Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ocetowa muszka

o której godzinie wasze 14-18msc dzieci jedzą kolację,są kąpane i już śpią?jw

Polecane posty

Gość beznadziejny przypadek...
moje dziecko 18 ms jest kapane o 7.30. kolacje je o 18, przed spaniem jeszcze wciaz dostaje mleko.

Gość TakaSobieMama;)
U nas odkad corka rok skonczyla, kolacja jest ok 19h00-19h30. Kapiel jest po kolacji.... Jak miala ok 15 miesiecy to kapiel byla ok 20h00-20h30 teraz (ma 3.5 roku) ok 21h00. Prosto po kapieli do lozka, bajka i sen :) ... w wieku 12-24 miesiecy zasypiala ok 21h00, teraz ok 22h00.

Gość kucyk pony
moje ok 19 je kolacje, myje go o 22, potem mlek o ok 22.30 zasypia i śpi do rana. Taki mechanizm działa u nas właściwie od 1 dnia małego w domu. U nas się sprawdza.

Gość sprawdza się usypianie
dziecka od pierwszych dni o 22:30 ? nie za późno????

Gość aejwiej
U nas jest odwrotnie bo mała najpierw jest kąpana (ok 18 tej) a o 19 tej je kolację . Zasypia ok 20.30 (znaczy jest oddelegowana do łóżka) . Córka ma 19 miesięcy.

Gość sprawdza się usypianie
moje młodsze dziecko (prawie roczne) je kolację ok 19-19:30 , kąpiel ok 19:50 i do spania. Starsza idzie jego śladami a w łóżku ląduje ok 20:30 max 21:00

Gość Nie kąpie
się dzieci w pełnym żołądkiem (stara, mądra zasada)

Gość Mamusia_Kubusia_
moje dziecko ma 21 msc kąpane jest ok.19 pozniej kolacja 19,30 a o 20 przytula sie i usypia :))

Gość zonaKraka
Nie pływa się z pełnym żołądkiem, co to ma do kąpieli- nie wiem. Mój synu jest kąpany o 21:00, a zasypia... hm, różnie. Zależy od planu dnia. Jak się wybiega do oporu na świeżym powietrzu to przed 22:00, może 21:30- czyli zaraz jak mleko wypije, jak się nie wybiega i go energia roznosi- to zdarza się i o północy... Czasami robi sobie za długą drzemkę, nic nie daje wybudzanie bo się nie daje wybudzić, za chwilę wraca, naciąga sobie cokolwiek na głowę i śpi dalej... W ekstremalnych przypadkach nie ma drzemki i wtedy zasypia przed 20:00... A śpi do rana, do 9:00, czasem dłużej, rzadko krócej.

Gość ojtam ojtam
mój 22 m-ce - od zawsze kąpany 18 - 18:30 - kolacja po 19 - spać o 20stej - mamy cały wieczór dla siebie - rano wstaje 7 ale to mnie nie przeszkadza przynajmniej nie będzie problemu z wstawaniem do przedszkola - podziwiam jak ktos usypia dziecko o 22..

Gość zapomnialam nicka
syn 15 miesiecy. kapiel ok 19.20 kolacja ok 19.45 i o 20 juz smacznie spi:)