Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ksjhsjhcushc

samotna babcia-jak jej pomoc?

Polecane posty

Gość ksjhsjhcushc

moja babcia 73 lata mieszkala z moja mama niestety niespodziewanie moja mama zmarła pol roku temu i babcia zostala sama-jak jej pomoc .Mieszkam 50 km od niej ,pracuje i odwiedzam ja raz w tyg.czesciej niestety nie daje rady.Boje sie potwornie jak babcia da sobie rade zima ,z paleniem w co.i wogle z utrzymaniem -ja moge babci dac jakos stowke miesiecznie ,ale niestety wiecej nie ......Pomalu zalapuje dola ,babcia wiele pomogla nam w zyciu ,a ja nie jestem teraz w stanie sie jej odwdzieczyc

Gość chrupcia
To takie proste wez Babcie do siebie jak wspominasz to dużo wam pomogła pamiętaj że dobro powraca tak jak zło

Gość załamana :(((
a może weź ją do siebie? ja tak zrobiłam, dodatkowo jeśli babcia wymaga opieki i ma orzeczoną grupę o niepełnosprawności (o znacznym stopniu) to możesz zrezygnować z pracy na rzecz opieki nad nią, wtedy dostaniem świadczenie pielęgnacyjne, a składki będziesz miała odprowadzane jakbyś pracowała i staż pracy będzie leciał, dodatkowo chata, w której babcia przebywa, możesz ją sprzedać i jakoś będziecie żyć ja tak żyję jakoś ..

Gość ksjhsjhcushc
dom nie jest babci -wynajmuje od swojej kuzynki ,a ja mieszkam u meza z jego mama i bratem i nie ma szans zeby mogla z nami zamieszkac......

Gość mnietnek
wyślij do niej wilka

Gość jjdad
a moze jakis dom opieki??

Gość janek

Dom opieki to wspaniała alterntywa dla starszej schorowanej osoby. Moja Babcia obecnie znajduje się w Złotej Ostoi w Czosnowie koło Warszawy i jest bardzo zadowolona.