Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama nastolatki w LO

Czy nauczcielka ma prawo sie czepiac, ze corka chodzi w butach na obcasach?

Polecane posty

Autorko nie sraj ogniem i się z córeczką uspokój. Niech sobie chodzi w tych obcasach skoro tak bardzo chce, aż tak bardzo was kurwa boli, że jakaś nauczycielka rzuca do niej uwagami? Za miesiąc ta kobieta nie będzie pamiętać jak się twoja córka nazywa. Uspokójcie się histeryczki :O

Gość Zojkaa
Przeczytaj dokładnie regulamin szkoly, zaznacz najwazniejsze (potrzebne) fragmenty do dyskusji i wytłumacz nauczycielce ze to nie jest jej sprawa jak ubiera się twoja córka po szkole. Co do pyskowania kazdy nastolatek to robi.. N-el powinien wpisać za to uwagę i na tym sprawa powinna się zakończyć.

ja też miałam taką babkę w liceum, pytała nawet nas gdzie takie buty kupujemy, a to norma, że się do szkoły tak dziewczyny ubierają, bo każdy ubiera się jak chce, także chooooj w dupe tym co zwracają na to uwagę, wydaje mi się, że córka u niej choojowo się uczy i stąd te pretensje...

Gość może stanę w obronie obcasów
i wogóle innych dziwactw. Nie dotyczy mnie to od dawna - mam nieco ponad 30 lat i mimo niewątpliwie dorosłego wieku nie zrozumiałam absurdalnych przepisów szkolnych. Uważam, że w szkoła powinna zająć się swoimi zadaniami: nauką i wychowaniem, a nie pilnowaniem takich bzdur. Jeśli dziecko się nie uczy, nie opanowało materiału, zachowuje się niezgodnie z normami społecznymi: jak najbardziej nauczyciele powinni reagować, to ich rola. A kształt i kolor butów, moim zdaniem, przekraczają te kompetencje. Czego chcemy nauczyć dzieci? Że można oceniać ludzi po butach? Że buty są równie ważne jak to, co ma się w głowie? Że Twoja wiedza i zachowanie nie ma żadnego znaczenia, jeśli włożysz nieodpowiednie buty? Chyba widzicie ten absurd.

Gość nbjguyi
prawda jest taka,że noszenie obcasów w tak młodym wieku praktycznie przez cały czas jest niezdrowe. Kto ma tu racje ? Mamusia czy nauczycielka

Gość może stanę w obronie obcasów
Noszenie obcasów w żadnym wieku nie jest zdrowe, ale tu chyba nie o zdrowie się rozchodzi.