Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdziwiona odrobinę

4latka i butla z kaszą w nocy

Polecane posty

Gość zdziwiona odrobinę

Czy to normalne? Mnie to zdziwioło ze 4 latka pije butle s kaszą;/

Gość znowu ty
ale co ciebie to interesuje? Niech każdy robi jak chce

Gość zenada i tyle
jak mozna dopuscis do takiego stanu rzeczy :/

Gość Aj bez przesadt
Ze wszystkiego się wyrasta...jedne dziecko śpi z przytulanka inne z butla,,,ale teraz oczywiście rady super niani która twierdzi żeby Butelkę odstawić już po rocku?,,,

Gość moniaksss
mnie się wydaje, że 4 latka to jednak zbyt duże dziecko na butlę... no, ale różne są dzieci, różni rodzice :) :)

Gość szkotka uk
ale tu juz nie chodzi o sam fakt spania z butla, choc jest to troszke szokujace w tym wieku, ale o to ze dziecko bedzie mialo cala buzie czarnych zebow. Pruchnica z mleczakow przejdzie na stale i tak sie zaczna klopoty z zebami na cale zycie. jak dla mnie mamuski, ktore pozwalaja na usypianie dziecka z butla sa poprostu nieodpowiedzialne. Moje dziecko nigdy nie usypialo przy piersi a po ostatnim posilku zawsze mialo myte zeby. A efekt jest taki ze dzieci kolezanek maja zepsute zeby w wieku 2-2.5 lat a moja nic. Corka kolezanki ktora ma troszke ponad 3 latka miala wlasnie niedawno leczenia kanalowe....

Gość szkotka uk
sorry nie kanalowe ale leczenie pod narkoza ogolna bo tam gdzie mieszkamy tylko tak lecza zeby dzieciom.

Gość od czego od kaszy?
zepsute zęby? mój brat jadł kaszę mannę z butli do 6 roku życia i dziś w wieku 32 lat nie ma ani jednego zepsutego zęba, ale u nas to akurat rodzinne, mamy to po babci od strony taty nie widzę tu nic wielkiego w tym, ze dziecko je raz dziennie kaszę z butli jeśli poza tym normalnie je posiłki

Gość szkotka uk
ale ja mowie o dzieciach, ktore dostaja butle z kaszka czy mlekiem do zasypiania bo jest to jedyny sposob zeby zasnely. Potem jak usna to oczywiscie nikt im zebow nie umyja i ida tak spac z brudnymi. Od tego sie rozwina pruchnica a nie od tego ze je sie w ogole kaszke

Gość Moje zycie kręciło się wokół J
DZIECI TO W OGÓLE NIE POWIENNY PIĆ MLEKA, A CO DOPIERO W NOCY :/

Gość AaliyahHaughton76
to nie jest normalne

Gość piekielna87
Tak, to nie jest normalne, sama dostawałam kaszkę- z butli! do 5 czy 6 r.ż, ze smokiem pewnie też pozwalali mi chodzić, miałam bardzo skrzywione zęby od tego- mleczaki, a potem stałe, wadę wymowy- i od smoczka, i od krzywych zębów... fakt, próchnicę mam ale to ciężko oceniać czy od smoczka, po prostu niektórzy mają słabe zęby, inni zdrowe... Przytulanka dziecko nie zrobi krzywdy, a uspokaja, za to smoczek- czy zwykły, czy w butelce, nie jest obojętny dla zdrowia.

Gość piekielna87
Tak, to nie jest normalne, sama dostawałam kaszkę- z butli! do 5 czy 6 r.ż, ze smokiem pewnie też pozwalali mi chodzić, miałam bardzo skrzywione zęby od tego- mleczaki, a potem stałe, wadę wymowy- i od smoczka, i od krzywych zębów... fakt, próchnicę mam ale to ciężko oceniać czy od smoczka, po prostu niektórzy mają słabe zęby, inni zdrowe... Przytulanka dziecko nie zrobi krzywdy, a uspokaja, za to smoczek- czy zwykły, czy w butelce, nie jest obojętny dla zdrowia.

Ja walczylam i sie poddalam,moj 2latek dostaje do snu po poludniu i wieczorem 300ml,rano tylko otworzy oczy i juz wola mleko. Nie udalo mi sie tego zmienic,dam mu jeszcze troche czasu ale do sytuacji jak w temacie nie dopuszcze.

Dzieci gdy skonczyly max 1.5 roku juz butelki nie dostawały,ewentualnie kubek niekapek gdzies na wyjscia poza dom,ale butelka OUT robila w odpowiednim czasie

Gość iopikpoiopitr
Jacy wszystcy wszystko widza i wiedzą oceniają. Kazde dziecko ma inne potrzeby co nie znaczy ze jst chore,dzziwne czy jakies. Za moich czasów sąsiad przed pojsciem do szkzoły-pocz 1 klasy wydudniał butle z kasząa manna i szedł do szkoły. Nikt afery nie robił tak było i nic sie nie działo. Teraz kazdy kazdego pinuje,ocenia,krytykuje/ Sasiad wyrósł ,ma teraz 30lat i inne rzeczy pija P:):)

Gość iopikpoiopitr
a do tej pory żadnego ubytku żadnrj plombki. Zeby PIEKNE.