Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yevona

Jaki poziom beta HCG powinna wynosić po 2 dniach od poprzedniego wyniku?

Polecane posty

Gość yevona

Hej mam pytanie, dowiedziałam się że jestem w ciąży, z czego się bardzo cieszę, i zrobiłam przed wczoraj betę i wyszła 142,24 mIU/ml, i dzisiaj chciałabym powtórzyć badanie aby sprawdzić czy poziom HCG ładnie rośnie. Więc między tymi dwoma badaniami będzie równe 48 godzin. Napiszcie mi czy beta musi być podwojona żebym mogła być spokojna? Panicznie się boję jeśli wyjdzie mi np. 250 mIU/ml, zamiast 290. Bardzo się stresuję :(. Z góry dziękuję za odpowiedzi 🌼

Powinna wyjść podwojona ale bez przesady, że ma być dokładnie 2 razy tyle co wcześniej. Może być i 300. Życzę Ci jak najwyższej bety. Ja dziś zrobiłam test i zobaczyłam 2 kreski.

Gość yevona
Dziękuję Miarka, a powiedz mi co mam tam wpisać? Widać że to strona po angielsku, przecież jeszcze nie wiem co powinnam mieć w 2 becie :).

pierwsze okienko pierwszy wynik bety, drugie wybierasz ile dni po owulacji jesteś. Trzecie drugi wynik, czwarte ile godzin minęło miedzy badaniami czyli ok 48

Gość yevona
Miarka, dzięki, w sumie zorientowałam się że po prostu muszę mieć drugi dzisiejszy wynik ;). Tak to resztę zajarzyłam :)

Powinno byc minimum 66% przyrostu w ciagu 48h. Ale cialo kobiety to nie maszyna. Zdarza sie, ze ciaza rozwija sie prawidlowo przy nizszym przyroscie, a i przy przyroscie ponad norme kobiety traca ciaze. Niestety trzeba uzbroic sie w cierpliwosc i spokoj i wierzyc, ze bedzie dobrze, bo cale 9 miesiecy przed Toba... :)