Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulilkaaa

Do karmiacych piersia.

Polecane posty

Gość Paulilkaaa

Hej. Czy macie jakies sprawdzone sposoby na zastoje pokarmu? W jednej piersi mam od kilku dni takie zgrubienie, twarde miejsce, nie znika po karmieniu...

Gość to i ja napisze
rozgrzewaj ciepłą woda, najlepiej silnym strumieniem prysznica

Gość Paulilkaaa
Dzieki, sprobuje, rano wezme baaaaaardzo dlugi cieply porysznic. Moze jeszcze ktos cos doradzi?

na pewno nie oklad za kapusty jak co poniektorzy radzza..wstrzymac moze laktacje moze wlasnie cieple oklady i delikatny masazz

Gość Paulilkaaa
Tak, odciagam ile moge, ale zgrubienie nie znika... Moze lekarza juz trzeba odwiedzic? Zaczelo sie kilka dni temu, nic z tym nie zrobilam i pewnie tak naroslo..

boli Cie przy karmieniu?? moze faktycznie masz zapalenie i lepiej niech to zobaczy lekarz to moze jakies tabletki zaleci..ja na szczescie tego problemu nie mam chociaz jak po paru godzinach niekarmienia piersi nabieraja to tez czuje te zgrubienia

Gość Paulilkaaa
Nie, nie boli. Wlasnie gdy corka oprozni piers, to robi sie ona miekka, a w tym jednym miejscu - po prawej stronie prawej piersi, to zgrubienie zostaje... A jaki lekarz? Rodzinny? Ginekolog?

Gość zonaKraka
To może po prostu mleko mniej schodzi z jednego kanalika? Spróbuj przystawić córcię w innej pozycji- równolegle do Ciebie na leżąco, albo spod pachy- mi ta ostatnia pomagała na zastoje które właśnie tak wysoko po zewnętrznej stronie się robiły., Masaż pod prysznicem też jest niezły, tylko pamiętaj żeby w stronę brodawki masować. Lekarza bym odwiedziła w razie bólu, gorączki czy w ogóle objawów infekcji...

Własnie, spróbuj przystawić inaczej dziecko- zasada jest taka, że bródka dziecka ma być po tej stronie gdzie jest guzek, choćby to wymagało akrobacji ;) jest duża szansa, ze dziecko ściągnie guzka, tak nam radziła położna

Gość Potwory dwugłowe
biała kapucha schłodzona w lodówce - miażdzysz trochę tłuczkiem do mięsa liście, żeby puściły sok i wypychasz tym stanik. Chodzisz i śmierdzisz jak bigos, ale działa :)

Gość Adela850
Mozesz tez podczas karmienia z piersi ktora ma zastoj, masowac ja. Mnie to pomagalo. W sensie jak mialam jakis taki zastoj od gory piersi, ze musialabym dziecko przystawic do gory nogami, to wtedy masowalam podczas karmienia.