Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jina

Stomatolog BORCZYK KATOWICE

Polecane posty

Poszukuję dobrego specjalisty. Mały (3 latka)przy kontakcie z ostatnim dentystą dostał histerii.... leczenie zębów na siłę to nie jest dobry pomysł, a ząbek boli i trzeba go wyleczyć. Szukamy kogoś z podejściem do malucha. Co myślicie o Klinice Implantologii i Stomatologii Estetycznej Roman Borczyk w Katowicach. Wiem że lekarz Izabela Walewander leczy takie maluchy. Korzystał ktoś może z tej kliniki

Witam, widzę, że wątek założony już jakiś czas temu, ale mam podobny problem i nie będę zakładać nowego. Otóż syn 4 latka wymaga leczenia kanałowego dwóch ząbków - bolą i jeszcze zwykłego - 3 ząbki. Pierwsza wizyta u dentystki poleconej przez znajomych jako świetna specjalistka z podejściem do dzieci wywarła zarówno na dziecku jak i na mamusi koszmarne wrażenie. Na próbie podania znieczulenia się zakończyło. Teraz mamy utrudnione zadanie ponieważ syn się zraził. Byłam u Borczyka i mały sukces, usiadł na fotel, pokazał ząbki, niestety nie pozwolił podjąć leczenia. Zwiedziliśmy 3 gabinety reklamujące się jako przyjazne dziecku i ten zdecydowanie rzeczywiście taki jest. Sama klinika robi rewelacyjne wrażenie, syn nie chciał wyjść z pokoju zabaw. Myślę, że gdybym trafiła tam z synem na pierwszą w jego życiu wizytę to leczenie mielibyśmy już za sobą. Niestety ceny KOSMICZNE. Dlatego proszę o opinie odnośnie podtlenku azotu, kompetencji lek. Kamili Gondek (bardzo młoda) i ogólnie wszystko co pomoże podjąć decyzję. Dodam, że w przypadku mojego syna bardzo sprawdza się puszczenie bajki w gabinecie.

Gość Kruselka
Ja z corka chodze na zawiszy czarnego w katowicach osiedle 1000 lecia. Bardzo fajna lekarka tam pracuje ale nie pamietam jej nazwiska. Cora tez ma 4 lata ma plombowane zeby bez znieczulenia . Wydaje mi sie ze to zalezy od dojrzalosci dziecka z reszta w tym gabinecie ńie ma telewizora :)

Gość Kruselka
Milo zwraca sie do dziecka ale watpie ze twoje dziecko daloby sobie cos u niej zrobic bo to zwykly gabinet.

Mój dostaje mega paniki więc chyba musi mieć borowanie z gazem rozweselającym poza tym nie wyobrażam sobie kanałówki bez znieczulenia.

Poszperałam w necie.Ceny w Warszawie w klinikach o zbliżonym standardzie są kilkakrotnie niższe.Nie zmienia to faktu,że dalej nie mam dentysty dla syna.Może jest coś na śląsku podobnego do Borczyka ale z niższymi cenami?

Gość gość
wydaje mi sie, że nie bardzo - Borczyk ceny ma owszem, wysokie, ale ma też najlepszy sprzęt stomatologiczny, więc trudno sie dziwić, żeby było taniej. Ja wole płacić więcej ale mieć gwarancję leczenia na poziomie, u najlepszych specjalistów.

Gość kAMILAuuu1
w do którego lekarza z kliniki pana Borczyka warto sie udać>? Moje dziecko potwornie boi się dentysty i cięzko mi wyeliminowac ten jego lęk, więc szukam dentysty wyrozumialego i doświadczonego, który oswoi Michałka z gabinetem i pokaże mu, ze strach ma wielokie oczy. Pilne!

Gość tuli
Rzeczywiście ceny w klinice dr Borczyka są powalające. Ale naprawdę jest warto. Klinika na bardzo wysokim poziomie. My byliśmy z naszym 3 latkiem na wizycie i był bardzo zadowolony. Wielki pokój zabaw, dziecko w trakcie zabiegu ogląda bajkę a po nim samo sobie wybiera nagrodę. Również byliśmy u dr Kamili Gądek i zrobiła na mnie duże wrażenie. Ma bardzo dobre podejście do dzieci a to w leczeniu dziecka jest bardzo ważne.

Gość gość
vidental w Gliwicach

Gość gość
@kAMILAuuu1 - w kwestii leczenia dzieci to mysle, że pani Iza Walawender byłaby super, pani Gądek też, my z dzieckiem chodzimy do pani Izy i ją z czystym sumieniem mogę polecić.

Gość mikrusia3
Jak dla mnie pani Kamila od Borczyka jest dla mnie najlepszym stomatologiem dziecięcym, ma wprawe w leczeniu dzieci. Nie pamiętam, jak nazywa się asystentka, ale tez jest sympatyczna bardzo i moje dziecko dobrze się czuje w gabinecie, doisyć swobodnie, a pani Kamila jest dla niego troche jak ciocia :)

Gość gość
Niewiem ale wyglada mi to to sprytna reklamę ...

Gość mikrusia3
gościu, zawsze możes zprzekonać sie osobiście czy to, o czym pisze, jest prawdą :)

Gość gość
czy ktos chodzi(ł) do Borczyka do konkretnego lekarza - mam na mysli p. Maćkowiaka? szukam dobrego chirurga stomatologicznego i jego nazwisko obiło mi sie o uszy, wiecie cos?

Gość gość
owszem, a co ? jakaś konkretna sprawa? dr Maćkowiak w swojej dziedzinie chyba nie ma sobie równych

Gość gość
kochani jak szybko mozna sie dostac na wizyte do Borczyka i czy w weekendy kliniak tez jest otwarta? pytam, bo mi ósemka nie daje spokoju i jeszcze mi sie afta zrobiła, strasznie boli :/ chyba musze cos z tym prędko zrobic

Gość marchewwwwa
Ja u Borczyka usuwałam dwie ósemki, które bardzo mi przeszkadzały w normalnym funkcjonowaniu. Na jakość obsługi nie narzekam, bardzo dobrze wyrwali zęby, wszystko się ładnie zagoiło. Cenowo również korzystnie.

Gość gość
u Borczyka nie bylam, ale zabieram dzieci do es dentica www.esdentica.pl/ maja do dzieciakow dobre podejscie i wszystko idzie zawsze szybko i sprawnie. polecam.

Gość mariannakowal
Ja jestem od kilku lat pacjentką kliniki borczyka. Zawsze jestem zadowolona. Doktor wyprostował sprawę mojego uzębienia, które generalnie rzecz biorąc było mocno niezadowalające.

Gość majeczkkkkkka
Klinika super wygląda, szkoda, że państwowe zozy w połowie tak nie wyglądają. Co do usług: korzystałam z usługi wybielania zębów. Stomatolog ze mną normalnie porozmawiał i zaproponował to, co będzie najlepszym rozwiązaniem. Za to duży plus.

Gość kotełkowa
Raczej napisałabym, że państwowe gabinety, ani kliniki nigdy nie będą tak wyglądać i nie będą świadczyć usług na takim poziomie.

Gość gość
My chodzilismy do doktora Miziołka w www.arsdentana.pl/nasz-zespol-2/ nad morzem, a teraz jak się przeprowadziliśmy to mamy problem ze znalezieniem dobrego dentysty dla dzieci:(

Gość gość
Ja z Bielska-Białej do Cieszyna jeżdżę do dr Adama Pasza, miły nieduży gabinet, mają super wyposażenie, córka była jeden raz z gazem, teraz już daję zrobić sobie ząbki normalnie.

Gość gość
Doskonale wyposażony gabinet (mają m.in. urządzenie do bezbolesnych znieczuleń), zawsze leczę tutaj zęby. Ostatnio umówiłam się na wizytę do doktora Tomasza Herczakowskiego (wcześniej chodziłam do jego ojca) i jestem bardzo zadowolona – leczenie kanałowe wykonane szybko i dokładnie.

Gość gość
Doktor Hassan Steif z Prodenta Clinic na Poniatowskiego w katowicach (mają też oddział w gliwicach na Orlickiego) ma świetne podejście do dzieci. I świetnie robi kanałówki.

Gość gość
Dodam ASTRA DENT z Katowic, spr oferte na stronie http://www.astra-dent.pl/ Z doswiadczneia moge polecić od nich i chirurga dr Bigasa i jak chodzi o implanty - idealnie profesjonalnie!

Gość gość
Ja chodzę do BoaDent na Sowińskiego gdzie panuje kameralna i rodzinna atmosfera a doktor ma świetne podejście do dzieci więc każda nasza wizyta przebiega bez problemów.

Gość panpawcio
Ja bym nadal pozostał przy Borczyku. Ja odwiedzam klinikę doktora Romana, nasz maluch Dentolandię, a żona klinikę medycyny estetycznej - wszystko na najwyższym poziomie i w jednym miejscu! Zaczęło się od pierwszej wizyty Karolka u stomatologa, przy okazji dowiedzieliśmy się, że na miejscu możemy rozwiązać więcej problemów zdrowotnych!

Bolało i bolało… codziennie! Lekarze rozkładali ręce, już mi chcieli wyrywać zęba! Na szczęście u doktora Borczyka wszystko załatwiłam w jeden dzień - leczenie kanałowe mistrzowsko wykonane! A już byłam pewna, że będzie trzeba go usunąć! Na szczęście endodoncja na najlepszym poziomie - a informacje znalazłam na www.borczyk.pl.