Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsdsdsdsxzxz

Mężczyźni, którzy biją kobiety. Jak to przewidzieć?

Polecane posty

Gość dsdsdsdsxzxz

Mam pytanie do kobiet, które zostały uderzone/były bite przez swojego faceta. Zanim do tego doszło, jak zachowywał się was facet? Tak na codzień, ale i w sytuacjach stresowych. Czy z perspektywy czasy potraficie rozpoznać jakieś jego zachowania lub cechy, które mogły zwiastowaćto, że będzie agresywny?

Gość zerlina
najwazniejszy czynnik to religia -jesli ktos lata do kosciloa czesciej niz raz w tygodniu, cyta religijn e ksiazki lub czaspopisma nalezal lub nalezy do rliigjnej organizacji -to na 90% bedzie bil lub bije zon e-bo religie tak kaza- jasne ateisci tez bywaja brutalnymi parterami ale u nich to wynika z psychopatlogii charakteu a u rligijnych facetow z tegoz e tak kaza, popiera i wychwala przemoc religia

Gość myślę...
...że to nie jest reguła,ale mój był prędzej agresywny "w stosunku do siebie"...potrafił "walnąć baranka",albo przywalić pięścią w mur...itp...

Gość na ogol taki facet byl bity
w dziecinstwie , wyniosl z domu,ze biciem zalatwia sie problemy. Mozesz to poznac tez na podstawie stosunku do zwirzat, do wszystkich slabszych istot- dzieci, osob starszych, kalekich, chorych, uboższcyh czy w jakis sposób innych.

Gość kjnke
Zaczęło się od tego, że na początku dosyć szybko się denerwował, potem zaczął krzyczeć, później doszły przekleństwa (jeszcze nie jako epitety, ale takie rzucane w eter), po jakimś czasie pojawiły się wyzwiska, a na końcu ponosiło go do tego stopnia, że potrafił uderzyć.

Gość zerlina
religia to znaczący wskaznik

Gość kamil89strzałów
możesz poobserwować jego rodzinę jeżeli matka faceta np. pali papierosy, jest stara jak na swój wiek, nerwowa to jest duże prawdopodobieństwo że ojciec ją bił a Twój facet może ( choć nie musi!) brać z niego przykład

Gość dsdsdsdsxzxz
Kurczę, bo mój facet (z tego co widzę) dość szybko się denerwuje, z takich błahych powodów. Nie wiem czy to kwestia stresującej pracy, czy właśnie co gorsze, jakiś problemów ze sobą... teraz potrafię go dość szybko uspokoić (a jak nie to po prostu odchodzę żeby sam się ogarnął)

Gość weqwweewe
Tego się nie wyczuje.Moja koleżanka była kiedyś z takim facetem.Wszystko było OK.Przypomniał się stary jej znajomy.Związek z facetem się rozleciał.Poszła za kasą,bo stary znajomy pracował w Niemczech.Na początku wszystko było OK,ale pewnego dnia dostała,bo nie zgodziła się z jego zdaniem.Ukrywała to bardzo długo.Potem już nie dało rady,nawet makijażem ukryć sińców.Ja jej w sumie nie żałuje,bo w tym pierwszy związku niczego jej chyba nie brakowało.Chciała sobie poprawić i .....

Gość kamil89strzałów
czasami bywa tak że jak facet np. szybko jeździ samochodem, , łamie przepisy, generalnie lubi się bić pod remizą itp. to może też być okrutny dla żony. Choc reguły oczywiście nie ma. Np. Mike Tyson bokser zawodowy bił też żonę, a Władimir Kliczko palcem swojej nie tknął. Reguły nie ma, ale chyba częściej biją żony faceci tzw. silni. Tzn. oni mogą sprawiać wrażenie silnych na zewnątrz, ale w zetknięciu z pewnymi problemami są mniej silni i stąd agresja w stosunku do rodziny.

Myślę, że ciężko jest przewidzieć to wcześniej. I to w przypadku obu płci, bo nie zapominajmy kobiety też potrafią stosować przemoc (może rzadziej, ale jednak).

Gość kamil89strzałów
kobiety stosują zwykle przemoc emocjonalną ( jak dziś nie będzie seksu to nie będzie przez miesiąc) choć oczywiście stosują też rzadko przemoc fizyczną ale jeżeli np. nie trenują czegoś zawodowo to taka przemoc nie jest dla faceta groźna

To sobie poczytaj może zeznania pobitych mężczyzn, mądralo🖐️ Każdy MOŻE uciekać się do przemocy, zależy od człowieka, od wychowania itd. "zwykle" to pojęcie mega względne, zalezy od środowiska, od tego co wychodzi na jaw (przemoc domowa to wciąż sprawa wstydliwa). A próbą generalizacji można tylko kogoś skrzywdzić.

Gość kamil89strzałów
raczej ciężko sobie wyobrazić chuderlawego okularnika po studiach humanistycznych który pobił swoją żonę czy dziewczynę. A silnego z budowy jak najbardziej.

Gość selikka
99, 9% ofiar przemocy to kobiety -no chyba z e baba wazy pponad 100 kg lub zna sztuki walki a facet to mizerota to moze mu przykurwic

Gość BoaV
Kilka dni temu mój facet sie zirytował (nie była to żadna wielka awantura) i w złości żebym na niego spojrzała zaczął ciągnąc mnie za włosy, nie dał mi nawet czasu żebym sama obróciła głowe. Po prostu mnie wytargał wrzeszcząc że mam na niego patrzeć. Jesteśmy razem 2 lata i chociaż od zawsze łatwo sie irytowal często przy tym klnie to nigdy nie użył siły, do tamtego momentu, nie układa nam się ostatnio ale nie wiem czy przesadzam czy powinnam to potraktować jako ostrzeżenie i wiać zanim się rozkręci...

Gość jdfnjklksdslk
Ogólnie, nie pozwalam facetowi żeby tracił panowanie przy mnie.. Np przeklinanie, jest ok jesli to żart czy takie żargon ale jak widze że jest wkurwiony i sie chcę wyładować to ja sie żegnam bo nie toleruję tego. jak sie nie umie opanować to niech się wygada kolegom, nie chce żeby mój facet przy mnie sie wyprowadzał z równowagi.

Gość livvillla
jak reliigjny to zamaltretuje zebu uzyskac odpust cząstkowy lub zupełny

Gość tak jak wyzej pisali spojrz na
jego mame,niestety jesli mialby zle wzorce to jest bardzo prawdopodobne,ze ma to wprost zakodowane w psychice i moze nie wyglada na kogos kto by uderzyl,ale w b.sytuacji kto wie co by zrobil. Poza tym wiekszosc kobiet juz przed slubem widzi ze facet moglby podniesc na nie reke.Ci co lubia to robic to: faceci slabi,pod wplywem kolegow,bardzo lubiacy czesto pic alkohol,awanturnicy etc

Gość gość urodzinowy 28
lepiej dla pewnosci unikac policjantow, to najwieksza patologia

Gość jesli lasce sie nalezalo
to trzeba bic i patrzec czy rowno puchnie 🖐️

Gość prosta odpowiedz
to kompletna bzdura, że znęcają się nad kobietami głównie faceci, którzy lubią bójki, są nerwowi czy wybuchowi, chyba, ze mówimy tu o jakichś patologicznych pijakach spod budki z piwem mój mąż jest świętym człowiekiem, na poziomie, nigdy przy ludziach nie widziałam, żeby się uniósł, wszyscy go szanują i uważają, że ma niesamowita klasę, a w czterech ścianach używa w stosunku do mnie takich słów, że nikt nie podejrzewałby, że w ogóle taki zna i za byle gówno potrafi mnie uderzyć u niego można to było przewidzieć po cechach pozornie pozytywnych - fascynacja mną, nadmierna opieka i troska o mnie, chęć szybkiego ślubu, potem zaborczość i zazrość

Gość do prostej odpowiedzi
a ty mimo to z nim siedzisz, durna babo? co, pewnie nie pracujesz? :D

Gość na pewno nie po wygladzie
faceta 🖐️

Gość starsza i doświadczona
Nerwowy, irytujący się bez powodu. Przeklinający na innych kierowców gry prowadzi samochód. Ogólnie to jak odnosi się do ludzi może być próbką tego jak będzie odnosił się do swojej kobiety (szczególnie gdy uczucie osłabnie). Jakiś ogólny poziom agresji wobec świata. Nadużywanie alkoholu może źle wróżyć. Albo narkotyków. Obserwacje rodziny też są cenne. Ale ogólnie trzeba być niezależną, także finansowo, by gdy zrobi się źle nie być w pułapce i miec możliwość odejścia od agresora.

Gość prosta odpowiedz
odpowiedz jest jeszcze prostsza, myślę, że tego potrzebuję, on spelnia jakąś moja potrzebe moze kiedys odejde temat nie dotyczy tego

Gość wygląda na to że to psychopata
prosta odpowiedz wychodzi z tego że masz psychopatycznego faceta tacy potrafią manipulować ludźmi wokół gdy potrzeba, gdy im to na rękę, przystosowują się i są mili, uprzejmi, itp. a gdy im wygodniej kogoś zastraszyć czy zmusić przemocą by robił co chcą, nie wahają się zero empatii, czy uczuć, tylko realizacja własnych potrzeb

Gość do prostej odpowiedzi
potrzebujesz, ale psychologa :O jesteś DDA? rodzice stosowali przemoc? aha, pamiętaj też, że jeśli urodzisz mu dziecko, stanie się dokładnie takie jak ojciec (jeśli to będzie chłopiec), albo będzie ofiarą męża-psychopaty (jeśli dziewczynka). i TY będziesz za to odpowiedzialna.