wtrącasz pełen krytyki komentarz, że "pewnie z butelki pije", dając do zrozumienia, że to dla Ciebie również przegięcie.I Ty mówisz o tolerancji dla innego zdania ? Każdy, kto wypisze jakąś "wadę" czy nieumiejętność swego dziecka zostaje przez Ciebie skomentowany jako "rodzic przeginający", nie uważasz, że to jest przegięcie z Twojej strony ?

Gość łajłajłaj
Dla Ciebie liczy się tylko wiek dziecka i co powinno książkowo umieć, jak tego nie umie, to oczywiście "przegięcie rodzica".A próbuję Ci wytłumaczyć, że nie zawsze jest tak, jak Ty to widzisz.

a wcześniej pisałaś ze norm nie uznajesz :) nie krytykuje, wyrażam swoje zdanie :D przykro mi że w ten sposób to odbierasz :) miłego dnia Ci życzę i więcej uśmiechu :))

Gość łajłajłaj
Jak autorka prosi o radę w kwestii prawie 3 latka sikającego w pieluchy można coś poradzić, wymienić doświadczenia, ale te komentarze w stylu "to przegięcie", to już możesz sobie darować.

Gość o matko za ręce się złapałam i
za glowe:D

Gość ożesz kurdeeee
łajłajłaj ty serio to piszesz o swoim dziecku?i uwazasz w dodatku,że to wszystko normalne????nie wierzę! potem wyrastają takie kaleki zyciowe ,nie ma co 3 latek czy 4 latek z butlą to naprawdę przesada i żadne tłumaczenie w stylu ,że każde dziecko jest inne na nic sie zda!troche wiecej świadomości może?robisz dziecku krzywdę!kiedy to zauważysz?w gimnazjum???

Gość hahahahhahahaaaahah
:D:D:D leżę:D

Gość hahahahhahahaaaahah
:D:D:D leżę:D

Gość pomarańczapokl
no to leż dalej nierobie moje dziecko załapało dopiero w wieku 2 i 3 miesiące, wcześniej mowy o nocniku nie było, także nieprawdą jet, że nocnika po 18 miechach nie załapie, wręcz odwrotnie możecie sobie katować wysadzaniem swoje dzieci roczne, wasza sprawa, ja tego nie praktykowałam i żyję, moje dziecko woła już na sedes, ma 2,5 roku tylko te dzieci stresujecie i uczycie na siłę wszystkiego, dajcie im po prostu normalnie żyć

Gość misia i kizia
piedolenie o szopenie jak matka nie zadba to do 4 rz bedzie walić w pieluche i ciagac smoka, taka prawda

Gość a amol może
3 lata i pampers jeszcze ujdzie , ale 3 lata i butla... o jejku

Gość juz mi rece opadaja
no nie spodziewalam sie,ze temat sie tak rozwinie hehe co do tego picia,to bym sie tak nie czepiala,bo moj maz ma 30 lat,a w nocy pije i woda zawsze musi stac u niego na szafce sprobuje tej rady z podkladem na noc-moze mu przypasuje gorzej jak nad ranem przyjdzie do naszego lozka i sie zsika haha na szczescie mam ochraniacz na materacu :D a wy sie tak kobity nie kloccie ja ostatnio widzialam ok 6-letnia dziewczynke w spacerowce,wiec... normalnie kopara mi opadla,jak wysiedli z samochodu rodzice z corka,a tata podszedl do bagaznika,wyjal wozek,rozlozyl i ta mala sama do niego wsiadla...moj synek odkad zaczal chodzic (12 mscy) byl wkladany do wozka praktycznie na sile,a jak mial 18mscy to spacerowka poszla w odstawke,bo za nic nie dalo sie go tam wsadzic...

Gość no ja juz nie wiem
to wyzej to ja-zapomnialam jakiego nicka uzylam ;)

Gość moja mala ma 2 lata
moja mala ma 2 lata i doskonale wie gdzie sie robi siku i kupe :) wie ze w pieluche jak zrobi to jest be i sama ja sciaga i podaje mi do zmiany, przez lato wolala pieknie :) na spacerze dluzszym zakladalam jej pieluche to zawsze sucha byla i w domku siku...przed snem zawsze wolala "mamo siku", az tu nagle wielkie bum!!! sika po gaciach, nadal wie gdzie trzeba sikac, ale jak sie zleje to grozi sobie palcem mowiac "ty ty" i sie smieje...rece mi opadly bo bylam zmuszona wrocic do pieluch...mialam dosc zasikanej podlogi i skaczacej w niej mojej corki, ktora glosno wolala "hophopki"...mialam dosc kup zrobionych w lozeczku, gdzie zbierala ja do reki i wolala "mamo fuj"...nie mam pomyslu co teraz :( sika w toalecie jak ma w tym interes np nie chce jej sie spac wieczorem to wola "mamo siku", ale w dzien moge pytac, prosic, bic brawo itepe i nic :/ wiem ze ma dopiero 2 lata, ale taki duzy krok wstecz mnie dobija...

Gość Dakjvl
Mój syn butle odstawił jak miał 1.5 rok potem niekapek był lub zwykły kubeczek. Siusiu nauczył sie bezproblemowo . Ma teraz 4.5 roku prawie 5 lat .2.5 roku bez pieluch ale nadal zdarza mu sie zrobić kupe w majty. Jak już zaczyna robić na sedes to nie wiem co sie dzieje po jakimś czasie znowu w majty . I tak w koło macieja. 2.5 roku piore majtki które wiecznie pobrudzi . Dodam że potrafi pare miesiecy robić na kibelek i ale potem znowu brudzić majtki . Nie wiem jak do niego dotrzeć .

Gość vbcgfvfcdx
łajłajłaj - weź sobie urlop to dopilnujesz dziecka, skoro do tej pory nie dałas rady .

Gość klacia
W żłobkach szybko nauczą , ponieważ sadzają dzieci bardzo często. I nie wstają z nocników dopóki nie zrobią