Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gimigimigimi

SZCZEPICIE SWOJE DZIECI ? OGLĄDNIJCIE FILMIK !!!

Polecane posty

malaria w krajach rozwiniętych nie występuje, ponieważ nie ma klimatu odpowiedniego do rozwoju komarów które ją przenoszą, a nie dlatego że "osuszono bagna" Kobieto myśl, a nie przytaczaj "informacje" z paradokumentalnych filmów

Gość wszyscy jesteśmy szczepieni
poziom higieny? chyba sobie żartujesz! Mnóstwo ludzi nie myje rąk po korzystaniu z ubikacji, przed jedzeniem, nie myje owoców i warzyw. Choroby brudnych rąk mają się ciągle świetnie, niestety

Gość gbskjdhgsjlgh
>>hgg: "malaria w krajach rozwiniętych nie występuje, ponieważ nie ma klimatu odpowiedniego do rozwoju komarów które ją przenoszą, a nie dlatego że "osuszono bagna" Kobieto myśl, a nie przytaczaj "informacje" z paradokumentalnych filmów" Aha, to Polska zawsze leżała w jakichś innych strefach klimatycznych? Przytoczę ci choćby zwykły cytat z wikipedii: "Terytorium Polski w przeszłości należało do terenów, na których malaria występowała endemicznie. Pierwsze doniesienia o zachorowaniach na malarię pochodzą z XIX wieku. Ważniejsze epidemie malarii stwierdzono w latach: 1846, 1847, 1854-1856, 1873, 1898, 1920-1923 oraz 1946-1949." Tu mowa o Polsce, a w przeszłości malaria zbierała śniwo w całej Europie, nie tylko w Polsce. Myśl chłopcze, myśl. Czy może uważasz, że wtedy ludzie częściej podróżowali do cieplejszych stref klimatycznych i przywozili malarię? Zamiast brać się za paradokumenty, poczytaj zwykłą historię epidemii w Europie :)

Gość uladana
Taaa, zakażenia poszczepienne rzeczywiście występują "często" w przypadku polio. "Zachorowania poszczepienne zdarzają się jednak rzadko (3,8 przypadków na 10 milionów dawek)." I nie mów mi, że ja nie mam pojęcia o takich rzeczach, bo studiuję kierunek medyczny, więc takich rewelacji w internecie demonizujących szczepionki nie przyjmuję jako prawdę objawioną, tylko mam własny rozum i wiedzę.

Gość gbskjdhgsjlgh
>>wszyscy jesteśmy szczepieni: "poziom higieny? chyba sobie żartujesz! Mnóstwo ludzi nie myje rąk po korzystaniu z ubikacji, przed jedzeniem, nie myje owoców i warzyw. Choroby brudnych rąk mają się ciągle świetnie, niestety" I zobacz... jak dotąd nikt nie umarł na polio, bo jak wyżej napisane (str.3), nie w każdej kupie i nie w każdej grudce ziemi znajdują się wirusy polio. Aktualnie jest o wiele wyższy poziom higieny niż np. 200 lat temu, a nawet 200 lat temu zachorowalność na polio była sporadyczna :)

z wikipedyjnymi "faktami" nie dyskutuję to po pierwsze po drugie masz "wiedzę" z wąskiego zakresu, a nie znasz ogółu medycznego. Nie masz pojęcia o immunologii, farmakologii medycznej czy chorobach zakaźnych jako specjalizacji. Czyli nie warto z Toba dyskutować

Gość uladana
czy wiesz, że aktualnie w rozwiniętych krajach Europy jak i Ameryki Pn, zakażenia wirusem polio występują jedynie poszczepienne, gdzie wirus (rzekomo martwy) rewersuje do pełnej wirulencji i tu też widać braki w twojej wiedzy, bo ten wirus nie jest martwy tylko atenuowany, a to nie to samo.

Gość gbskjdhgsjlgh
uladana: "Taaa, zakażenia poszczepienne rzeczywiście występują "często" w przypadku polio. "Zachorowania poszczepienne zdarzają się jednak rzadko (3,8 przypadków na 10 milionów dawek)." I nie mów mi, że ja nie mam pojęcia o takich rzeczach, bo studiuję kierunek medyczny, więc takich rewelacji w internecie demonizujących szczepionki nie przyjmuję jako prawdę objawioną, tylko mam własny rozum i wiedzę." A czego innego można się spodziewać po studiujących medycynę, czy po lekarzach, że powiedzą, iż tego się nauczyli, czy? Jako studentka medycyny powinnaś wiedzieć, że w samych USA skutków poszczepiennych jakkolwiek zgłasza się od 1 do 10%, w Polsce jeszcze mniej :) Ja studia mam dawno temu za sobą... jestem mikrobiologiem. Witam w dziedzinie pokrewnej :)

Gość uladana
no i hgg ma rację polecam najpierw poczytać np o cyklu rozwojowym komara przenoszącego malarię i warunkach temperatury, wilgotności które muszą być spełnione, a potem wygłaszać różne mądrości

Gość uladana
gbskjdhgsjlgh no i widzisz? Czytasz to co chcesz i widzisz też to co chcesz. Gdzie napisałam że studiuję medycynę? Nigdzie. Właśnie tak przetwarzasz informacje- wybiórczo i w ten sposób, żeby ci przypasowały do twoich teorii.

Gość gbskjdhgsjlgh
>>hgg "z wikipedyjnymi "faktami" nie dyskutuję to po pierwsze po drugie masz "wiedzę" z wąskiego zakresu, a nie znasz ogółu medycznego. Nie masz pojęcia o immunologii, farmakologii medycznej czy chorobach zakaźnych jako specjalizacji. Czyli nie warto z Toba dyskutować" Z wikipedią, to tylko zwyczajny przykład. Jeśli ja nie mam pojęcia o immunologii czy farmakologii... w takim razie po tym co piszesz wnioskuję, że ty nie masz pojęcia o niczym, jeśli chodzi jakkolwiek o szczepienia. I nie powiem, że nie warto z tobą dyskutować, wszakże polemika jest wskazana w każdej dziedzinie, a zwłaszcza wtedy, gdy nie zgadzasz się z czyimś zdaniem. Wiedzę o wszystkim zdobywa się rozpatrując wszelkie za i przeciw. Tego też nie wiesz?

tylko że "za" stoją dziesiątki milionów uratowanych istnień ludzkich, "przeciw" promil ludzi, którzy doświadczyli skutków szczepień

Gość gbskjdhgsjlgh
>>uladana: " nie mów mi, że ja nie mam pojęcia o takich rzeczach, bo studiuję kierunek medyczny" Kierunek medyczny może być uznany jako medycyna, czy?

Gość uladana
Skończyłaś mikrobiologię i nie odróżniasz wirusa martwego od atenuowanego?

Gość gbskjdhgsjlgh
>>hgg "tylko że "za" stoją dziesiątki milionów uratowanych istnień ludzkich, "przeciw" promil ludzi, którzy doświadczyli skutków szczepień" Wymień mi te dziesiątki milionów uratowanych istnień. Ja na to powiem: Nikt nie powinien tracić swojego zdrowego i bezcennego dziecka dla wyimaginowanego „dobra społecznego" A może jednak jesteś chętny, aby w konto dobra ludzkości poświęcioć zdrowie lub nawet życie jakiegoś członka twojej rodziny? Ja nie :)

"Wymień mi te dziesiątki milionów uratowanych istnień." wydaje Ci się ze te wszystkie choroby zakaźne ot tak po prostu bez szczepień przestałyby istnieć i zabijać?

Gość gbskjdhgsjlgh
>>uladana: "Skończyłaś mikrobiologię i nie odróżniasz wirusa martwego od atenuowanego?" Doskonale odróżniam, jednak tutaj posługuję się zwyczajnym językiem, zamiennikiem z naukowego na bardziej dostępny. Wirusy atenuowane w szczepionkach polio jak najbardziej mogą rewersować do pełnej wirulencji... jednakże pierwsze szczepionki przeciw polio podaje się z martwych wirusów i nie zmienia to faktu, że jednak zdarzają się rewersje. A przecież wirus w tymże przypadku powinien być... martwy. Nie wiem dokładnie jakie szczepionki podaje się w Polsce, wszakże w Polsce nie mieszkam, ale wiem jakie skutki bywają po szczepionkach w inynch wysoko rozwiniętych krajach.

Gość szczep
Reni Jusis tez nie szczepiła swego dziecka, wiedziała lepiej:) Teraz nadrabia wszystkie szczepienia. Ale o tym, to już nie jest tak głośno, bo kto przyzna się do własnej głupoty :P

Gość uladana
Doskonale odróżniam, jednak tutaj posługuję się zwyczajnym językiem, zamiennikiem z naukowego na bardziej dostępny. Nie zamieniasz na bardziej dostępny tylko przeinaczasz fakty. Czyli wg ciebie trzeba :edukować i uświadamiać" ludzi przekazując im nieprawdziwe informacje, tak? Która uczelnia tak mądrze kształci swoich studentów?

Gość gbskjdhgsjlgh
>>hgg: "wydaje Ci się ze te wszystkie choroby zakaźne ot tak po prostu bez szczepień przestałyby istnieć i zabijać?" Tego dokładnie nikt nie wie, dlaczego jedne epidemie pojawiały się, a inne znikały... Jednakże wiem, że w wielu przypadkach szczepienia nie odegrały znaczącej roli w zwalczaniu epidemii, czy jakkolwiek wysokiej zachorowalności. Tak też na przykład: - Umieralność w USA (wg. US Vital Statistics) z powodu odry z wahaniami najwiękasza była pomiędzy 1900-1936 . Od 1948 roku do 1960 roku praktycznie już nie występowała. W 1962 umieralność wynosiła zaledwie kilka przypadków w skali roku, a 1963 wprowadzono szczepionkę przeciwko odrze i wynik śmiertelności z powodu powikłań po odrze do 1968 roku utrzymywał się w podobnej średniej liczbie, co przed 1963 a po 1960. - Podobnie było z krztuścem. Szczepionkę wprowadzono w momencie, gdy spadkowa zbliżała się praktycznie do 0. Największa umieralność i zachorowalność na krztusiec miała miejsce pomiędzy 1918 a 1920, gdzie do 1949 spadła do minimum zaś szczepionkę wprowadzono dopiero około 1950 roku.

Gość gbskjdhgsjlgh
>>uladana "Która uczelnia tak mądrze kształci swoich studentów?" W krajach, gdzie szczepienia nie są obowiązkowe :) Po prostu rozważa się za i przeciw :) A przeciw jest stosunkowo więcej, niż ogólnie się o nich mówi i więcej niż udostępnia w publikacjach dla społeczeństwa :) Po prostu.

Gość flegaima..,,,
szczep- co do reni jusis, to sama móiwła ze przeczeka az dzieko bedzi starsze i dopiero je bedzie szczepiloa, wiec nie pajacuj.

Gość szczep
flegamina, rozmawiam, nie pajacuje. A była przeciwna szczepieniom OBOWIĄZKOWYM . Tylko miała problemy z dzieckiem ( był z nią wywiad) Sama nie wiedziała za bardzo co mówić by się nie pogrążać.

Gość zwirusowany_oszołom
>>szczep, był wywiad z Reni Jusis... no było kilka a między innymi była taka rozmowa i ona nigdzie nie powiedziała, że jest całkowicie przeciwna szczepieniom, ale... nie chce szczepić od urodzenia do pierwszego roku po prostu. Reni po prostu jest ostrożna a i nie bez powodu w Szwecji nie szczepi się dzieci tuż po urodzeniu i w pierwszym roku. Widocznie gdzieś problem jest, o którym publicznie mało się mówi albo i praktycznie w ogóle. Daję link do rozmowy z Reni Jusis: http://www.youtube.com/watch?v=1dNBQcyar1E

Gość flegaima..,,,
Dokładnie jak oszłom prawi.

Gość szczep
flegamina, twoje wyzwiska na pewno mnie nie przekonają do twoich "racji". Nie chce mi się szukać, w jakiej gazecie był wywiad z nią. I tam właśnie była mowa na ten temat. Ale nie ważne, wy wiecie swoje, ja swoje :)

Gość matka znajaca ten temat..
Jeżeli chodzi o polio to w Pl są TYLKO zakazenia po szczepieniu, dlatego ze nie wiedziec czemu, obrano szczepienia kombinowane- czyli 3 pierwsz dawki zabitej i bezpiecznej szczepionki OPV, wciskając 4 dawke IPV żywą szczepionką która naraza dziecko i rodzine na zachorowanie na polio :o

Gość baba jaga z podwórkowej wsi
szczep: "Ale nie ważne, wy wiecie swoje, ja swoje" Jasne! Bo w gazecie pisali, kwestia tego czy to co w gazecie pisali Reni autoryzowała :D w co wątpię, bo gazeta ta to pewnie jeden z tych faktów, super expressów czy innych "poważnych" gazet. Masz wątpliwości co do słów Reni słysząc je na własne uszy? hmmm... tak... to jest bardzo poważna sprawa. Reni to chodzący paradoks :D Ty wiesz to, co wiedzieć możesz, większość ludzi wie to, co logiczne ;)

Gość szczep
to na takiej samej zasadzie, każdy artykuł może być sfabrykowany, a wywiad tak poprowadzony i zmontowany, że nagle okaże się, że się nie na ten temat wypowiadało :)

Gość baba jaga z podwórkowej wsi
hehehe, jasne wszystkie a przynajmniej większość rozmów i wywiadów z Rani Jusis zostały "sfabrykowane". Leżę i płaczę... ze śmiechu oczywiście :D