Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rasput1n

pośrednik pracy Eurokontak szuka idiotów do wyzysku

Polecane posty

Gość rasput1n

Firma Eurokontakt Projekt Serwis poszukuje 2 płytkarzy Opis stanowiska: Do kładzenia jest 600 m2 płytek do wykonania w ciągu 15 dni i prace ogólno- budowlane Doświadczenie minimalne wymagane : Wymagane doświadczenie w kładzeniu płytek Poziom francuskiego : podstawy języka francuskiego Prawo jazdy : mile widziane to wychodzi po 300m2 na głowe na 15 dni to 20 metrów dziennie robiąc 10 godzin dziennie daje nam to 80 Euro * 4złote = 320 w polsce 20 metrów * 20 złotych od metra = 400 złotych czy oni są mądrzy czy pojebani?

Czy Ty jak kupujesz chleb w sklepie to szukasz najtańszego czy najdroższego? Odpowiedz proszę szczerze i wprost ...

Gość rasput1n
szukam dobrego i nie najtańszego bo wiem że najtańszy nie jest dobry

Gość rasput1n
i może mi powiesz że to nie jest wyzysk? w Polsce dobry płytkarz ma conajmniej 30-40 złotych z metra, a to co oni chcą to jest śmieszne,

Założę się, że i tak chętnych na tę pracę znajdą. :) Bezrobocie jest duże, zwłaszcza w małych mieścinach. A taka osoba, która ma nóż na gardle nie będzie traciła czasu na przeliczenia, tylko chwytając "okazję" pojedzie pracować dla Francuza.

Gość rasput1n
ja to nawet nie zwracam uwagi na ich ogłoszenia bo widzę jak słabo płacą, ale to ogłoszenie jak zobaczyłem to mnie rozjebało

Powiem tak. Uważam, że dobry płytkarz powinien dobrze zarabiać. Teraz pytanie - co to znaczy dobrze? 320zl dziennie to jest 6400 (20 dni roboczych w miesięcy) - i czy to jest mało? Ja wiem, ze płytkarz to pracownik dorywczy, 2 tyg pracuje potem może 3 msc być bez pracy. Jednak kto Ci broni nauczyć się innego fachu? Ja wykonuję pracą która ma około 1-2% wspólnego z moim wykształceniem - reszty nauczyłem się SAM.

Gość rasput1n
ty mnie nie rozumiesz, ja wypisałem to co oni wymagają i za jakie pieniądze w polsce więcej się zarobi niż u nich, i w Polsce położy 10 metrów dziennie po 20 złotych to ma 200 złotych, czasem więcej czasem mniej i zarobi 3-4k złotych, a w firmach budowlanych mają cały czas pracę a jak nie ma dla płytkarza to może robić co innego

Co się stresujesz? Nie znajdą chętnych to podniosą cenę. Nie wiem czemu się denerwujesz :) Stres zabija ... Mnie też kiedyś oferowali pracą na um zlecenie w której miałem zarabiać może 200 może 400 zl na miesiąc. Powiedziałem "Ja szukam pracy a nie hobby i wyszedłem". Zawsze znajdą się chętni do wykorzystanie sytuacji na rynku pracy i zapłaty jak najtaniej.

Gość rasput1n
nie stresuje się tylko się śmieje z nich właśnie znalazłem stronę na której jest napisane że za położenie m2płytek we Francji kosztuje 35Euro, strona z 2009 roku to niech będzie że oni mają z 25 euro to wychodzi 7,5k Euro na jednego a z godzin zapłacą 1k może 1,5k euro, 6k euro zysku