Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

drzoana

dlaczego stare baby na starosc chodzo do kosciola?

Polecane posty

Jak mlode to I w krzaki pojdo z pierszym napotkanym fagasem, I wino pod sklepem wypijo, albo jakiegos srodka oburzajacego zazyjo, a jak sie zestarzejo to od razu mohier na leb I w tango do kosciola. O co chodzi? Czy kazdy na starosc glupieje I idzie dorabiac rydzyka? Czy to przez te narkotyki z mlodosci mozgi sie powypalaly? A moze chco sie podlizac do boga za te swoje mlodziencze grzeszki I nie chco trafic do piekla?

Czasem okazyjnie zdarzy mi sie wstompic do swiatyni I tak sie rozglondam a tam na przodzie same nieswiadome towarzystwo, czyli dzieci, ktore jeszcze nie zdajo sobie sprawy z tego gdzie so, albo mohiery, ktore tez pewnie sa nieswiadome swoich poczynan.

Boje sie, ze kiedy przyjdzie taki dzien, ze I mnie diabel openta I zaprowadzi mnie do wrot kosciola. Calo rencine przepuszcze na korale ze krzyzykiem. Oj, zeby tak rozum mnie nie opuscil nigdy.

Gość dsfsdfdgf
ja mysle, ze te starsze panie to i tak nie byly takie wyuzdane jak obecne mlode kobiety; ciekawe co one beda robic za 50 lat

E tam nie wiesz co sie dzialo w mlodosci tych starych bab. Za czasow wojny rozkraczaly sie przed kazdym, nie patrzyly, polak rusek czy niemiec. Aby pokorzyystac. Mysle, ze te ich grzeszki doprowadzily je teraz do oltarza. Bo innego powodu nie widze.

Sa takie rozne etapy w zyciu czlowieka, jak sie okazuje ja tez je przechodze, dlatego sram w pory na samo mysl, ze kiedys I mnie to spotka, ze calo swojo starosc przesiedze przy oltarzu, albo przy konfesjonale. Ewentualnie przy radio maryja zapisujonc nr konta do rydzyka, zeby mu przeslac pare grosiakow.

Gość zgadzam się po całośći
korszystały z życia za młodości a teraz strach je ogarnął albo komplenie zgłupiały dużo bab łazi do kościoła bo się nudzi, statystycznie rzecz biorąc, mężowie umierają 10 lat wcześniej, to niby co te baby mają robić ? nudzi im się....a tak sobie się pogapią na młodego wikarego, spotkają się z kumpelami na pierdoły po mszy... stare baby łażą tylko po lekarzach i do kościoła

Gość IU
One tam chodzą na ploty, wogóle niezły temat :D

No wlasnie I w tym tkwi szkatul. Sa samotne, bogobojne to chodzo na zwiady do kosciola. A nuz jeszcze jaki mlody ministrant wezmie je w obroty.

Podziele zycie czlowieka na kilka etapow, porownamy czy sie zgadza. Na koniec krotkie podsumowanie I wizja naszej przyszlosci, czyli oblupane kolana przez kleczenie przed ksiazetami. pierwszy etap to wczesne dziecinstwo 0-4 rok zycia zupelna nieswiadomosc, wizyty w kosciele tylko I wylacznie za zasluga dziadkow, ewentualnie niedorozwinietych rodzicow

a co niby głupie Matki Polki mają robić ? chołpa się pozbyły, seks jej juz nei interesuje, dzieci odchowane, mają swoje życie, hobby żadnych nigdy nie miały....wnuki już duże i mają babcie w dupie.... żadnych perspektyw i nic ciekawego juz ich nie czeka, tylko choroby i śmierć mało jest starszych ludzi którzy są aktywni, ciekawi życia, mają hobby i zainteresowania większość siedzi w domach, czyta durne szmatławce, oglada durne seriale w tv i czek ana śmierć

Gość MałaPatii :)
No drzoana wreszcie wróciłaś. Gdzie Ty się podziewałaś?

ja mam chore kolana więc z pewnością nie będę klęczeć w kościele nikłe szanse bym dożyła emerytury więc tym bardziej nie będę łązić do kościoła nie chodzę do kościoła od czasów liceum

Drugi etap 5-12 lat chodzenie do bozi I do jezuska zeby miec lepsze zycie, z wlasnej woli, ale tak naprawde nieswiadomie. Poswiecanie sie, pokazywanie przed ludzmi jakim to sie jest swietym I jak bardzo sie kocha boga. Zdzieranie naskorka z kolan dla popisowy (bo mama powiedziala, ze bozia wynagrodzi). I takie dziecko pare lat zyje w niewiedzy, w klamstwie, wierzy, ze zdarzy sie cud, patrzy w niebo z nadzieja na objawienie. I co? Dzijaj dzo.

Gość IU
Dokładnie, te stare baby żadnych zainteresowań nie majo. Ino w oknie siedzą i do kościoła latajo jak wiedźmy na sabat.

Pati ja tu bylam codziennie, ale chcialam wam zapewnic trochie adrenalinki w oczekiwaniu na mnie. Pisalam pod pomaranczo, jakies prowokacje. Jak dobrze poszukasz to znajdziesz. Dodam ze temat o zdradzie ;-)

Gość IU
Temat o zdradzie na wieczorze kawalerskim? :classic_cool:

Poszukam :D Mimo wszystko dobrze, że jesteś hehe :D:) wesoło będzie :)

No jak to co one majo robic? Do roboty I kasiute odkladac, zeby miec co w testamencie zapisac. Nikt im lekow kupowac nie bedzie. Jak mogo po pielgrzymkach lazic z jednego konca polski na drugi to mogo tez I puistaki na budowie nosic. One zwawsze niz niejedna nastolatka.

A będziesz prowadziła jeszcze bloga?

Gość prawda w tym jest,.,.,.
Chodza do kosciola ,a po wyjsciu obrabiaja dupe kazdemu,ta ubrana,tak,ta przyszla ztym ,chore babska,szczegolnie na wsiach,jakby mogly to by dupe temu ksiedzu wylizaly.wredne plotkary.

Nie powiem wam bo mi wszystko zepsujecie, a sprawa jeszcze nie zakonczona, a dziewczyny czekajo w napieciu. Teraz trochie nmi ich szkoda, bo wkrecily sie mocno, zaczely mnie wspierac I pocieszac, a to tylko bajeczka na dobranoc. Ale koniec pewnie bedzie szokujacy dla wszystkich. Taka jedna rada dla Was- nie wczuwajcie sie w to co tu ludzie piszo, bo to wszystko dla rozrywki, a Wy jako moje przyjaciolki musicie znac prawde.

Gość coswiem
ale patola z ciebie drzoana, pewnie siedzisz ciagle na kafe, nie masz swojego zycia gruba tlusta swinio, i ten twoj zejabny jezyk pisma, co ty tutaj robisz? oczywiscie nie bronie mocherow tylko przeraza mnie twoja osoba, masz wogole znajomych w rl?

Tak bende prowadzila bloga, ale nie wiem kiedy. Wiem ze obiecalam, ze w tym tygodniu, alle jakos mi sie nie chcialo. Mam nadzieje ze moi idolowie mnie nie opuszczo.

Cos wiem- dziekuje za poswiecony mi czas, milo ze wstompilas do mnie poczytac o rzeczach waznych I wazniejszych. Nie mam znajomych, jestem gruba I brzydka, moj maz mnie nie kocha I bije mnie kijem codziennie na dobranoc. Kafeteria to moje zycie, tu mam przyjaciol, choc nie prawdziwych to jednak mam. I mam nadzieje, ze ty tez sie ze mno zaprzyjaznisz. Prosze zrob to dla mnie. Do tego mam rozwolnienie jawni, sama nie wiem kim jestem.

Uwaga uwaga ogloszenie dla moich zwolennikow! jestem konsultantko avon, robie tutej kariere. Sprzedam kosmetyki w dobrej cenie z katalogu nr 13. piszcie kto chce, a po krotkim tescie przyjme od was zamowienie. pomozcie mi sie wzbogacic I wyjsc do ludzi I na ludzi.

Cos wiem- dawaj, czekam na pojazd. Co zatkalo kakalo? Myslalas ze zaprzecze a tu gowno?

A gowno w dupie I po temacie. Czemu zawsze sie pojawio jakies larwy co zniszczo mi nie tylko temat ale I zycie.

Gość pisz,pisz Drzoano
:) no pisz