Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy tak moze być?

dieta 1,5 rocznego dziecka

Polecane posty

Gość czy tak moze być?

rano mleko modyfikowane II śniadanie kromka z wędliną i herbatka przekąska 2 ciasteczka zbożowe i garść malin sok owocowy gęsta zupa z kasza i warzywami i kawałkami kurczaka na podwieczorek jogurt kolacja kaszka na mleku modyfikowanym Czy jeśli chodzi o ilość to jest ok? Zastanawiam się czy nie za mało zjada. Ostatnio niezbyt dobrze przybiera na wadze, ale może dlatego, że dużo się rusza? Chyba, że jednak to ja źle karmię?

Gość Justyna........
Mój syn ma niespełna 16 miesięcy i karmię go tak. Po przebudzeniu 8-9: mleko modyfikowane ok. 12 - kaszka lub jajecznica z chlebem ok.15-16 - obiad (bardzo różny, w zależności co zrobię) ok. 19 - kolacja (chleb z wędliną, serem, pasztetem lub serkiem do smarowania lub chleb z masłem i parówka) + jakiś owoc ok. 21:30 - mleko modyfikowane z kleikiem W międzyczasie czasami dostaje danonka, lub chrupka czy biszkopta. Do picia woda, czasem sok.

Wydaje mi się że twoja dieta jest ok. Moja ma 16 mc i je tak: rano 7-8 mleko mod. 150ml jej daję ale nie zawsze tyle wypije ok. 9 śniadanie (np. jajecznica z 1 jajka + mała kromka chleba bez skórki z masłem albo serek wiejski i pieczywo - dziś zjadła prawie całe opakowanie serka) 11-11:30 zupa taka "cienka", rosół, pomidorowa, ogórkowa, buraczkowa 12:00 mleko mod. 240ml - do spania (nie zawsze całość wypija) ok.15-16 drugie danie (gotowane mięso + ziemniaki z masłem/kasza z sosem/ryż/makaron + surówka typu mizeria, buraczki albo marchewka z groszkiem) 17-18 podjada nasz obiad albo je jakieś drobne owoce 9-20 mleko mod. 240ml - do spania

Gość Jadwigazbusystz
Moj ma 16 miesiecy i je tak: 6-7 mleko 210ml 9 śniadanie (kaszka tosty sandwiche z serem jogurt jajecznica) 12 zupa (rosół pomidorowa ogorkowa szpinakowa szczawiowa żurek kalafiorowa barszcz czerwony) 15:30 drugie danie (ziemniaki z różnym mięsem pasta spagetti ryż warzywa) 18:00 kolacja (podobnie jak śniadanie tylko lekko strawne) 20:00 mleko 260 ml