Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Abisynius

Jaka praca dla sympatyka podróży?

Polecane posty

Gość Abisynius

Sympatyka? Mało powiedziane. To u mnie .. obsesja? Tak to nazwijmy. Od naprawdę wielu, wielu lat ślęczę nad mapami, relacjami z wypraw, fotoreportażami, atlasami, książkami itd. itd., które tyczą się świata. Od Azji przez Ameryki aż po Europę, Australię i Afrykę - ot, wszystkie kontynenty, wliczając w to również Antarktydę. I tu pojawia się pytanie: Jakie zawody mogłyby sprawiać mi radość i dostarczać wystarczających na życie i odrobinę atrakcji pieniążków? Znam 7 języków obcych (4 w bardzo dobrym stopniu, 3 w zaawansowanym), nie zależy mi na jakimś luksusowym życiu. Może być na przysłowiowych walizkach. Jakie kierunki/zawody? Bylebym nie ograniczał się do zwykłego oprowadzania znudzonych dzieciaków po Warszawie czy innym mieście. Chodzi mi o to, by się wybić hen za granicę i tak włóczyć, jak to starzy travelerzy. ;)

Gość panna marianna
moze jako reporter

czegos tu nie rozumiem... Znasz tyle jezykow obcych i co z nimi wlasciwie robisz? w jakiej branzy teraz pracujesz? mam nadzieje, ze nie marnujesz sie w Warszawie! Podrozowales kiedys? zrob sobie roczna przerwe jesli nie, kup bilet RTW i w droge. ja 2 lata bujalam sie z decyzja o przerwaniu prawa na UAM-ie i nie zaluje. teraz studiuje hospitality management i wiem ze to jest to, co chce robic byc managerem w hotelu, podrozowac po swiecie, troszczyc sie o turystow i nie spedzaj czasu tylko na czytaniu reportazy, dzialaj sam rowniez. powodzenia!

Proponuję "tajemniczego klienta" w branży turystycznej/hotelarskiej. Może to raczej "dorobienie sobie" niż konkretna praca, ale od czegoś trzeba zacząć ;)

Gość sesynka
moze jakas praca w liniach lotniczych? jest tez taka robota ze ludzie jakby opiekuja sie domami innych, nie wiem dokladnei jak sie to nazywa ale raz pomieszkujesz przez jakis czas np w grecji opiekujac sie domem czyims (oczywiascie to sa zwyke ludzie zamozni) potem moze ci rzucic do hiszpani, francji.....w polsce chyba takich firm nie ma ktore zajmuja sie tego typu pracami ale wiem ze w UK jest takie cos