Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spoko loko

Dlaczego zielona herbata przestała działać?

Polecane posty

Gość spoko loko

Od ok. pół roku piję zieloną herbatę. Bardzo dobrze działała na jelita a ja mam wielkie problemy z nimi (zaparcia). Po wypiciu szklanki lub dwóch (w zaleznosci od firmy) załatwiałam się. Ale od kilku dni-zero działania. Czy jelita już się przyzwyczaiły?

Gość odstaw weglowodany proste
a moze zacznij sie odzywiac lepiej a nie tylko pic zielona herbate?

Może tak być, że organizm się przyzwyczaił. A próbowałaś jogurtu śliwkowego?

Gość wwwwwwwwwwww
oczywiście,człowiek z czasem na większość rzeczy się uodparnia a jelita mają to do siebie,że jako jedne z najszybszych narządów .. przyzwyczajają się.. Miałam podobnie,z tabletkami na zaparcia pierwsze kilka miesięcy działały.. później nic :(

chyba powinnas poczytac troche nie tylko o zaletach ale i wadach green tea :O maxymalnie pije sie 3- 5 szklanek MAX w tygodniu. inaczej mozna sie narazic na niedotlenienie tkanek i anemie :O....

Gość gdahgda
przesadzalas z czestotliwoscia i rozleniwilas jelita. teraz bez wspomagaczy w coraz wiekszej ilosci nie bedziesz mogla sie zalatwic... na wlasne zyczenie... lepiej sprobuj kaszy gryczanej, owocow, kiszonek. moze wewnetrzna flora wroci do normy

Gość yukki
max 3-5 szklanek w tygodniu? o chyba musisz poczytać więcej na ten temat. a na problemy z zaparciami to radzę zmianę diety n a poczatek.

Gość spoko loko
Kurczę. Nie nie próbowałam jogurtów ani nic takiego. Gdy zaczełam ja pić, cieszyłam się, ze nie będę już się meczyc.. a teraz chyba jeszcze gorzej:O Odzywiam sie w miare zdrowo, chociaz słodyczy jem sporo:O

cukier powoduje namnazanie grzybow w jelitach ktore utrudniaja prace jelit. ponadto cukier dziala zapierajaco.

Gość spoko loko
Kiedys lekarz mi powiedział, że moje zaparcia są nawykowe tzn. w przedszkolu, szkole powstrzymywałam się i powstawały zaparcia. Co trzeba jesć, żeby zaparcia nie meczyły?

nie jesc slodkiego. warzywa, kasze, ziarenka trzeba jesc i odpowiednia ilosc tluszczow (najlepiej roslinnych) i wody

Gość spoko loko
Właśnie, mało piję. Czasem w ciągu doby wypiję dwie herbaty tylko tudzież dodatkowo kubek wody mineralnej. Chyba muszę więcej pić.