Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsdsdsdsxzxz

Mężczyźni, którzy biją kobiety. Jak to przewidzieć?

Polecane posty

Gość prosta odpowiedz
przerażające jest to, ze można się tak od tego uzależnić, na początku byłam pewna, ze ja wszystko kontroluję, ze mogę odejść kiedy tylko będę chciała, bo zawsze byłam silna, że to aż zabawne, że zdarzyła mi się taka historia, a potem sama zaczęłam go prowokować i już nie potrafię się uwolnić od tego co on mi daje

Gość prosta odpowiedz
przerażające jest to, ze można się tak od tego uzależnić, na początku byłam pewna, ze ja wszystko kontroluję, ze mogę odejść kiedy tylko będę chciała, bo zawsze byłam silna, że to aż zabawne, że zdarzyła mi się taka historia, a potem sama zaczęłam go prowokować i już nie potrafię się uwolnić od tego co on mi daje

Gość prosta odpowiedz
nie jestem dda, dzieci nie mamy i nie chcę ich mieć

Gość tylko psycholog moze pomóc
jw

Gość do prostej odpowiedzi
to przynajmniej nie ródź dzieci. szkoda, by takie geny miały się rozprzestrzeniać.

Gość prosta odpowiedz
czy umiesz czytać ? może lepiej tez się nie rozmnazaj

Gość do prostej odpowiedzi
umiem czytać, ale wolę się upewnić, że takich kobiet będzie jak najmniej. 🖐️

Gość nie jesteś DDA
...a DDD?

Gość jestę bohaterę
przemocy nie jesteś w stanie przewidzieć, przemoc kształtowana jest zarówno przez czynniki społeczne jak i genetyczne. Niektorzy potrzebują zapłonu, żeby aktywowac swoja prawdziwą nature. Pamiętaj, ktoś kto raz uderzył bądź w jakikolwiek sposób naruszył Twoją nietykalność osobistą, zrobi to ponownie. A przynajmniej z bardzo dużym prawdopodobieństwem. Ktoś pewnie zaraz dorzuci, że wina leży po obu stronach hah. Nie. Poniżanie fizyczne lub psychiczne drugiej osoby jest niedopuszczalen i nie masz się co łudzić że to sie zmieni. Nie masz na to wpływu żadnego, a idee typu: zmienię go, potrafię mu pomóc" nie maja racji bytu. TO SIE NIE UDAJE, a jesli nawet to poczytaj jakim kosztem i z jakim skutkiem. Moim zdaniem powinnaś odłożyc na bok emoocje, pomyśleć zdroworozsądkowo i odejść.

Gość prosta odpowiedz
DDD również nie jestem, nie było w moim domu nigdy alkoholu ani przemocy, nie znałam tego, to było tak obce, patologiczne i absurdalne, że aż niezrozumiałe umarłabym ze wstydu, gdyby ktokolwiek miał się dowiedzieć, na co pozwalam mojemu mężowi

Gość A na co pozwalasz
na przykład? Jaką czerpiesz z tego korzyść?

Gość nie jesteś DDA
...A czytałaś:Kobiety,które kochają za bardzo...Polecam.Nawet w PDF-ie można ściągnąć.

Gość prosta odpowiedz
Ja nawet nie wiem czy go kocham, to nie jest miłość, ale jakaś moja chora potrzeba, którą on realizuje i od której nie potrafię się uwolnić, nie wiem czy potrafię to wyjaśnić. Myślę, że gdybym go zostawiła, to szukałabym mężczyzny, który zachowuje się w dokładnie ten sam sposób. Nie czytałam tej książki, o czym ona jest tak z grubsza ?

Gość prosta odpowiedz
Ja nawet nie wiem czy go kocham, to nie jest miłość, ale jakaś moja chora potrzeba, którą on realizuje i od której nie potrafię się uwolnić, nie wiem czy potrafię to wyjaśnić. Myślę, że gdybym go zostawiła, to szukałabym mężczyzny, który zachowuje się w dokładnie ten sam sposób. Nie czytałam tej książki, o czym ona jest tak z grubsza ?

Gość Zuzanna Amelia & 10
Prosta - To brzmi jak SM. ­ A w temacie: Zrobiono kiedys takie duze badanie na grupie ludzi bardzo religijnych. Nie znaleziono zadnych powiazan ze wzrostem, waga, wyksztalceniem , stanem ekonomicznycm czy zawodem. Nie wykazano tez zadnego zwiazku z zainteresowaniami czy pasjami. Jedno co sie niezmiennie powtarzalo to fakt , ze jak facet uderzyl po raz pierwszy to wczesniej czy pozniej uderzyl rowniez po raz drugi , trzeci , kolejny.

Gość prosta odpowiedz
tak swoją drogą to zawsze gardziłam takimi kobietami, chyba dalej nimi gardzę, to są dla mnie ciągle jakieś obce osoby, nie z mojego świata, nie wyobrażam sobie brać udziału w jakiejś terapii grupowej tego typu, bo mam wrażenie, że spotkałabym tam osoby z patologii, biedne, posiniaczone, niewykształocne, z kilkorgiem dzieci, starsze ode mnie, z pijackich rodzin

Gość ty sama jestes
taka patologia kobieto. I mi jako kobiecie za ciebie wstyd. Przynosisz hanbe calej naszej plci.

Gość prosta odpowiedz
to też masz niemały problem skoro wstydzisz się za wszystkich dookoła :D mnie jest wstyd tylko za siebie i za to co sama robię a nie za kobiety całego świata

Gość ty sama jestes
Nie za wszystkich, ale za kobiety ktore pozwalaja sie zdradzac i bic :O Zasluguja na to co dostaja.

Dobry byl ten wpis jesli chodzi o podejscie do zwierzat, ludzi starszych, niepelnosprawnych, dzieci. To wiele mowi o czlowieku, nie tylko w kontekscie stosowania przemocy. Kiedys przyszla do mnie kolezanka, a moj pies poszedl do innego pokoju i tam siedzial az ona nie pojdzie. Wtedy wiedzialem, ze cos jest z nia nie tak:)

Gość Zuzanna Amelia & 10
I co ? Sprawdzilo sie ?

Mozna tak powiedziec, ogolnie okazala sie osoba jak to sie mowi: oszczednie gospodarujaca prawda;)

Gość prosta odpowiedz
a w czym Ci to przeszkadza ? mnie nie jest wstyd za kobiety, które piją i palą w ciąży, nie pracują, nic nie potrafią, bo mnie to nie dotyczy, nie identyfikuję się z każdą kobietą, która coś w życiu spieprzyła, dla mnie masz mega kompleksy i boisz się, że inni będą patrzeć na Ciebie przez pryzmat innych kobiet albo piszesz słowo 'wstyd' w stosunku do kogoś, bo chcesz się dowartościować, za mnie się nie trzeba wstydzić, ja się sama za siebie wstydzę, Ty wstydź się za coś co jest twoim udziałem, a na pewno coś takiego jest :)

Gość prosta odpowiedz
co do psów, mój facet akurat uwielbia psy i ze wzajemnością ;)

Gość Zuzanna Amelia & 10
Pies najlepszym przyjacielem czlowieka.

Gość Black Pearls
Moj uderzyl mnie jak wypil a dokladnie wodke:/ od tamtej pory juz nie podniosl na mnie reki ale i to bylo mi ciezko wybaczyc

Gość EWELACYKTÓRAODMIENIŁ
ci faceci co chodza z dziewczyny i sa toksyczni , co juz nia rozkazuja i maja ja za wlkasnosc to po slubie je bija

Lubie beagle, labradory i jamniki. Mialem jamnika. Nie lubie pudli, cocker spanieli i tych agresywnych co wygladaja jak swinka i pit publi.

Gość nie chcę takich znać co biją
ty sama jestes Jestes pierdolnięta skoro wypisujesz takie kretyńskie słowa. Ktora z kobiet chce być zdradzaną,nie znam takiej. Która chce byc bita,poniżana? Nie znam takiej! Ale znam dziwkę,dzięki której ruchacz tak wlaśnie traktuje swoją żonę za zamkniętymi drzwiami .Nigdy bym tego faceta nie posądzila o to.Gra przed ludzmi a tak naprawdę to kawał skurwysyna Napisalas"Zasluguja na to co dostaja. Tylko skonczona idiotka,bezrozumny tłuk ,może tak pisać o innej kobiecie.Chce się powiedzieć nawet dosadniej.Jakieś szmacisko! Znam tę kobietę ktora cierpi i nikt nie chce jej uwierzyć ze zyje z takim zwyrodnialcem