Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tajemnicza358

Jak płacić za mieszkanie?

Polecane posty

Gość azu
A ten link to co to bo nie działa.

Opłaty: 130zł Media: 170 zł Kaucja: 1400zł Prowizja: 200 zł/os Link właściwie nie był potrzebny, to była oferta mieszkania, ale skopiowałam ceny i chciałabym się dowiedzieć jak płacić za dane mieszkanie?

Gość chyba nie nas pytaj
Ale o co pytasz? Tak będziesz płacić jak ci własciciel powie : albo jemu do ręki, albo na jakieś konto.

Gość hela z wesela
no prowizja chyba jednorazowa do jakiegoś biura, tak?? cena za wynajem jak u mnie...a gdzie to mieszkanie jeśli to nie tajemnica??

Gość huh43g4334
a ile za czynsz i wynajem?

Gość hela z wesela
o i nawet wrocław :)

Gość hela z wesela
aha, dzięki za odpowiedź moje jest na vivaldiego i nie wynajmuję przez pośrednika, więc to zdecydowanie inne ogłoszenie :)

mhmm czyli jak np. chcą się wprowadzić 3 osoby to kaucja jest dzielona na 3 os? a prowizję płaci się jednorazowo, każda osoba po 200 zł? tak jak jest w tej ofercie?

Gość hela z wesela
no tak, kaucja jest jak sądzę równa czynszowi za 1 miesiąc, więc się na nią zrzucacie, ta prowizja jeśli napisali, że od osoby to od osoby, chociaż to niezłe zdzierstwo... ale to pewnie jakiś pośrednik wynajdujący stancje czy coś? poszukaj sobie lepiej na gumtree - jest mnóstwo ogłoszeń bezpośrednio od właścicieli

Gość hela z wesela
mieszkanie 2-pokojowe, salon z aneksem, więc jeśli są 3 osoby to może być trochę krępujące, ale oczywiście decyzja należy do osób, które chcą tam mieszkać ;)

Gość hela z wesela
aha, teraz spojrzałam na ogłoszenie: te opłaty to czynsz stały, miesięcznie płacicie więc: 110 za wynajem + 130 czynsz + 170 media kaucja, pewnie zwrotna jeśli mieszkanie będzie ok no i ta prowizja to już biuro bierze

Gość hela z wesela
miało być 1100 (po godz. 15 mój mózg nie pracuje)

No i teraz już wszystko wiem :) dziękuję bardzo :) to ta prowizja faktycznie wysoka:/ a jak u Ciebie z opłatami wygląda? :)

Gość simaaa
najlepiej to od osoby prywatnej-kosmiczne te prowizje i jeszcze na kawalerke..? w pl to maja prawo wynajmu zlodziejskie. mieszka w anglii i place praktycznie tyle samo-za wieksze mieszkanie. z agencji mieszkaniowej..bez prowizji.. > echh bez komentarza.

1100 za wynajem + 130 czynsz + 170 media ale to na te opłaty by się wszystkie osoby chcące mieszkać razem składały tak?

Simaa dziękuję poczytam sobie :) właśnie jak oglądałam na tej stornie co podałam niektóre mieszkania to czasami wszystkie opłaty były dla mnie strasznie wysokie:/

Gość hela z wesela
u mnie trochę drożej oczywiście: wynajem: 1400 czynsz stały: 190 woda i prąd wg liczników, zgodnie ze stawkami obowiązującymi we wrocku, poprzedni lokator płacił ok. stówki razem, ale to niedużo 2-pokojowe z balkonem, standard zdecydowanie lepszy niż w ogłoszeniu, do którego link podałaś jak chcesz namiar albo foty to podaj jakiś email :)

Gość hela z wesela
Simaa - mało tego, że pośrednik bierze kasę od osoby poszukującej mieszkanie, przede wszystkim bierze też od osoby oferującej, np. wczoraj zadzwoniła do mnie taka pani, że ona ma chętną osobę na wynajęcie, prowizja pośrednika to jedyne...80% czynszu miesięcznego!!! super, praktycznie za nic, bo ja też umiem ogłoszenie zamieścić

Gość ile mam policzyc za ten pokoj
witajcie, czy mogę podłączyć się pod temat? mam do wynajęcia pokój, nie wiem za ile go wynająć, to nowe mieszkanie, nie wiem jak wysoki bedzie czynsz, chcialabym zeby kwota wynajmu pokoju pokryla caly czynsz + lekki zysk dla mnie, pokoj 15m2 Warszawa, mieszkannie oddane do uzytku 4 miesiace temu, jest nowiutkie wszystko...