Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karoooooooooooooolina_jpg321

Co oglądają, jak się bawią Wasze 5letnie dzieci? bajki typu Monster High

Polecane posty

Moja córka ma 5,5 roku ale wydaje mi się że jest trochę zbyt dojrzała jak na swój wiek, lubi Justina Bibera i seriale Disneya dla młodzieży. Ja jak włączałam jej bajki to Hello kitty, barbie ale ona woli Monster High.. może to nie jest nic strasznego ale to takie niedziecięce? Co sądzicie o tej bajce? Przecież to o potworach, niby od dawna jest Scoobie Doo ale ta bajka też jakoś specjalnie nie uwazam żeby była odpowiednia dla dzieci a dla człopców te gry w zabijanie .. Czy uważacie że skoro to wszystko jest dostępne i modne to jest nieszkodliwe i pozwalacie swoim dzieciom na to czy jednak selekcjonujecie i sami osądzacie co jest odpowiednie a co nie?

Moja nie ogląda monster hihg ale ją zna (z reklam czasopism opowiesci kolezanek itd) i mikolaj ma jej przynieść taką lalkę bo jest wielką fanką :) Barbie ogląda, a do tego jim jam, mini mini, ale ona bardzo sporadycznie ogląda tv za to uwielbia audiobooki i potrafi 10 razy w kolo sluchać zakochany kundel to jej ukochana bajka i planuję jej kupić ją na dvd bo albo ogląda ją w ksiazce, albo slucha albo rysuje psy- lady i jej szczeniaczki. Ale ona od początku jest ogromną milosinczką psów i pewnie stad takie zainteresowania. Nie ma pojecia kim jest Justin biber, a seriale na disney ją nudza jak jej ciocia ogląda to ona się nudzi i prosi zeby wlaczyć coś lepszego albo się pobawić. Co do scoobiego to moi nie ogladają bo bardzo silnie poźniej go przezywają. Kiedys kupilam ksiazke o scoobim i Kornel mial wielkie problemy ze spaniem jak mu to przeczytalam. Natomiast ogląda ben10 i gormity czy jak im tam i po tym nic mu się nie dzieje. Selekcjonuje bajki, nie puszczam tych "głupwych" chyba ze ten ben10 nieszczesny ktorego mlody jest wielkim fanem więc na to pozwalam.

Co uważacie też o kosmetykach dla dzieci? Są nieszkodliwe dla zdrowia bo zrobione ze specjalnych składników, mamy które malują swoje córeczki powiedzą że to nic strasznego, sama swojej czasami pomalowałam paznokcie ale dostała w prezencie cienie do powiek, których ja bym raczej nie kupiła ale na szczęście już są prawie zużyte. Czy uważacie że to źle wpływa na psychikę i rozwój dziecka i oznacza to, że apetyt rośnie w miare jedzenia i 5latka która maluje się kosmetykami dla dzieci będzie w wieku 15 lat nadużywała makijażu, robiła sobie kolczyki i tatuaże czy zostanie jakąś galerianką? Czy może wręcz przeciwnie, broniąc tego wszystkiego jesteśmy narażeni na to że dziecko gdy spróbuje to będzie wtedy przesadzać? Czy wychowane na grzeczne dziewczynki w przyszłości także będą dalej grzeczne czy właśnie z tego powodu zerwą się z łańcucha i polecą na dyskoteke...?

Z kosmetyków lakier do paznokci czasami jak widzi ze ja sobie maluje, ale sporadycznie, a tak to ma swoje "perfumy" z ksiezniczkami disneya i tego uzywa codziennie. Tyle zadnych cieni itd nie pozwalam na co dzień (w sensie bawic sie w malowanie buzi) na jakiś bal przebieranców itd to jak najbardziej ale żeby siedziala i się malowala w formie zabawy- nie. Natomiast cienie ma do malowania lalki, ale czy ja wiem czy jakoś specjalnie lubi się w to bawić? (taka glowa lalki do czesania i malowania) raczej sobie lezy to gdzieś tam na półce. Natomiast zawsze są torebki, lańcuszki, pierscionki i inna biżuteria- to obydwie moje cory mają świra na tym punkcie i dodatki musza być ;) (oczywiscie do skzoly nie zakląda, ale jak wychodzimy popołudniu, albo nawetidzie na podwórko to się stroi w koraliki) Co o tym myśle? Nic nie myśle. To jeszcze dziecko i wiadomo ze ma swoich idoli - moja któlewny disneya wiec by chcialą miec wielkie balowe suknie i diademy i koraliki ;) Przejdzie jej, a szkoda bo to slodki, a potem wląsnie niestety przejdzie i zacznie się jakaś hanna montana czy jak jej tam :(:(:(

Gość Lilianaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
moja 6latka kocha obecnie kucyki Pony - przyjażń to magia :) zna Monster High ale ja to w ogóle nie interesuje

moja jesst troszke starsza ale z bajek oglada te na disney chanel. z lalek monster high ma tylko 3 i ani sztuki wiecej nie dostanie.okropne sa te lalki.bardzo lubi barbie i ma ich sporo plus domek,kon i takie tam i tym lubi sie bawic..bardzo lubi tez filmy barbie.jezeli chodzi o kosmetyki to ma lakiery do paznokci ale malowalam jej w wakacje;) pomadke ochronna ma i swoje pierwsze perfumy hanah montana.zaweiszki,pierscionki ,opaski na wlosy ma ich duzo.no i ma swira na punkcie torebek( ale to szajba odziedziczona po mamusi).kombinuje cos z wlosami( jakies dziwne fryzury) ale szybciutko sprowadzam ja na ziemie i czesze po swojemu.

Gość a moze by tak małgosia
Ja mam syna 5,5 letniego. Mój nie interesuje się filmami ani serialami. Musi to być kreskówka, a pozwalam oglądać mu MiniMini i od tych wakacji Scooby'ego. Bardzo o to prosił więc zgodziłam się. Do tego dostaje magazyn Scooby'ego. Co do innych bajek, to nie pozwalam, ale to też pewnie kwestia czasu, bo chodzi do przedszkola i słyszy że inni chłopcy oglądają Ben10 i zaczyna prosić. Obejrzałam z ciekawości kilka odcinków i na razie nie ma mowy. Poza tym ogląda jeszcze wybrane programy na Da Vinci Learning, które uwielbia. Komputer też dostaje na wyznaczony czas i przyznam szczerze już nie jest zainteresowany edukacyjnymi grami. Pozwalam mu na wyścigi i na gry logiczne. Co do dziewczynek to nie uważam za szkodliwe używanie przez nich preparatów do makijażu dla dzieci czy ozdóbek. Oczywiście z głową, w domu pobawić się tak, ale puścić wymalowane dziecko do ludzi to w życiu bym nie pozwoliła.

Gość Pytam ta mame ktora ma
Perfumy dla dziecka disney princess- jak one pachna,czy nie maja zbyt silnefo chamskiego zapachu? Pytam bo moja corka 6letnia sobie takie wynarzyla ale nie mam gdzie przetestowac widzialam tylko w katalogu. Pozdrawiam.

są różne te perfumy. Ja kupilam jakieś ze śnieżką chyba one mają taki trochę truskawkowy zapach calkiem znośny ale niektore (chyba niebieskie z kopciuszkiem) megaa smierdzialy. Moja mala ma takie malusie- w biedronce można je kupić. Musisz iść i powąchac. Teraz jak jej sie te skończa to jej kupię z zary bo pięknie pachną takie rożowe dla dziewczynek wlasnie nie tak chamsko jak zapach do wc ;) Fajne są też HM różowe w okrąglej butelce. Ona już miala dużo tych perfum i przeszłyśmy i te lepsze i te gorsze zapachy i radze sprawdzić zanim się coś wybierze :)

Gość Anna zlotopolska
Czekaj lala niech sie twoje kochane malenstwo " nie z probowki" urodzi i oby bylo ladne,gorzej jak bedzie do ciebie podobne:ojuz mu wspolczuje

Gość 111monia111
Moja córeczka lubi oglądać Alvina i wiewiórki. Przyznam szczerze, że i mi się bardzo spodobała ta bajka. Często ogląda ją ze swoją młodszą o rok sąsiadką :) Widziałam, że na Dzień Dziecka ma lecieć na pulsie o 20. Na pewno będziemy wspólnie oglądać