Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sąsiad smieciarz i brudas

Mój sąsiad wyrzuca śmieci do lasu. Donieść na niego ?

Polecane posty

Gość gość
powiedz mu o tym

Gość gość
Wydaje mi się, ze powinieneś najpierw zwrócić mu uwagę. Jeśli to nic nie poskutkuje, no to wtedy powinieneś to zgłosić. Bez przesady, las to nie wysypisko. Mógłby sobie kupić taki duży pojemnik na śmieci (http://www.skatom.pl/index.php?id=details&base=p_b_segregacja&nr=9) i tam wyrzucać gruzy, albo zamówić specjalny kontener. Las to dobro wspólne. Ale w Polsce, jak wspólne to znaczy niczyje.

Gość siddor
Możesz zasugerować mu zakup koszy na śmieci http://koszenasmieci.pl/, cena nie jest wygórowana, może oduczy się niedobrych nawyków. Ja nie jestem donosicielką, i z pewnością nigdy nią nie zostanę, zawsze szukam innych rozwiązań.

Gość gość
Ja uważam, że to jest w ogóle jakiś szczyt szczytów. Jak można być tak bardzo bezmyślnym...segregacja nie boli, a takiemu delikwentowi bym od razu mandat dała, a jakby nie pomógł, too kolejny i kolejny. Ja segreguję...no i w firmie w której pracujęteż współpracujemy z http://euro-eko.mielec.pl/ którzy zajmują się przetwarzaniem odpadów na paliwo alternatywne

Gość gość
Jeśli go lubisz to powiedz mu że dajesz mu dzień do sprzątnięcia tego g****a które wywiózł do lasu,daj mu szansę :) jeśli wali cię sąsiad i co się z nim dzieje,zadzwoń na straż albo pały,jak każdy będzie wypierdzielał do lasu to za 50 lat będzie wysypisko a nie San Francisco :D

Gość gość
Dla mnie to też już jest jakieś skrzywienie. Wszystko rozumiem, ale naprawdę wyrzucanie śmieci do lasu to już jest uwstecznienie. Co mu szkodzi po prostu wydać 50 zł i dać firmie wyworzącej smieci...ja nie mogę, co za gość...ja jeszcze oprócz tego, ze prowadzę własny biznes i daje zlecenie firmie zajmującej się utylizacją odpadów przemysłowych: http://eco-service.com.pl/, to jeszcze na dodatek segreguję śmieci w domu. Można...można!

Gość gość
Niech kazdy robi jak uwaza, nie wrtacamy sie do spraw innych bo mozemy dostac noz pod zebro. Jak na mnie by ktos nakablowal to zycia by nie mial,zatrulbym mu je jak tylko bym mogl. Nie chodzi o sprawe a o zasade. Nie ingeruje sie w czyjes zycie

Gość gość
jak się nie chce, by ktoś ingerował w twoje życie, to nie ingeruj w życie innych i nie wywalaj śmieci w miejscach, które nie są twoją własnością. Usyp górę śmieci w swoim ogródku i ciesz się, po co je wywozisz do cudzego lasu i oburzasz się, że komuś się to nie podoba.

Gość gość
ja bym doniosla niech placi za to co robi. U nas byla tez podobna sytuacja i koles dostal kare, mial przez rok zbierac smieci ktore mozna zawiesc do skupu tu http://www.pphuorion.pl/skup.php i mial raz na tydzien tam zwozic smieci, i mu sie odechcialo po lasach jezdzic.

Gość gość
2014.11.26 uważaj, żeby ci właściciel lasu nie wsadził noża pod żebro, jak będziesz wyrzucał śmieci do jego lasu

Gość gość
nie ma co sie czaisz, trzeba doniesc! myslisz, ze jak go milo upomniesz to koles zabierze sie za sprzatniecie tego syfu ? juz w to wierze.. mam rodzine na wsi, piekna okolica -- hmm piekna by byla, gdyby nie smieciory! masa smieci, w jeziorach, w lasach, na lakach, w rowach.. szkoda gadac naprawde.. smutny widok

Gość gość
Ja bym nie donosil, prędzej nauczylaby go jakas edukacja, np. ze sprzet elektroniczny oddaje się do specjalnych punktow, nawet baterie takich jak www.elektrosmieci.warszawa.pl

Gość gość
Ciekawe, jak szybko zrobi się tam burdel. Powinni obudować te śmietniki z firmą olto i mieć dwa problemy rozwiązane dzięki jednemu działaniu.

Gość gość
tacy ludzie powinni placic kary i to niemałe. My u siebie w miasteczku mamy ogolnodostepny smietnik z pojemnikami na rozne smieci i jak sie uzbiera duzo butelek czy papieru to je wywozimy do skupy http://www.pphuorion.pl/ . dzieki tej inicjatywie jest czysciej i przyjemnie sie wspolpracuje wiekszą grupa.

Gość gość
Duzo takich smoluchow jest. Z wylezina jest kilku. Z reguly pijacy tak robia

Gość gość
moj sasiad wyrzuca nam na nasza posesje zyletki, gwozdzie, szklo i inne smieci, a ostatnio plyty betonowe. Rozmowy z tym brudasem nic nie daja. Komu nalezy to zglosic? Tylko policja lub straz miejska? Czy może nie zaszkodzi gmina i starostwo?

Gość gość
ale glupoty pisze gość 2015.11.27

Gość marlena ko
bgc spoleczne dno

Gość marciena
Prawda jest ze toniemy w śmieciach, z każdej strony walają się worki ze śmieciary z domów. ostatnio z jadącego 50km/h samochodu na rosyjskich numerach wypadł worek śmieci wielkości worka na kartofle... Jak jaskiniowcy robią pod siebie. Ale cóż jak rodzice nie wychowają to nikt inny. " bgc - leczenie nie pomoze, juz za pozno

Gość gość
Zlodzieje i inni zwyrodnialcy lamiacy wszelkie normy prawne i etyczne, ludzie wyrzucajacy smieci , to osobniki aspoleczne, to nie sa ludzie, to zwierzeta. Takich wywiesc na bezludna wyspe i byl by porzadek. Temu hejterowi z bgc nic nie pomoze. Jedyne zajecie to ulzewanie sobie w sieci, zalosne dowartosciowywanie mikroskopijnego ego. Hejter w necie, p.. w swiecie.

Gość adriannnnna
Wyrzucanie smieci do lasu, parkow, na laki , do rowow , ludziom pod domy, to zwyczajny brak kultury i wstyd. A zglaszac to powinniscie strazy miejskiej i policji

Gość gościnnie olga
Donies, zglos to i koles sie oduczy glupich zachowan.

Gość eko girl
Jak widac z kilku postow z 2014 r sa i obroncy smieciarzy wyrzucajacych wszystko gdzie popadnie. Pewnie sami zachowuja sie podobnie, bo skad byla by obrona zlych zachowanTo nie sa zdrowe zachowania. Pod swoj dom wyrzucajcie, na swoje posesje. Sama przyjemnosc. Mandaty za takie zachowania powinny byc wyzsze, szybko byscie zbiednieli. I nauczyli sie segregacji .

Gość karolina p
W lesie predzej spotkacie wysypisko, butelki, elektronike , niz grzyby , czy jagody. To jest smutne!

Gość gość
Glupich i niewychowanych ludzi nie brakuje. Niedlugo kazdy las zamienia w smietnik. Przerazajaca perspektywa

Gość gość
Tez mam takiego sasiada brudasa, co wyrzuca ludziom smieci

Gość gość
Pora stanowczo powiedziec NIE zasyfianiu lasow przez brudasow.

Gość gość
no a ja korzystałem z firm pod Warszawą, oni nieraz zajmowali sie odpadami typu gruz albo plastiki, gumy itd. daj mu namiar do tej firmy 509728189 ;)

Gość gość
Szkoda tych wszystkich lasów , łąk itd na takie głupoty. Przyroda to nie śmietnik. To azyl, piękno, którego nie powinien nikt niszczyć. Kary powinny być surowe.

Gość gość
nie rozumiem jak można zaśmiecać środowisko. My prowadzimy działalność gospodarczą i odpady odbiera od nas firma www.nowista.pl nie są to wysokie koszty a mamy gwarancję że śmieci trafią w odpowiednie miejsce.