Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość y4j64j

czemu bieda robi sobie dzieci? przeciez nic im nie potrafia nawet dac!

Polecane posty

Gość acgullka
wielodzietnosc to najczesciej bieda

Gość erwerwerew
róznie bywa. Ja mam dwójkę dzieci, oba z wpadki, jestem biedna, bez pracy od wielu lat. Utrzymuje sie z zasiłków....

Gość zenaidda
kapłani i politycy każa miec duzo dzieci najlepiej naście a sami wspieraja biedne wielodzietne rodziny tylko modlitwa bo nie wsparciem materialnym-mowia rodzcie co roku a jakos to bedzie

Gość kafeMoniiiii
Bez przesady - internet jest tani, języka można się spokojnie samemu nauczyć mając internet. Nauczyłam się w ten sposób niemieckiego. Nawet złotówki nie wydałam, a bez problemu mogłam się dogadać po przyjezdzie do Niemiec. Sport? Ćwiczę z filmów na youtube. Są pełne wersje filmów, np. Jillian 30day shred itd. Można je zarówno kupić, jak i mieć za darmo z sieci. Mając internet można zdobyć ogromną wiedzę z praktycznie każdej dziedziny, pójść na państwowe studia itd. Można też zarabiać przez internet pracują dla ludzi z całego świata, są serwisy dla freelancerów itd.

Gość kafeMoniiiii
Tylko idiota myśli, że potrzeba być bogatym, żeby się rozwinąć i wybić. Przy współczesnym dostępie do wiedzy? Jest to bardzo proste i tanie. Trzeba tylko mieć determinację. Jej nie kupisz za żadne pieniądze, jest za darmo.

Gość salminka
fakty sa takie-1/4 polskich dzieci głoduje 1 mln zyje w biedzie 1,3 mln nie ma zaspokojonych potrzeb , których zaspokojenie jest potrzebne do pełnego rozwoju, 30% dzieci rodzi sie w biedzie a kapłani i politycy zwalczaja antykoncepcje, nie ma legalnej sterylizacji i nawet potepiaja jednodzietnosc-a biednych dzieci wcale nie wspomagaja bo wg nich dzieci wychowuje sie powietrzem a nie pieniedzmi, jedzeniem itp

Gość ola z przedszkola
Autorka ma chyba jakiś kompleks-czyżby "bidy" z domu rodzinnego???? heheheh jesteś kobieto tak pusta i materialnie nastawiona do świata że nawet nie rozumiesz podstawowych praw rządzacych tym światem-życze ci abyś miała na wszystko - kino, teatr, ciuch podróże, kosmetyki i co tylko sobie wymarzesz a za kilka lat zobaczysz o co tak naprawdę w tym wszystkim chodzi, szkoda słów....

Gość kurde ludzie, co
wy z tymi kapłanami? Znam mnóstwo ludzi wielodzietnych klepiących biede i żadna z nich do kościoła nie chodzi. Oni robia te dzieci, bo nie myslą. maja ochote na seks, dzieci są efektem ubocznym, ale mops da na nie kasę, więc po co się truć antykoncepcją. Kiedy jestem w kościele, wcale nie widzę, aby wszyscy mieli po kilkanascie dzieci. porzućcie swoje głupie schematy myslowe i zacznijcie sami patzreć dookoła i myślec (choć wiem, ze nie wszyscy potrafią).

Gość kafeMoniiiii
"fakty sa takie-1/4 polskich dzieci głoduje 1 mln zyje w biedzie 1,3 mln nie ma zaspokojonych potrzeb" x Podaj źródła tych danych. Chyba, że sobie je teraz wymyśliłeś...

Gość salminka
czytam tygodniki , dzienniki , portale -tam były te dane -np z e polskie dzieci sa najbiedniejsze w Unii

Gość salminka
tytuły artykułow-polskie dzieci najbiedniejsze w całej Unii, milion polskich dzieci zyje w biedzie -to mówia same za siebie

Gość salminka
czytalam o ludziach co z 9 dzieci zyja na 30 metrach -dzieci maja 11 ale dwóch najstarszych juz opusciło dom-oto ideał kapłanów i polityków-jak najwiecej dzieci na jak najmniejszym metrazu w jak najwiekszej biedzie

Gość kafeMoniiiii
wcale nie mówią same za siebie, bo to manipulacja. Podałaś konkretne dane liczbowe, a są one z Księżyca. Nie masz na nie żadnego potwierdzenia. Zwykły bełkot.

Gość kafeMoniiiii
pewnie, że są ludzie, którzy mają wiele dzieci i żyją w biedzie - wszędzie! W każdym kraju. Poczytaj sobie o USA, jaka tam patologia się zdarza, albo Anglia, gdzie najwięcej nastolatek na świecie ma dzieci i żyje na socjalu, bo nic innego nie umieją. Nie tylko w Polsce.

Gość salminka
przeciez szkoły , Mopsy , GUS inne organizacje , instytucje licza biednych , niedozywionych -sa poważne ksiązki , raporty o biedzie-naukowcy sie nimi zajmuja

Gość kafeMoniiiii
Prawda jest taka, że jak ktoś chce, ma determinację, to się zawsze wybije i polepszy standard życia. To co piszesz, to typowe gadanie leniwego człowieka, który chce wszystko na tacy.

Gość salminka
jasne , bieda jest w kazdym kraju-zwłąszcza tym gdzie kapłani i politycy zwalczaja antykoncepcje i sterylizacje i głosza ze dzieci wychowuje sie powietrzem -Filipiny ameryka łącińska afryka

Gość ale musze ci powiedziec
a ja znam ludzi wychowanych w biedzie (45+) chlopakow co pochodza z wielodzietnych rodzin i do tego byli sierotami- wspaniali WSPANIALI ludzie i mam tez w gronie znajomych mlodszych kolesi co to 2+1 da sie wytrzymac ale to juz nie to samo a mlodzi wychowani w przesycie dobr materialnych to juz totalna katastrofa

Gość salminka
ja nie o tym-jasne ze ludzie moga sie wybic ale to tylko jednostki wybitne-ogroman wiekszosc biedaków powiela biedne wielodzietne zycie rodziców- dzieci urodzone w biedzie cierpia i maja gorszy start-

Gość salminka
to ze biedne dziecioroby produkuja sobie dzecko co rok lub 2 -cieszy tylko kapłanów i polityków bo chyba nie te nieszczęsne dzieci, chyb a kazdy miał w klasie kogos z biednej rodziny wielodzietnej i wie jak to jest byc z takiej rodziny

Gość salminka
rodzenie co rok lub 2 to religijny i polityczny ideał

Gość awippoja
10 bezrobotnego rodzenstwa, wegetujacego na zasiłku nie zapracuje na niczyja emerture-pracujacy jedynak da wiecej systemowi emerytalnemu

Gość salminka
kapłani i politycy kaza zyc w biedzie a najlepsza droga ku temu jest wielodzietnosc-czytalam ze prawdopodobienstwo wpadniecia w biede jest 10 razy wyzsz ew przypadku posiadania 4 dzieci niz w przypadku posiadania jedynaka

Gość salminka
jesli matka nasciorga dzieci umiera przy porodzie to pisza o tym media ale kapłani i politycy nie opiekuja sie tymi dziecmi, zero pomocy ze strony apologetów wielodzietnosci-bo przeciez wg nich dzieci wychowuje sie powietrzem

Gość sSamiii
samilka, a nie słyszałaś o tym, że jednak kapłani polecają jakąś metodę antykoncepcji?

Gość salminka
jesli chodzi ci o NPR-to z tego biora sie wpadki i wielodzietnosc-

Gość salminka
kapłani i politycy kaza miec jak najwiecej dzieci

Gość sSamiii
"jesli matka nasciorga dzieci umiera przy porodzie to pisza o tym media ale kapłani i politycy nie opiekuja sie tymi dziecmi, zero pomocy ze strony apologetów wielodzietnosci-bo przeciez wg nich dzieci wychowuje sie powietrzem" A wiesz kto prowadzi najwięcej domów samotnej matki w Polsce? Kto prowadzi największą liczbę jadłodajni, gdzie można zjeść za darmo? Kto rozdaje pożywienie za darmo?