Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasion

lactulosum na zaparcia u niemowląt

Polecane posty

Gość kasion

czy któraś mama stosowałą to u swojego dziecka? Moj ma pol roku i w aptece polecili nam wlasnie lactulosum.. zastanawiam sie tylko ja dlugo mozna to podawac i czy po zaprzestaniu stosowania nie jest potem dziecku trudniej sie samemu wypróżnic? prosze o odpowiedz, bo troche mnie martwi zeby nie przesadzic...

Gość kasion
nikt nie pomoze..?

Gość kasion
nikt nic nie wie na ten temat..? ;/

Gość kasion
dziekuje za odpowiedz, oczywiscie ze zapytam na najblizszej wizycie. ale chciałam poznac opienie mam ktore miały do czynienia z lactulosum...

Tego specyfiku nie znam, natomiast położna w razie wu zaleciła mi podawanie córce duphalacku (nie jestem pewna pisowni, nie pamietam), jednak w koncu nie bylo takiej potrzeby. Miałam go w domu bo podczas ciąży ginekolog zalecił jego stosowanie w razie potrzeby. Wynika z tego więc, że jest dość bezpieczny. Można też podać czopki glicerynowe, ale przeczytaj w ulotce czy dzieciom też można podać bo nie jestem pewna.

Gość edyta mamamaaaa
Ja u swojego 8 mies dziecka nie pdawałam- robilam kompot z jabłek i to pomagało. Obecnie u kilku latka- nadal ma zaparcia :o podaje lactulosum- a marne efekty są :(

Gość kasion
no a nam na szczescie bardzo szybko pomogl i mysle zeby podawac kilka dni az sie wszystko ladnie unormuje... sama to bralam bedac w ciazy i mi pomoglo. jedyny moj dylemat w tym jak dlugo mozna go stosowac u niemowlat...

Gość agula8
u dziecka nie stosowałam, ale stosowałam u siebie-w ciąży, lekarz wtedy mówił że ten syrop jest zupełnie bezpieczny bo nie wchłania się i działa tylko na "poślizg"-choć i tak zapytałabym pediatry.A dłuże i napewno bezpiecznie mozna podawać probiotyki-ja córce przy podejrzeniu alergii podaję latopic przez 3 miesiące.