Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie................s

Po co ludzie biorą ślub ? Po co im to potrzebne ?

Polecane posty

Gość pytanie................s

Uwazam, że instytutcje malzenstwa należy zlikwidowac. Pewnie i tak predzej czy pozniej zostanie ona zlikwidowana... Po co wam ten papierek ? Skoro co trzeci zonaty facet zdradza i ta liczba rosnie... Ciekawe ile kobiet zdradza?

Gość śluby są dla tych co wyznają
takie wartości o których mówi się w przysiędze małżeńskiej "miłość, wierność, uczciwość" Ci co zdradzają nie wyznają tych zasad

Gość nie mam odpowiedzi
Bo konkubinat nie daje żadnych praw. Nawet do odwiedzin w szpitalu 🖐️

Gość r5rewrfe
bo ślub jest dla tych co mają jakieś wartości a nie wyzutych z moralności i egoistycznych ludków. w dzisiejszych czasach coraz więcej takich, skaczą z kwiatka na kwiatek, a to im się coś znudzi, a to zakochają się w kimś innym, a to wolą zacząc nowe zamiast walczyc o związek. A na dodatek tylko JA, MOJE, MI... małżeństwo może byc pieknym zwieńczeniem udanego związku odpowiedzialnych ludzi. Ślub nic nie gwarantuje, ale jest sygnałem od drugiej osoby " tak to Ciebie wybieram, z tobą chcę iśc przez życie i zrobie wszystko żeby nam się udało".

Gość jak ktos nie zaznal milosci a
nie chce isc przez zycie sam to bierze slub z rozsadku Nie kazdy jest kochliwy...

Gość Roratus...........
ponieważ jest to sposób na zobowiązanie faceta do wychowywania i łożenia na dzieci w tak zwanej rodzinie i podstawa do robienia mu wyrzutów jakby robil problemy

Gość ggggggggggggh77h7
slub biorą : a) bo taka tradycja i kazdy tak robi b) chcą miec ''jakies'' poczucie bezpieczenstwa, złudną nadzieje ze ceremonia w USC/kosciele polaczy ich na wieku i zadna ze stron nie odejdzie, nie oklamie, nie zdradzi, zawsze pomoze argument z brakiem mozliwosci odwiedzic w szpitalu jest nieprawdziwy, widac gówno sie znacie na prawie