Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klara24

alimenty z funduszu podcZas gdy ojciec dziecka jest na odwyku

Polecane posty

Gość klara24
1900 i dostaje alimenty? I to masz aktualna informacje? Dziwne no bo teraz jest tak jak pisałam ja i dziewczyny, nie może przekraczać dochód 1450 zł , sprawdzają podatek za 2011 ale sugerują sie tak naprawde dochodami obecnymi :/ parodia...

Gość klara24
O świadczenia z funduszu alimentacyjnego mogą ubiegać się osoby, których dochód rodziny w przeliczeniu na osobę nie przekracza kwoty 725 zł. Przy obliczaniu miesięcznych dochodów rodziny bierze się pod uwagę zarobki wszystkich osób prowadzących wspólne gospodarstwo I jeszcze jeden mój dylemat. Ja mieszkam z rodzicami i niepełnosprawnym bratem, mama nie pracuje , tata tak niestety jego zarobki też nie są duże , wydaje mi sie że te zarobki by nie przekraczały gdyby liczyli nas jako wspólne gospodarstwo czyli zliczyli by te wszystkie dochody czyli mojego ojca, brata renta i moje tylko pytanie czy mozna tak zrobic

Gość ixyyyyyyyyyyy
jezeli prowadzicie wspolne gospodarstwo domowe (czyli mieszkacie razem) to chyba wszystkich sie liczy

ja mieszkam z mama i z siostra ale w dokumentach jest ze gospodarstwo prowadze tylko z córka, ze oddzielnie.

Gość klara24
ale z tego co pamiętam oni sie mnie pytali czy prowadze wspolne z rodzicami czy nie , no i w sumie niepotrzebnie powiedzialam ze nie bo tak naprawde prowadzimy wspolnie, nie jesteśmy na osobnym garnku a tak to jakbym podliczyla swoje dochody i ojca oraz rente brata to raczej bysmy nie przekroczyli ale niewiem czy teraz da rade to zmienić..