Martynkaa_19 0 Napisano Wrzesień 10, 2012 temat ciąży jest mi teraz bliskim tematem, ponieważ obawiam się, czy czasem w niej nie jestem, mimo używania antykoncep cji w postaci prezerwatywy. Czytałam wiele artykułów, zresztą nawet na biologii w szkole uczono mnie, że proces zajścia w ciążę, to wcale nie taki łatwy proces, że praktycznie jest bardzo trudno zajść w ciążę. Ale jednak jest tak wiele niechcianych ciąż, wpadek mimo użycia antykoncepcji, więc ja juz nie wiem co mam myśleć. Czytałam, że prawdopodobieństwo zajścia w ciążę kochając się w dniu owulacji bez zabezpieczenia wynosi 15%... a ja mialam zabezpieczenie. W mojej sytuacji było wiele kobiet, a jednak wpadły. Jak to właściwie jest? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sprzedająca ma Napisano Wrzesień 10, 2012 25, a nie 15. Spóźnia Ci się okres czy co? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Martynkaa_19 0 Napisano Wrzesień 10, 2012 26% podobno jest dzień przed owulacją. Miałam okres, ale był dziwny, niby trwał tyle samo co zwykle, ale zaczął się plamieniem. Boli mnie lewy jajnik i widać mi żyły na piersiach. Chociaż zawsze miałam widoczne żyły, ale chyba nie aż tak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość potrzebny tutaj Napisano Wrzesień 10, 2012 psycholog Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rozumiem że jesteś co Napisano Wrzesień 10, 2012 najmniej w 7 miesiącu ciąży, piersi ci bardzo urosły i stąd te żyły na wierzchu się pojawiły :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Martynkaa_19 0 Napisano Wrzesień 10, 2012 ja piszę poważnie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mawelka Napisano Wrzesień 10, 2012 Kochana Martynko,miałam te same problemy co Ty. Strasznie się bałam na początku,każdy objaw opisywany tu przez Ciebie również brałam za oznakę ciąży i co? Narazie w niej nie jestem:) pare razów ze strachem,niepotrzebnym jak się okazało i się uspokoiłam. Wystarczy uważać,solidnie zabezpieczyć a będziesz mogła się cieszyć seksem bez obaw:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Martynkaa_19 0 Napisano Wrzesień 10, 2012 mieliśmy prezerwatywę, nie pękła... ale tyle się naczytałam, ze teraz straszliwie panikuję :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mawelka Napisano Wrzesień 10, 2012 nie martw się,skoro nie masz zaufania do gumek to może inna metoda? I pytanko,masz regularne cykle? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Martynkaa_19 0 Napisano Wrzesień 10, 2012 miałam zaufanie... tylko, że to były moje dni płodne, prawdopodobinie owulacja, jeszcze facet skończył we mnie... Tak, mam regularne cykle, 30- 31 dni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mawelka Napisano Wrzesień 10, 2012 jak dawno to było? Zażyłaś tabletkę po? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość co za urząd pracy Napisano Wrzesień 10, 2012 po co skoro zabezpieczyła się prezerwatywą, która nie pękła? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Martynkaa_19 0 Napisano Wrzesień 10, 2012 nie zażyłam tabletki po... to było ponad miesiąc temu. Jakieś 5 tygodni. zresztą na drugi dzień od zdarzenia wyjechałam na wakacje. Teraz wydaje mi się, że widzę na majtkach czerwoną plamkę... nie wiem, bo są pomarańczowe. Bolą mnie piersi i nie mam śluzu płodnego, a powinien być. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mawelka Napisano Wrzesień 10, 2012 sorki,nie doczytałam. Nie masz powodu do niepokoju,nie denerwuj się napewno w ciąży nie jesteś. Okres przyjdzie,spokojnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Martynkaa_19 0 Napisano Wrzesień 10, 2012 obyś miała rację... tak strasznie się boję, za 3 tygodnie zaczynam studia. Gdyby okazało się, że jestem w ciąży, to moje życie zawaliłoby się... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość taka jedna mala wredna ;))) Napisano Wrzesień 10, 2012 zrob test z krwi beta hcg, a nie zawracasz ludziom glowe na forum :P nikt nie jest wrozka i Ci nie powie, czy jestes w ciazy czy nie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pieciolinia_ 0 Napisano Wrzesień 10, 2012 Wredna, kobiety się powinny wspierać nawzajem... Takie jak Ty nie powinny się wypowiadać, dołują zestresowane już kobiety. Do autorki tematu - WYLUZUJ :) Ja mam dokładnie takie same problemy - zabezpieczona na maksa, ale ciągle panikuję... Musimy wrzucić na luz, takie nerwy wykanczają :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Martynkaa_19 0 Napisano Wrzesień 10, 2012 ciągle sobie wmawiam objawy... nie potrafię przestać o tym myśleć, a z drufiej strony przecież miałam okres, trwał 7 dni tak jak zwykle... był dziwny, ale był. Najgorsze jest to, ze facet z którym to zrobiłam, jak dowiedział się, że obawiam się ciaży, po prostu przestał sie odzywać :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mawelka Napisano Wrzesień 10, 2012 masz 19 lat? Facet to dupek ale Ty nie masz się czego bać,raz miałam okres dwa dni po wspólżyciu i panikowałam-niepotrzebnie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mawelka Napisano Wrzesień 10, 2012 tzn,że okres trwał dwa dni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Martynkaa_19 0 Napisano Wrzesień 10, 2012 no ja miałam w terminie, tak jak powinien być... ale zaczął sie brązowym plamieniem, a nigdy tak nie miałam. Tak, mam 19 lat, a mój facet 25... myslałam, że jest trochę bardziej odpowiedzialny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pieciolinia_ 0 Napisano Wrzesień 10, 2012 Słcuhajcie, ja miałam tak: szosty dzien cyklu - szosty dzien brania tabletek. W ulotce pisze, że od pierwszej jestem zabezpieczona. Stosunek przerywany. A ja panikuję, że jestem w ciązy. Co na to powiecie? Martynka - jakbym slyszala siebie... ;) Wyluzuj laska, znam ból :) zadajemy go sobie zupełnie niepotrzebnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Martynkaa_19 0 Napisano Wrzesień 10, 2012 nie wiem, może to wszystko przez stres.. miałam też pełno pryszczy na twarzy i dekolcie, teraz zniknęły. Podobno psychika potrafi działać "cuda" z ludzkim ciałem. Ale ja tak strasznie sie boję, nie potrafię mysleć o niczym innym :( do lekarza też się boję iść. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mawelka Napisano Wrzesień 10, 2012 Martynko,jesteśmy równolatkami;) faceci to dupki dlatego warto się dobrze zabezpieczyć bo potem często po czasie wychodzi ich podejście. Co do drugiej dziewczyny,kiedyś czekalo się tydzień przy tabletkach starej generacji. Teraz od 1 tabletki wziętej w 1 dzień okresu jesteś zabezpieczona. Ja kochałam się przy 5 tabletce 1 blistra i dzidzi nie ma:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Martynkaa_19 0 Napisano Wrzesień 10, 2012 muszę pomyśleć nad tabletkami, jeśli nie jestem w ciąży... nie będę tak panikowała. Ehh, tak straszliwie się boję. Codziennie rano budzę się z bólem brzucha. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mawelka Napisano Wrzesień 10, 2012 Martynko,nie jesteś w ciąży zapewniam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mawelka Napisano Wrzesień 10, 2012 raz miałam wszystkie objawy bo sobie wmawiałam i ze stresu cykl 48dni xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Martynkaa_19 0 Napisano Wrzesień 10, 2012 wiesz, najbardziej martwi mnie to, ze nie mam śluzu płodnego. Zawsze w nim "tonęłam" podczas owulacji... a teraz nic, tylko trochę był i koniec... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mawelka Napisano Wrzesień 10, 2012 Nie masz powodu do niepokoju,możliwe,że przez stres twój organizm tak reaguje;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Martynkaa_19 0 Napisano Wrzesień 10, 2012 obyś miała rację. Tyle się naczytałam, ze gumki często zawodzą... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach