Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cornellka45

Brak Okesu 5 mies. po porodzie !

Polecane posty

Gość Cornellka45

Witam , jestem 5 mies. po porodzie, jednak od zajścia w ciążę nie miałam okresu , po porodzie też brak... Czy to normalne ? Karmie dziecko ok. 4 razy piersią w ciągu dnia , i wprowadziłam "słoiczki" Więc te piersi troszkę odciążyłam:)

Gość hmm*hmm
ja karmilam piersia i poltora roku po porodzie dopiero dostalam okres ,nie martw sie wszystko jest ok,moja siostra miala tak jak ja;)

Gość Do końca
To jest różnie. Okres możesz dostać dopiero jak skonczysz karmić. Nawet jeśli karmisz nieduzo. Czasami można karmić tylko 1 dziennie i nie mieć okresu. Ciesz się i rozkoszuj ta chwila :)

Gość ffyvhgjhbvnjhgf
jak dla mnie to normolne. karmienie to wyższa prolaktyna, a przez to może nie dochodzić do owulacji i w efekcie tego brak okresu. ciesz się :) martwić bym się zaczeła po skonczonym karmieniu

nie masz sie czym martwic! Ja ostatnio tez sie martwilam - i w koncu problem sam sie rozwiazal! Dostalam okres po 8 miesiacach! A bylo tak fajnie... 17 miesiecy spokoju! ;-)

Gość gryczka
Też mi się wydaje, że to normalne. Ja nie miałam okresu nawet jak karmiłam syna juz tylko raz dziennie. Dopiero gdy całkowicie odstawiłam, okres się pojawił. Zresztą podobno miesiączka nie musi się pojawić od razu po odstawieniu od piersi, ale nawet do pół roku potem. Nie martw się :-)

Ja tez jestem 5 mies po porodzie 17.05.2014(przeswczesnym) pierwsza miesiaczke dostalam rowne 6 tyg po porodzie druga dostalam 11.08.2014r druga 02.09.2014r. wspolzylam z mężem ostatni raz 20.08.2014r a dzis jest 16 pazdziernik a kolejnej miesiaczki nie widac robilam test wciązy nie jestem i sie jednak boje co sie dzieje :( co mi poradzicie ?

Gość gość
Ja jestem 8 m po porodzie i tez nie mam. Z pierwszym dostałam dopiero po całkowitym odstawieniu tzn po 1,5 roku :)