Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość y4j64j

czemu bieda robi sobie dzieci? przeciez nic im nie potrafia nawet dac!

Polecane posty

Gość y4j64j

nie mowie o domach czy cudach ale chocby o prostych rzeczach -ubraniach -dobrym jedzeniu, owocach na ktore bide nie stac itp

Gość gwiazdeczkaaaqa
bo sa pojebni nie mysla o tym ze te dzieciaki beda miały gorszy start gorsze zycie tylko mysla o sobie.

Gość y4j64j
no wlasnie przeciez to wazne zeby dziecku dawac dobre jedzenie a nie szynke za 5 zl kilogram:o albo ser za 3 zlote uprawianie sportow oczywiscie mozna jezdzic na rowerze komunijnym i biegac to za free ale basen-kosztuje silownia kosztuje

Gość Blada Róża
uhm tak, tak

Gość fhsfhjs
dokladnie, biedacy nie powinni robic sobie dzieci, dziecko powinno miec zdrowa diete, pelna witamin mikr makro etc elementow powinno chodzic na zajecia dodatkowe, jakie chce- jazda konna albo zajecia plastyczne, muzyczne, na pewno jakis jezyk obcy komputer do nauki to podstawa i internet telefon niekoniecznie ale wiem ze to norma gry, zabawki, ubranka, etc to wszystko kosztuje a bidoki robia dzieci i tylko cierpia dzieciaczki

Gość komukomukomukomu
a gdzie ty ostatnio szynkę za 5 zł widziałeś albo ser za 3?

Gość fhsfhjs
o i jeszcze sporty- rower, rolki, basen jak najwiecej zeby zdrowe bylo !!! i duzo czasu mu poswiecac, masakra, nie ogarniam

Gość gwiazdeczkaaaqa
ja jestem bogada i moim dzieciom codziennie kupuje zapiekanki i woze ich do disnejlenduw

Gość sikorka kosiarka
Biedacy ??? Tosz to pół biedy !! Wg mnie przed zajsciem w ciaze matki i tatusiowie powinni miec robiony test na poziom IQ. Bo czasem w takiej biednej rodzinie jest wiecej milosci, a potrzeba dzieck ai milosci trwa bez wzgledu na stan portfela- dlatego robia sobie dzieci.

Gość y4j64j
to byl przyklad nie mam takiej szynki ani takiego sera ale sory dobry ser i prawdziwa kielbasa kosztuja duzo bieda kupuje mortadele i smaży dzieciom na zdrowie:o

Gość y4j64j
miloscia dobrego startu i zdrowia nie zapewnisz a jeszcze kwestia dentysty i wyruywania zebow po kolei bo na kanalowe kasy nie ma

Gość Ja tęcza.
Ja mam wysokie IQ i w ogole sie to nie przeklada na moje zycie, to za malo zeby cos z tego wielkiego bylo. Testy psychologiczne na pewno, jakas terapia behawioralna dla potencjalnych rodzicow :D Oczywiscie poziom IQ plus inteligencja duchowa/ emocjonalna- ta jest najwazniejsza, etc Jedzenie jest bardzo niskiej jakosci, widze czym karmione sa dzieci kolezanek- parówki, mortadella, szynka najtansza, ser zolty ktory nawet kolo sera nie lezal itd Ale to nie wina rodzicow a rzadu, ktore ma nas za nic, trzymajac nas w skrajnej biedzie maja nas w garsci, bieda usypia ludzi a uspione spoleczenstwo nie jest grozne. Dlatego trzeba wyjsc na ulice i strajkowac, obalac to pierdolona polityke, cala europa sie z nas smieje!

Gość Ja tęcza.
Milosc i zdrowie jest NAJWAZNIEJSZE mozna w biedzie wychowac wspanialych ludzi, takich przykladow tez nie brakuje, najgorsza jest patologia- alkohol i przemoc, niestety pieniadze nie gwarantuja niczego, bo brak szacunku wystepuje na calej szerokosci geograficznej a najgorsi patole kryja sie za majatkiem, takze to zadne wytlumaczenie

Gość Ja tęcza.
Bezmyślność i głupota- i tu pieniedze w niczym nie pomoga.

Gość komukomukomukomu
hmm. tylko jak tak popatrzeć to na dobre i zdrowe jedzenie stać tylko tych naprawdę dobrze sytuowanych. jeśli do tego dojdzie konieczność zapewnienia dziecku tych wszystkich sportów i prywatnej służby zdrowia to tylko elita będzie mogła sobie pozwolić na dzieci. dodajmy do tego jeszcze te wasze testy psychologiczne i liczba potencjalnych rodziców jeszcze się zmniejszy. dzieci będą mieli po dwoje max by przypadkiem im się sytuacja materialna nie pogorszyła. to całkiem rozsądne myślenie, dzięki temu za X lat zlikwidujemy bezrobocie ;-D

Gość y4j64j
moze testy na agresje bylyby dobre?

Gość Ja tęcza.
Swiat juz jest przeludniony, to dobry pomysl. Jedno dziecko na cala rodzine. Robic wyliczanke ktore z rodzenstwa moze sobiena nie pozwolic, ja wybieram swojego brata :P Ludzie powinni robic sobie dzieci z milosci, w pelnej odpowiedzialnosci za swoj uczyn a wszystko bedzie dobrze, nie instynktownie i bezmyslnie.

Gość y4j64j
masz fajnego wolnego brata:D?

Gość Ja tęcza.
Wlasnie! Dlaczego nikt nie wymyslil (lub nie wiem) tabletek na obnizenie agresji, bo na obnizenie popedu jest brom. I cos na wywolanie wrazliwosci i empatii, bo to ze wrazliwosc wystepuje to jeszcze nic nie znaczy, jest np wrazliwosc na swoim punkcie :P

Gość Ja tęcza.
politykom bym dala cos na empatie, koniecznie

Gość mentosik
wlasnie dlatego z zona nie mamy dzieci,razem zarabiamy 5 tys zl i nie mamy niczego,wychowalismy sie w biedzie i na biede dziecka skazywal nie bede

Gość y4j64j
jakbym miala 5 tys to byloby na kredyt 1000 i na zycie 4 tysi przesadzasz! niektorzy nawet 3 nie maja we dwoje

Gość Ja tęcza.
Kredyty to zło. 5 tyś to się jeszcze da żyć, przeciętny Polak zarabia- kobieta 800-1500 zł na rękę, mężczyzna 1800-2500 tyś To jest zgroza a ceny jak z kosmosu. Ale o to chodzi, żeby cię nie było stać, poznawanie swiata, dodatkowe kursy, studia= wieksza swiadomosc, siedz na miejscu i cicho i ciesz sie ze masz na chleb- tragedia.

Gość Ja tęcza.
y4j64j- fajny ale zajety, pewnie dlatego ze fajny ;-) ale fajnych ludzi nie brakuje, mam taka nadzieje i dobre doswiadczenia sa dowodem i pokrzepieniem, łech

Ja mimo ze w biedzie nigdy nie żylam, i wiem że nie bede zyc, to precz z dziecmi,wystarcz mi moje mlodsze rodzenstwo,które mam serdecznie po dziurki w nosie. Na miejscu matki i ojca bym oszalała od tej bachorni

Gość mentosik
i te mity ze to duzo, liczy sie ile jest wydatkow a nie same zarobki pokaze Wam: mieszkanie (wynajem) 1500 prad gaz 70 internet 85 telefony 150 jedzenie 1000 leki 200 kredyt 1000 liniowka 80 benzyna 300 oc,ubranie,kosmetyki,srodki czyszczace 400 i zostaja groszaki!

wiekszosc dzieci wychowanych w bogatych rodzinach to kaleki emocjonalne i samotne snoby. A biedni przynajmniej doceniaja co maja. Chociaz to prawda, biedni rozmnazaja sie szybciej od bogatych.

Gość drtgyhtr
ja placilam 2 tys- czynsz, prad i gaz, miejsce parkinogowe, internet- 800zł a zycie... takze zycie w centrum duzego miasta, zdrowe zarcie, jakies kino, teatr, kosmetyki, ciuchy, imprezy w weekend... a kup mieszkanie, zrobc sobie dzieci... a gdzie podroze, kursy, studia tez kosztuja

Gość drtgyhtr
2 tys sam wynajem (ale na pol, z chlopakiem)